HC Stadion Vrchlabí – Letní příprava je v plném proudu!
Tiskové zprávy

Letní příprava je v plném proudu!

15.05.2023
Lucie Horčičková

V prvním květnovém týdnu začala celému našemu klubu, od mládežnických kategorií až po A-tým, letní příprava.
Trenéři jednotlivých kategorií přináší hodnocení dosavadní práce.

Přípravka

Komentář hlavního trenéra Tomáše Jirků:
Naši nejmenší hokejisté začali letní přípravu, stejně jako ostatní věkové kategorie, v úterý 2.5. Na úvodním tréninku proběhla i krátká informativní schůze s rodiči. Přípravka má tréninky 3x v týdnu, a to v pondělí na fotbalovém stadionu, v úterý ve sportovním areálu manželů Zátopkových a ve čtvrtek na našem zimním stadionu. V průběhu letní přípravy navštívíme v rámci zpestření i 3x bazén ve Vrchlabí.

3. třída

Komentář hlavního trenéra Reného Macha:
Letní přípravu jsme zahájili vstupními testy, které jsme měli rozdělené do dvou tréninkových jednotek. Výsledky těchto testů pro nás zatím nejsou důležité, ale budeme mít srovnání na konci letní přípravy, kdy proběhne testování znovu. Tréninky máme celkem 3x týdně. Zaměřujeme se především na rozvoj koordinace, rychlosti a herních dovedností. Vše je přitom dělané především herní formou. V letní přípravě nás letos čeká i novinka, a to návštěva bazénu, kde se děti naučí základy plaveckých stylů.

4. třída

Komentář hlavního trenéra Davida Chalupy:
S tréninky jsme začali první týden v květnu. První týden jsme udělali testy na suchu a 8.5. jsme absolvovali výstup na Žalý. Hnedka od 9.5. začaly tréninky na suchu, které potrvají do 23.6. Tréninky budeme dělat tak, aby děti bavily. Budeme se zaměřovat na rozvoj rychlosti, obratnosti, budeme hrát spoustu her, zkrátka tak, aby to děti bavilo a chodily na tréninky rády. Sportoviště, které budeme využívat jsou zimní stadion, fotbalový stadion, 1x týdně budeme chodit na box a jednou za 14 dní budeme chodit i plavat.

Mladší žáci

Komentář hlavního trenéra Patrika Urbana:
Mladší žáci začali letní přípravu 2. 5., a to testy na fotbalovém stadionu ve Vrchlabí, kde je čekal 12 minutový běh a obratnost s tyčí. Poté ve čtvrtek 4. 5. jsme se vrhli na druhou část testů, a to člunkový běh 4x10 metrů, skok do dálky, shyby a na závěr rozsah jejich flexibility, abychom věděli, na čem máme pracovat. Kluci a holky se zúčastnili v hojném počtu a v testech si vedli moc dobře.
Dále nás teď čekají 4 tréninky týdně. V pondělí budeme chodit na novinku v naší letní přípravě, kterou je kondiční box. V úterý nás čeká odrazová síla na fotbalovém stadionu, ve středu kondice v areálu Vejsplachy a na závěr ve čtvrtek síla a reakce na zimním stadionu.
Všichni zatím dřou, aby jejich výsledky testů byly lepší než na začátku a abychom byli připraveni na sezónu.

Starší žáci

Komentář hlavního trenéra Davida Chalupy:
Letní příprava nám začala 3.5., kdy jsme první týden absolvovali testy na suchu. 8.5 jsme šli jako každý rok na Žalý. Teďka kluky čekají dva měsíce tréninku na suchu, kdy budeme trénovat 4x v týdnu. Během letní přípravy budeme využívat zimní stadion, fotbalový stadionu, budeme chodit i do Vejsplach a jako zpestření budou mít kluci jednou týdně box ve Victory clubu a párkrát půjdeme i plavat. Samozřejmě v tréninkách nebudou chybět ani hry. Věřím, že příprava bude pestrá a bude kluky bavit. Letní příprava nám bude končit 23.6.

9. třída

Komentář hlavního trenéra Ondřeje Chrtka:
První týden kluky čekaly celkem tři tréninkové jednotky přičemž 90% náplně tvořily vstupní testy a zbytek věci na zapracování. Kluci měli přibližně měsíc volna, takže to bylo zatím malinko volnější. Tento týden jsme najeli na ostřejší program, ve kterém se už věnujeme především silovému vybavení kluků, mobilitě a už i pár běhům na kondici. Zatím musím kluky za jejich přístup pochválit.

Dorost

Komentář šéftrenéra mládeže Tomáše Jirků:
Dorostenci zahájili přípravu také v úterý 2.5., přičemž v prvním týdnu měli vstupní testy. Tato kategorie bude mít kombinovanou přípravu. Některé tréninkové jednotky mají společně s juniory, kdy se budeme zaměřovat především na silovou složku. Ostatní tréninky absolvují naši dorostenci s 9. třídou, kde zase pracujeme na rozvoji vytrvalosti. Nově jsme do přípravy zařadili i tréninky boxu, které jsou výborné pro zvýšení aerobní vytrvalosti a navíc jsou velmi zábavné.

Junioři

Komentář trenéra Michala Oborníka:
Po měsíční přestávce zahájili 2.5. junioři letní přípravu, kdy všichni hráči prošli vstupními testy. Tréninkové jednotky, některé s "A" týmem, probíhají na ploše zimního stadionu, v posilovně, na fotbalovém stadionu a to 4-5x týdně. Do tréninkového plánu trenéři zařadili i trénink boxu a nebude chybět ani plavecký bazén. Letní příprava potrvá do konce června a zakončíme ji výstupními testy.

A-tým

Komentář hlavního trenéra Tomáše Jirků:
Letní přípravu jsme zahájili v úterý 2.5., kde jsme v úvodním týdnu absolvovali vstupní testy na suchu. V první fázi pracujeme zejména na zvýšení aerobní vytrvalosti a rozvoji silové vytrvalosti. Ve druhé fázi se budeme zaměřovat na svalovou hypertrofii a v poslední fázi budeme pracovat zejména na síle, výbušnosti a rychlosti. Poslední týden v červnu nás čekají výstupní testy na suchu, poté budou mít hráči volno. Společnou přípravu zahájíme na začátku srpna již na ledě.

Gólmani

Komentář trenéra gólmanů Martina Abraháma:
Příprava probíhá z gólmanského hlediska zatím dobře, kluci to zvládají skvěle. S jejich prací na tréninku jsem nadmíru spokojený. Na tréninku se zaměřujeme na rychlost, postřeh a obratnost, dále se čím dál více zaměřujeme na práci očí. Novinka v našem klubu bude virtuální realita pro naše brankáře. Na to jsem moc zvědavý, jak to klukům půjde, a zároveň se na to těším.