HC Stadion Vrchlabí – Jako pořadatelé hokejového turnaje v rámci ZODM 2023 jsme obstáli na výbornou
Tiskové zprávy

Jako pořadatelé hokejového turnaje v rámci ZODM 2023 jsme obstáli na výbornou

27.01.2023
Lucie Horčičková

Hokejový turnaj, který se konal v rámci ZODM 2023 je již minulostí. Měli jsme možnost vidět na našem a trutnovském stadionu ty nejlepší hráče ročníku 2008 a mladší. Odehrály se tu skvělé zápasy a především zápasy domácího, královéhradeckého týmu, byly ozdobeny skvělou diváckou kulisou. Vítězství z turnaje si nakonec odvezli hráči z moravskoslezského kraje, když v souboji o zlato porazili tým z plzeňského kraje, který si odvezl stříbrné medaile. Královéhradecký tým smolně obsadil čtvrtou příčku, když v souboji o bronz prohrál na samostatné nájezdy s libereckým týmem. Medaili si z turnaje odnáší i jeden vrchlabský odchovanec, Matěj Kučera, který nastoupil za tým libereckého kraje.

Komentář Jiřího Jakubce:
„Náš klub pořádal takto velkou hokejovou akci poprvé a byla to pro nás zátěžová zkouška. Podle reakcí všech účastníků, diváků i funkcionářů jsme obstáli na jedničku a to nás velice těší. Bylo to šest naprosto hektických, ale krásných dnů, které nám přinesly mnoho nových zkušeností. Za celé vedení našeho klubu chci moc poděkovat královehradeckému kraji, že dal důvěru našemu městu a i hokejovému klubu, dále městu Vrchlabí, že dalo absolutní podporu pro konání této akce a také krajskému hokejovému svazu, že převzal a zastřešil sportovní organizaci takového vícedenního turnaje. Z organizací bych ještě vyzdvihl spolupráci s městskou policií, protože vyřešit dopravu a parkování byl asi nejsložitější oříšek celé logistiky a technické služby města Vrchlabí, které nám pomohly s úpravou parkovišť a logistikou odpadů. Na výborné divácké kulise a atmosféře se hodně podílely školy a školky především z Vrchlabí, ale i z blízkého okolí.
Pořadatelský úspěch byl možný jen díky absolutnímu kolektivnímu výkonu a proto bych všem lidem z klubu, kteří přiložili ruku k dílu, chtěl touto cestou ještě jednou moc poděkovat. Myslím, že jsme všichni městu Vrchlabí a našemu klubu udělali velice slušnou vizitku a že se opět prokázalo, že Vrchlabí je hokejové město.“