HC Stadion Vrchlabí – Obranné řady doplní Lukáš Vácha
Rozhovory

Obranné řady doplní Lukáš Vácha

10.08.2022
Lucie Horčičková

Další novou tváří A-týmu je sedmadvacetiletý obránce Lukáš Vácha.

Komentář Jiřího Jakubce, sportovního manažera:

„Lukáš je odchovancem našeho odvěkého regionálního rivala HC Trutnov. Mládežnické roky strávil v našem společném týmu HC Krkonoše a juniorské kategorie odehrál v pardubickém Dynamu. Potom se vrátil domů a nastupoval za trutnovské draky. Když se II. liga stěhovala z Trutnova, tak přestoupil do Dvora Králové. Lukáš je důrazný a dobře fyzicky disponovaný obránce s výborným lidským charakterem. Chtěl pokračovat ve II. lize a okamžitě jsme se dohodli na jeho angažmá. Lukáš by měl být jednou z opor našich zadních řad.“

Jak se těšíš na sezónu ve Vrchlabí?
Na sezónu ve Vrchlabí se těším. Je to pro mě nová výzva a doufám, že se celému týmu bude dařit.

Jak ses do vrchlabského klubu vůbec dostal?
Oslovil mě pan Jakubec, jestli bych neměl zájem hrát ve Vrchlabí. Řekl mi, že skládají tým z odchovanců a z hráčů, kteří působili ve společném mládežnickém týmu HC Krkonoše a že by měli o mě zájem.

Jak se na novou sezónu připravuješ?
Začal jsem se individuálně připravovat hned, co mi doktoři sundali sádru ze zlomené ruky. Do přípravy klasicky zařazuju posilovnu, atletické prvky, kolo a také plavání.

Jaké máš ambice do sezóny v novém klubu?
Určitě bychom všichni chtěli hrát na špici naší skupiny. Zároveň bych byl rád, abychom se všichni hokejem bavili, a to včetně plného stadionu.

Čím si myslíš, že bys mohl být týmu prospěšný?
Myslím si, že v týmu budu zastávat roli defenzivního obránce, který už má z druhé ligy dost zkušeností. Mou předností je například bránění v oslabení.

Většinu své hokejové kariéry jsi strávil v druholigovém Trutnově až dokud nešel do kraje. Jak na časy v Trutnově vzpomínáš?
V Trutnově to byly krásné časy. S velkou částí kluků jsme spolu hráli od přípravky a takhle jsme se pak sešli i v A- týmu, což bylo skvělé. Zažil jsem v Trutnově jak těžké časy, kdy jsme prohrávali jeden zápas za druhým, tak i sezóny, kdy jsme poráželi i nejsilnější soupeře. Bohužel konec byl velmi hořký.

A na derby s Vrchlabím?
Derby s Vrchlabím bylo vždy to nejvíc. Člověk, který to osobně nezažil, tak nepochopí, jak specifický zápas to je. A zejména pro odchovance Trutnova a Vrchlabí je to ještě o něco prestižnější, protože bojuje za celé město, ve kterém nejen hraje hokej, ale ve kterém také žije. Já si vždy derby užíval, ať už se hrálo v Trutnově nebo ve Vrchlabí, ať už se vyhrávalo nebo prohrávalo. Zkrátka derby bylo největším svátkem hokeje v okrese a dost často se výsledek v derby odrážel na celé náladě ve městě.

V loňské sezóně jsi působil ve Dvoře Králové nad Labem. Jak loňskou sezónu hodnotíš?
Týmově sezóna dopadla výborně. Celou sezónu jsme hráli na předních příčkách a cesta v play-off skončila až v superfinále, což i tak byl velký úspěch pro celé město. Osobně mě mrzí, že jsem si play-off nemohl zahrát, jelikož jsme si v posledním domácím zápase základní části zlomil zápěstí.

Jak sis po sezóně odpočinul? Byl jsi na nějaké dovolené?
Nejdříve jsem musel doléčit zlomenou ruku, což bylo velmi dlouhé. Po letní přípravě jsme s přítelkyní procestovali severní Itálii, kde jsme nabrali plno energie.

Co rád děláš ve volném čase? Máš nějaké jiné koníčky než hokej?
Ve volném čase se rád věnuju naší zahradě a dalším sportům. Během celého roku rád trávím čas na horách. V zimě na lyžích a skialpech a v létě horskou turistikou. Celkově s přítelkyní rádi poznáváme nová místa v Čechách i v cizině.