HC Stadion Vrchlabí – Tomáš Kaut: Doufám v návrat fanoušků
Rozhovory

Tomáš Kaut: Doufám v návrat fanoušků

29.05.2022
Filip Vedral

Letní příprava hráčů HC Vrchlabí je v plném proudu a my vám přinášíme první rozhovor.
O loňské sezoně a očekávání do sezony nadcházející se pobavíme s loňskou útočnou oporou a velkým jménem v našem klubu, Tomášem Kautem.

Jak bys zhodnotil loňskou sezonu?
Loňská sezona určitě nedopadla podle představ. Zvlášť po té předminulé, která se tady klukům moc povedla... Skoro celou sezonu nám nešly přesilovky a trápila nás koncovka, což byly dva důležité faktory. Na druhou stranu to byla opravdu těžká zkouška pro všechny. Spoustu kluků nabralo hodně cenných zkušeností, což se snad v letošní sezoně projeví. Čekám ještě náročnější sezonu, než byla ta předchozí a bude to pro nás všechny výzva.

28 bodů za 10 gólů a 18 asistencí ze 46 zápasů, jsi se svým výkonem spokojený?
Když hrajete kolem 20 minut za zápas, tak byste body sbírat měl. Takže určitě to mělo být lepší.

Připomeňme si, jak se vůbec zrodil tvůj přestup do Pardubic, respektive do Vrchlabí?
Bylo to, když jsem ještě hrál v Prostějově. Prvně se se mnou spojil Dušan Salfický, potom i pan Baďouček. Během pár dnů jsme se domluvili.

O probíhající letní přípravě trénuješ s týmem nebo individuálně? Na co se zaměřuješ, spíš síla nebo fyzička?
Mám to tak půl na půl. Mám pár omezení, kvůli kterým nemůžu dělat všechno, co je na plánu pro kluky. Jde hlavně o běhání, takže to se snažím nahradit air-bikem. Jinak se, samozřejmě, pracuje jak na síle, tak na kondici. Hlavní je udržet nabranou sílu a kondici během sezony.

S jakým očekáváním jdeš do následující sezóny?
Věřím, že budeme tým, který jde společnou poctivou prací naproti co nejlepším výsledkům! A taky si, samozřejmě, přeji, abychom zlepšili hru speciálních týmů. Potom máme šanci na úspěch a snad i na návrat diváků.

Jak se ti ve Vrchlabí celkově líbí?
Líbí se mi tady moc a na nic si nemůžu stěžovat. Jsem moc rád, že se do práce těším. Město je menší, ale to mi vůbec nevadí.

Byl jsi už někde na horách? Co jsi tady v Krkonoších stihl navštívit?
K přírodě a kopcům mám celkem blízko a každý rok jsme po sezoně vyráželi aspoň na pár dní do různých horských oblastí u nás. V prosinci se nám narodila holčička, takže teď spíš chodím po městě s kočárkem. Ale Stezku korunami stromů, Kněžickou chalupu, Žalý nebo Špindlerův Mlýn jsme si ujít nenechali.