HC Stadion Vrchlabí – Do Vrchlabí zamíří ústecký Slovan
Preview k zápasu

Do Vrchlabí zamíří ústecký Slovan

04.08.2021
Vendula Sahánková

K druhému přípravnému zápasu nastoupí HC Stadion Vrchlabí opět na domácí půdě, kde tentokrát přivítá Hokej Ústí nad Labem s.r.o.

V prvním přípravném zápase vrchlabští utkali s HC Benátky nad Jizerou, jimž na domácí půdě podlehli 1:3. Jedinou vrchlabskou branku utkání vstřelil minutu a půl před koncem Pavel Mrňa. V první třetině padlo několik šancí, ale nikdo z hráčů nedokázal zakončit. Druhou třetinu otevřelo vyloučení vrchlabského Kauta, který dle rozhočích zdržoval hru. První branka zápasu padla v poslední minutě prostřední třetiny, kdy se za benátské trefil Filip Jansa. I v poslední třetině jsme mohli sledovat aktivní hokej, hosté postupně góly Sebastiana Čedrleho a Adama Klapky zvedli skóre na 0:3. Domácí vstřelili svoji jedinou branku zápasu v čase 58:28 a poté již zápas dohrávali v šesti na ledě.

Ústečtí svůj první přípravný zápas odehráli na ledě Mostu a odvezli si domů výhru. Skóre otevřel v druhé třetině Jouza, následovalo dorovnání domácích rukou Marka Havlíka. Během několika minut vrátil ústecké do vedení Čermák. Ve třetí třetině přidal další branku Martin Bláha. Při trestném střílení mohl ještě skóre navýšit Ouřada, ale mostecký brankář jej vychytal. Domácím se na chvíli podařilo znovu snížit stav gólem Procházky, ale ústečtí se nenechali vykolejit a druhou brankou pojistil vítězství Martin Bláha.

Ve vzájemných zápas z minulé sezóny je skóre vyrovnané. Nejprve vrchlabští vyhráli na domácím ledě 6:0, ve druhém zápase se zase dařilo ústeckým na domácím ledě, kdy vyhráli 3:0. Nejlepším střelcem krkonošského celku za loňský ročník se stal Martin Heřman s 15 vstřelenými brankami a 21 asistencemi. Nejlepším hráčem ústeckého celku za sezónu 2020/2021 je Michal Trávníček s 13 vstřelenými brankami a 18 asistencemi. Po základní části byl v loňské sezóně vrchlabský Stadion na čtvrtém místě, ústecký Slovan na místě dvanáctém.

Těšíme se na vás na zimním stadionu ve čtvrtek 5. srpna 2021 od 18hod, případně u online přenosu, jímž vás provede Jan Přikryl.