HC Stadion Vrchlabí – Malinský: Každý hráč se bude rvát za Vrchlabí, v tom je naše síla
Rozhovory

Malinský: Každý hráč se bude rvát za Vrchlabí, v tom je naše síla

17.03.2021
Tomáš Otradovský (Krkonošský deník)

Už tento pátek rozehrají hokejisté vrchlabského Stadionu čtvrtfinále play off Chance ligy. Na domácím ledě horalé přivítají vysoce atraktivní značku ze Vsetína, klub, který se v české nejvyšší soutěži pyšní šesti tituly!
Na vrchlabské střídačce u toho nebude chybět asistent trenéra JIŘÍ MALINSKÝ, jenž si v době největší vsetínské slávy několik zápasů proti tomuto soupeři zahrál.

S jakými pocity jste v pondělí přivítal zprávu, že v play off půjdete právě na Vsetín?
Asi bych nemluvil o pocitech. Závěr posledního utkání Vsetína na ledě Ústí jsme sledovali po pondělním tréninku v kabině. Jakmile zápas skončil, začali jsme se na tohoto těžké soupeře připravovat.

Nemohla být pro vaše hráče herní pauza až příliš dlouhá? Přece jen v zápase se představili naposledy 8. března, někteří šestého.
Závěr základní části šel rychle za sebou a my prakticky do poslední chvíle bojovali o první čtyřku. Proto si myslím, že krátká pauza týmu určitě přišla vhod. Nás navíc trápily drobné šrámy, na jejichž vyléčení byl alespoň čas. Jsem přesvědčen, že nám tohle volno bodlo a teď jsme natěšeni, až se do zápasového rytmu vrátíme.

Jak jste využil zápasového volna vy? Zvlášť v této době, kdy se pořádně nedá jezdit ani na výlety?
Já byl alespoň chvíli doma, až byli u nás všichni překvapeni, že to nebylo zase jen na odpoledne (usmívá se). Převážnou dobu trávím tady ve Vrchlabí, takže možnost být s rodinou, byla moc fajn.

Se Vsetínem jste v základní části odehráli dvě utkání. Co vám zápasy na Lapači a doma o soupeři prozradily?
Odehráli jsme s nimi dvě vyrovnaná utkání, ve kterých pokaždé rozhodovaly drobnosti. Ani si nemyslím, že tomu nyní bude jinak. Něco nám oba duely samozřejmě ukázaly. Potřebujeme si to nyní rozebrat, abychom byli na soupeře dostatečně připraveni.

Při pohledu na hráčské statistiky Valachů se zdá, že žádný hráč ve sbírání bodů nikterak nevyniká. Tým působí především jako výborný kolektiv. Vidíte to podobně?
Já hlavně vidím podobně také naši kabinu. Jsme mančaftem, v němž se každý jeden borec půjde porvat za Vrchlabí. V tom bude naše síla.

Během pauzy jste Vsetín měli možnost sledovat v přenosech na hokejka.cz. Vyjma toho zmiňovaného závěru, využíval jste té možnosti i vy sám?
Sledovali jsme všechny zápasy předkola, tedy hlavně jejich výsledky a jak se jednotlivé série postupně vyvíjí. Osobně jsem většinou mrknul až později na jednotlivé sestřihy.

Když se řekne Vsetín nebo Lapač, jistě se vám vybaví nějaké vzpomínky z dob hráčské kariéry. Prozraďte nějaké prosím?
Hlavně už to je poměrně dávno. Ale vzpomínám, že ve své době byl Vsetín takovou malou reprezentací. My jsme na Lapač jezdili s myšlenkou „přežít“ úvodní tlak. Přežít ten pověstný nápor a pak se rvát o každou minutu. Přiznám se, že se nám to obvykle moc nedařilo (směje se). Mnohem příjemnější vzpomínka je na můj hattrick Čemanovi (reprezentační gólman Roman Čechmánek – pozn. aut.), který se mi povedl proti nim v Pardubicích. Je to ale fakt už hodně dávno.

Znechutila vám třeba osobní návštěva Lapače slivovici? Přece jen její vůni tam nelze nepostřehnout.
To máte pravdu, slivovice ke Vsetínu patří a je součástí tamní kultury. Rozhodně je ale lepší ji pít než jí být polit, což se tam stávalo pravidelně. V současnosti to však, jak všichni dobře víme, nehrozí.

Podobně jako vás, čeká ostrý čtvrtfinálový start také Pardubice. Co jste říkal na jejich představení v předkole? Mají podle vás šanci i proti Mladé Boleslavi?
Předkolo zvládli parádně, myslím, že s velkým přehledem. Boleslav bude trošku jiný oříšek, jsem ale přesvědčen, že to bude vyrovnaná série. A samozřejmě doufám, že s dobrým koncem pro Dynamo.