HC Stadion Vrchlabí – Na slovíčko s Patrikem Urbanem
Rozhovory

Na slovíčko s Patrikem Urbanem

08.01.2021
Lucie Horčičková

Sedmadvacetiletého útočníka Patrika Urbana jistě vrchlabští fanoušci už nějakou dobu znají.
Za vrchlabský A-tým hraje Patrik již sedmou sezonu a zároveň v klubu působí jako trenér mládeže.
V novém rozhovoru Patrik zhodnotil nejen výkony týmu, ale např. i atmosféru v kabině.

Jak hodnotíš středeční utkání s Přerovem?
Utkání s Přerovem hodnotím kladně, jelikož jsme porazili další skvělý tým. Po utkání s Třebíčí jsme nebyli moc spokojení s naším výkonem a myslím si, že s Přerovem jsme sehráli výborné utkání.

Co považuješ za zlomový moment tohoto utkání?
Myslím si, že zlomových momentů bylo více. Určitě to byl konec první třetiny, kdy jsme odskočili opět na dvoubrankové vedení a poté druhá třetina, kde jsme ubránili hodně přesilovek soupeře. Tam se to podle mě zlomilo.

Jak bys zhodnotil pondělní utkání s Třebíčí?
S Třebíčí to byl první zápas po dlouhé pauze a úplně nám nevyšel. I když s výsledkem jsme spokojení, tak s předvedenou hrou jsme určitě spokojení nebyli. V první třetině byla Třebíč lepší a jen díky Sukymu to bylo 1:0 pro nás. V utkání se k nám hodně přiklonilo štěstí, ale i to je občas potřeba.

V utkání s Třebíčí jste těžili z využití tří přesilových her, což do té doby nebyla zrovna vaše doména. Zaměřily jste se nějak speciálně na tuto herní činnost?
Ano, to je pravda. Trošku jsme přesilovky potrénovali a naštěstí to tam napadalo.

V sobotu vás čeká výjezd do Vsetína na proslulý „Lapač“. Těšíš se, že si zahraješ v tak legendární aréně?
Já tam hrál naposled v dorostu a mám na to dobré vzpomínky. Beru to ale jako normální zápas v normální aréně. :-)

Vadí ti dlouhé cestování na zápasy?
Ani ne. Je to zase zpestření oproti minulému ročníku, kde jsme objížděli spíš města okolo Vrchlabí. Čas na cestách trávím spánkem a koukáním na různé filmy, popřípadě hraním her. Takže cesta vždy rychle uteče.

V sezoně jsi nasbíral i se středečním utkáním 5+9. Jak jsi spokojený se svou dosavadní bodovou produkcí?
Ze začátku sezóny to nebylo úplně ono. Spíš si myslím, že celá naše lajna si potřebovala zvyknout na rychlejší styl hry. Teď si myslím, že jsme se naladily na dobrou vlnu. S body jsem spokojen, ale je to zásluha celé lajny, že se nám teď poslední zápasy daří.

Jak bys zhodnotil vaše dosavadní výkony?
Výkony musím hodnotit pozitivně. Sice jsme pár zápasů neodehráli úplně podle našich představ, ale jinak si myslím, že sezóna je rozehraná parádně.

Vrchlabí je zatím velkým překvapením Chance ligy. Pociťujete nějaký tlak, když se jako nováček soutěže držíte v tabulce tak vysoko, v porovnání s Kolínem anebo Šumperkem?
Nevím jak ostatní, ale já tlak necítím vůbec. Hokej nás baví a nějaký tlak si ani moc nikdo z nás nepřipouští. Jdeme zápas od zápasu a snažíme se hrát, jak nejlíp umíme a zatím se to daří.

Co říkáš na partu v kabině? Sedli jste si?
To je určitě ta nejdůležitější věc, proč jsme tam, kde jsme. Myslím, že jako tým hrajeme výborně i díky tomu, že jsme skvělá parta v kabině.

Jak si strávil Vánoce a Silvestra?
Svátky jsem strávil s rodinou. Vánoce nejdříve ve Vrchlabí a Silvestra v Liberci. Bylo to super, hlavně jsem si trošku odpočinul.

Dal sis nějaká předsevzetí do nového roku?
Ta jsem si vždycky dával a moc mi to nevyšlo. Letos jsem to změnil a nedal jsem si žádná, tak uvidíme. :-)

Autor otázek: Jan Přikryl