HC Stadion Vrchlabí – Nová posila do obrany!
A Team

Nová posila do obrany!

19.06.2020
Daniela Udatná

Dalším hráčem, který podpoří vrchlabskou obranu je jednatřicetiletý David Kajínek.
Od roku 2002 oblékal David celých 14 let dres libereckých Bílých Tygrů a jejich farmářského týmu HC Benátky nad Jizerou. Následující roky strávil v klubu HC Dukla Jihlava a poslední sezónu působil ve slovenském klubu HK Dukla Trenčín

Davide, v loňské sezoně jste působil ve slovenském Trenčíně. Jak vám hokejově pomohla první zkušenost se zahraničním hokejem?
Pomohla mi hodně. V Trenčíně jsem byl spokojený, sešli se tam kvalitní hokejisté a pro mě šlo o velmi dobrou zkušenost do budoucna. Hokej na Slovensku, to je úplně něco jiného než u nás. Hraje tam spousta cizinců a jsem rád, že jsem mohl si tamní hokej mohl vyzkoušet.

Velkou část své kariéry jste strávil Liberci. Přirostl vám tamní klub hodně k srdci?
Určitě. Liberec mě hokejově vychoval a jsem rád, že jsem mohl projít celým systémem tamního hokeje. Později už jsme šli každý svou cestou. Liberec mám rád, vyrůstal jsem tam, bydlím tam.

Na severu Čech jste si zahrál nejvyšší domácí soutěž, nějaké starty jste v ní přidal i za Jihlavu. Vzpomenete si, komu jste vstřelil své dva extraligové góly?
Po pravdě, to si vážně nevybavím. Ona moje pozice v týmu byla vždy spíš o defenzívních úkolech. Komu jsem ony dva góly vstřelil, to si při vší snaze nevzpomenu.

Podobně jako Ondra Chrtek, i vy máte vrchlabskou hokejovou minulost. Jak na ni vzpomínáte?
Na tu naopak vzpomínám moc rád. Ve Vrchlabí jsem startoval svoji seniorskou kariéru a už když jsem sem přijel podepisovat smlouvu, hned se mi momentky z mládí vybavily. Moc se těším, že tu na svou hokejovou minulost navážu a s týmem se nám bude dařit.

S kým byste si v kabině Stadionu mohl nejvíc rozumět a jak se vám vlastně zatím ve Vrchlabí líbí?
Samotné město se mi líbí moc. Je to tu pěkný a stejně tak celý hokejový klub tu skvěle funguje. Má dobrou organizaci a účast v první lize si rozhodně zaslouží. Z kluků tu několik spoluhráčů znám, především pak z Liberce Honzu Nika.

Vaše jméno je známé i z působení v mládežnických reprezentacích.
To máte na jednu stranu pravdu, na druhou už je to hodně dávno (usmívá se). Za možnost vyzkoušet si reprezentační dres jsem byl ale vždycky moc rád.

Autor rozhovoru: Tomáš Otradovský, Krkonošský deník, mediální partner HC Stadion Vrchlabí