HC Stadion Vrchlabí – Novinky v A týmu - kdo zůstává a s kým se Vrchlabí loučí?
A Team

Novinky v A týmu - kdo zůstává a s kým se Vrchlabí loučí?

22.05.2020
Daniela Udatná

Jiří Jakubec, sportovní manažer klubu, přináší pár informací ohledně následující sezóny našeho A-týmu, která, jak jsme již avizovali, bude po 8 letech opět prvoligová.

„Jak již všichni víte, tak jsme si v loňské sezóně vybojovali právo účasti ve vyšší soutěži a rozhodli jsme se jej využít. Pro celou naši organizaci to znamená zcela zásadní posun k profesionalizaci ve všech ohledech. Nečeká nás jednoduchá sezóna a jsme si toho plně vědomi.
Chance liga je jak sportovně, tak organizačně o level výš než byla druhá liga a s tím souvisí i nároky, které na nás budou kladeny. Jelikož v soutěži chceme hrát důstojnou roli, tak se intenzivně připravujeme a profesionalizujeme. Našim cílem bude boj o příčky v play off. Zatím není znám ani počet účastníků, natož hrací model, takže je těžké definovat konkrétní cíl. V každém případě se pokusíme skloubit naše ambice se zapracováním místních hráčů a rozvojem mladých talentů z partnerského pardubického klubu.

Co se týká týmu A-mužstva, tak s postupem bude souviset mnoho změn, které v týmu nastanou. Byť jsme v loňském roce jasně dominovali v naší skupině II. ligy a jsem přesvědčený, že bychom byli schopni konkurovat i týmům z Chance ligy, tak nyní v podstatě budujeme úplně nový tým. Při tvorbě týmu úzce spolupracujeme s pardubickým Dynamem, protože každá posila by měla být zároveň perspektivou i pro pardubický tým. Zároveň jednáme o možnosti spolupráce s týmy z II. ligy. Chceme pro hráče z širšího kádru, kteří nebudou pravidelně nastupovat v A-týmu, aby i oni dostali dostatečný prostor v nižší soutěži. Zatím jsme nejdále v jednání s týmem z Nové Paky.

V pondělí 18.5. pro náš A-tým začala letní příprava. Začali jsme se širším kádrem, který byl doplněn o juniory a postupně se k němu budou připojovat další hráči. Pochopitelně hráči ze širšího pardubického kádru absolvují letní přípravu v Pardubicích.

Jak jsem již uvedl, tak změn bude v našem kádru opravdu hodně. U některých hráčů je to z výkonnostních důvodů a někteří hráči mají život nastavený již jinak a nelze jej skloubit s profesionálním hokejem. Také změna partnerského klubu z hradeckého Mountfieldu na pardubické Dynamo si pochopitelně vynutí změny v kádru. Pro příští sezónu tak již nepočítáme s Martinem Abrahámem, Jánem Bendíkem, Jiřím Vašíčkem, Štěpánem Havránkem, Martinem Vágnerem, Tomášem Bláhou, Lukášem Kastnerem, Štěpánem Matějčkem, Filipem Jiráskem a Jaroslavem Dvořákem.
Samostatnou kapitolou jsou hrající veteráni, kteří u nás předváděli vynikající hokej a dokazovali, že ze svého umění ztratili minimum. Bohužel ani jim se již nechce podstoupit tvrdou a velmi náročnou řeholi, kterou účast v Chance lize je. Takže Jaroslav Bednář, Petr Sýkora a Jan Hlaváč již u nás určitě neabsolvují kompletní program. Jsme s nimi ve spojení a pokud budou pokračovat na úrovni II. ligy, dohodneme se s nimi na možnosti střídavých startů.

Všem výše uvedeným hráčům, kteří v našem klubu působili a někteří i velice dlouhou dobu, bych tímto chtěl moc poděkovat za skvělou práci, kterou zde odvedli.

Jak vidíte a jak jsem již uvedl, tak stavíme úplně nový tým, který by měl být schopen obstát v Chance lize.

Z loňského týmu tedy do širšího kádru pro letošní sezónu počítáme s Jakubem Soukupem, Tomášem Jirků, Tomášem Kynčlem, Jakubem Moníkem, Markem Voženílkem, Jánem Nikem, Pavlem Mrňou, Patrikem Urbanem, Jiřím Hozákem, Filipem Moníkem, Davidem Chalupou a Radimem Šlaicherem.

Jakmile bude vše dotaženo u jednotlivých hráčů do absolutního konce, tak Vás budeme postupně informovat. Nyní vedeme intenzivní jednání a některá jména jsou již víceméně dohodnutá a připravená k podpisu a myslím, že jsou i velice zajímavá.

Je to pro nás obrovská výzva, ale myslím, že se máte na co těšit.

Změna se dotkne i realizačního týmu. Na pozici hlavního trenéra zůstává Václav Baďouček, který tým do Chance ligy přivedl. Z časových důvodů u A-týmu končí na pozici asistenta Petr Hlaváč, který zde odvedl v éře II. ligy vynikající práci a tímto mu moc děkujeme za krásné sezóny, které jsme s ním strávili. Na pozici asistenta přichází Jiří Malinský, který v loňském roce působil ve Dvoře Králové. Jirka je ideální volbou, protože zná velice dobře vrchlabské prostředí a zázemí. Navíc je pardubickým odchovancem a detailně zná všechny hráče, kteří pro nás z pardubického týmu přicházejí do úvahy.“