HC Stadion Vrchlabí – Stadion získal nový partnerský klub
A Team

Stadion získal nový partnerský klub

08.05.2020
Daniela Udatná

Vedení hokejového klubu Stadion Vrchlabí se dnes dohodlo na partnerství s extraligovým týmem HC Dynamo Pardubice. Obě mužstva budou úzce spolupracovat při výchově talentovaných hráčů.

Výchova nadějných mladých hráčů a možnost dát některým hráčům A-týmu pravidelné zápasové vytížení. To jsou dva pilíře spolupráce mezi extraligovým týmem HC Dynamo Pardubice a prvoligovým HC Stadion Vrchlabí. Obě strany se na dnešním společném jednání v pardubické Enteria aréně domluvily na podmínkách partnerství.

„Našemu rozhodnutí přihlásit se do Chance ligy předcházela řada složitých jednání. Nám bylo od začátku jasné, že pro kvalitní fungování v Chance lize musíme mít silného a stabilního partnera z extraligy, se kterým se pokusíme vytvořit projekt založený na úzce propojené spolupráci. Dlouhodobě jsme tuto myšlenku a vizi rozvíjeli v partnerském vztahu s týmem MTF HK. Tímto jim patří obrovský dík, protože naše spolupráce byla plodná, což dokazují mimo jiné i naše výsledky. Také pro nadcházející sezónu od nich přišla velice seriózní nabídka pro pokračování ve spolupráci. Tu jsme nakonec vzhledem k okolnostem nemohli akceptovat, přesto věříme, že naše vztahy bude možné i nadále považovat za nadstandardní.
Rozhodujícím a obecně známým faktorem, proč jsme se nakonec dohodli s Dynamem Pardubice, byl vstup Petra Dědka do této organizace. Pokud se vše v Pardubicích podaří dotáhnout do konce a Petr Dědek skutečně klub převezme, což je nyní velice pravděpodobné, bude spolupráce našich klubů definitivně potvrzena. Domnívám se, že toto partnerství může být opravdu velice plodné. Propojí se tak dvě tradiční východočeské hokejové bašty, které každá na svojí úrovni patří ke špičkám v divácké návštěvnosti.
Očekáváme silného extraligového partnera, který bude své mladé perspektivní hráče, případně hráče, pro které nemá dostatečné využití, posílat k nám. Budeme se snažit dělat hokej kvalitně, nechceme být čistokrevným záložním týmem. Naší ambicí je bojovat o play-off a rozvíjet pardubické talenty, které budeme mít k dispozici,“
prohlásil sportovní manažer HC Stadion Vrchlabí Jiří Jakubec

„Jsme velice rádi, že jsme našli partnerský tým v první lize, který nám pomůže s výchovou i se zápasovým vytížením některých našich hokejistů. Řadu let jsme tuto možnost neměli. Teď to bude jednodušší, tento mezistupeň nám řadu věcí ulehčí. Dohoda s Vrchlabím nám dává obrovské možnosti a je nyní na obou klubech, jak ji využijeme,“ řekl k tématu člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

Na pardubické hráče bude přímo ve Vrchlabí dohlížet bývalý dlouholetý obránce Pardubic Jiří Malinský, který se přidá k realizačnímu týmu HC Stadion Vrchlabí.

Pardubice i Vrchlabí jsou v tuto chvíli na startovací čáře dlouholetého partnerství. „Obě strany k tomu přistupují tak, že se jedná o dlouholetou spolupráci. Věříme, že postupem času celý proces vykrystalizuje a nastavíme si jasné a trvalé principy,“ vyjádřil se Dušan Salfický.

„Myslím si, že to složení lidí a třeba i dnešní jednání ukazují, že máme k sobě blíže, než si myslíme,“ doplnil Jiří Jakubec.

Na dnešním jednání spolu diskutovali za pardubický klub místopředseda představenstva Ondřej Heřman, člen představenstva Dušan Salfický, hlavní trenér A-týmu Milan Razým se svými asistenty Michalem Mikeskou, Petrem Čáslavou a Romanem Višňákem. Doplnil je šéftrenér pardubické Akademie ČSLH Richard Král.
Za HC Stadion Vrchlabí se zúčastnili jeho majitel Aleš Cerman, sportovní manažer klubu Jiří Jakubec a trenér A-týmu Václav Baďouček.