HC Stadion Vrchlabí – Na slovíčko s Petrem Sýkorou...
Rozhovory

Na slovíčko s Petrem Sýkorou...

24.02.2020
Lucie Horčičková

Petr Sýkora, hráč se srdcem na správném místě, se nám rozpovídal o tom, proč si oblíbil Vrchlabí, jak se připravuje na play-off a také jak hodnotí aktuální situaci na ledě.

Jak hodnotíš středeční utkání s týmem HC Mostečtí lvi, který vás porazil 3:2?
Zápas s Mostem se nám moc nepovedl. Oni hráli výborně a vytvořili si spoustu šancí a myslím si, že zaslouženě vyhráli.

Co říkáš na vaše výkony, které jste doposud podali?
Myslím, že doposud jsme podávali celkem dobré výkony, odpovídající předsezóním cílům, které jsme si stanovili. Každopádně to vše půjde stranou po základní části a vše se začne počítat od nuly.

Začínáte se už nějak připravovat na play-off?
Dobře se trénuje, což je dobrý základ nejen pro play off, ale pro každý zápas, který hrajeme. Speciálně na play-off se začneme připravovat důkladně po konci základní části, kde budeme mít 14 dní přípravy před prvním zápasem.

Proč sis pro tuto sezónu vybral zrovna vrchlabský klub?
Nebylo to jednoduché rozhodnutí, ale pro Vrchlabí jsem se rozhodl z důvodu toho, že v týmu hraje spousta kamarádů a kluků, se kterými jsem již hrál. A také zde trénuje pan Baďouček, který mě trénoval již v Pardubicích...

Jak se ti ve Vrchlabí líbí a co říkáš na kolektiv v kabině?
Ve Vrchlabí se mi líbí moc. Všichni lidé okolo klubu zde pro hokej dělají opravdu hodně a snaží se vytvářet ty nejlepší podmínky. Dále jsou zde perfektní fanoušci, kteří s námi jezdí i na venkovní zápasy. A co se týče kolektivu v kabině, tak si myslím, že je zde parádní parta, která se snaží udělat vše proto, abychom splnili to, co jsme si řekli před sezónou.

Po odchodu z Vrchlabí se Tomáš Rolinek v jednom rozhovoru zmínil, že by tě chtěl stáhnout zpátky do Pardubic... Zvažoval si tuto variantu, nebo si měl jasno, že zůstaneš ve Vrchlabí? 
To se zmínil Tomáš v jednom rozhovoru. To rozhodování vůbec nebylo na mě.