HC Stadion Vrchlabí – Další domácí zápas sehraje Stadion s Bílinou
Preview k zápasu

Další domácí zápas sehraje Stadion s Bílinou

06.02.2020
Raina Tomanová

Druhé domácí mistrovské utkání za sebou odehraje HC Stadion Vrchlabí. Ve středu na svém ledě přivítal Jablonec, v pátek ještě mezitím odehrál přátelské utkání s HC Dynamo Pardubice a v sobotním zápase se utká s Draky z Bíliny.
Tito soupeři se proti sobě v této sezoně postaví již popáté. Vrchlabí jasně dominuje, ve čtyřech utkáních čtyřikrát zvítězilo.

Bílinští Draci jsou aktuálně na posledním místě v tabulce, na kontě mají pouhých dvacet bodů. Bílina dokázala zvítězit pouze v pěti zápasech za celou sezonu. Jednou Draci vybojovali dva body v prodloužení. Tři body naposledy Bílina získala v zápase proti Buldokům z Řisut, které porazila poměrem 9:6. Také proti Jablonci dokázala skórovat, ale jen těsným výsledkem 5:4. Naopak od Vrchlabí nebo mosteckých Lvů dostali Draci po deseti gólech.

HC Stadion v posledním odehraném zápase porazil snadno jablonecké Vlky poměrem 6:0, když rozhodl již v první třetině, kterou ovládl 3:0. Stadion má nyní 91 bodů a druhý Dvůr na něj ztrácí 23 bodů. Vrchlabí má na kontě několik zápasů s deseti brankami, proti Bílině dokonce dvakrát dokázal vstřelit 11 gólů. Pouze dva zápasy Stadion nezvládl, a to na začátku sezony proti Trutnovu a poté na domácím ledě proti Nové Pace. Tato dvě klopýtnutí jsou ale dávno zapomenuta a první místo Vrchlabí nikdo nesebere.

Zápas se odehraje v sobotu 8. února 2020 od 18. hodin na vrchlabském zimním stadionu.