HC Stadion Vrchlabí – Další důležité derby je tady! Vrchlabí jede do Trutnova
Preview k zápasu

Další důležité derby je tady! Vrchlabí jede do Trutnova

10.12.2019
Raina Tomanová

K dalšímu zápasu zajíždí HC Stadion Vrchlabí do nedalekého Trutnova, kde se odehraje boj o další tři body. První vzájemný zápas vyhrál Trutnov, ten druhý už byl vítězný pro HC Stadion. Trutnov na Vrchlabí ztrácí propastných 31 bodů, je na sedmém místě tabulky, zatímco HC Stadion tabulku vede s 54 body.

Trutnovu se v posledním době moc nedaří, zvítězit za tři body se mu povedlo naposledy proti Nové Pace v 19. kole. V sobotu zajížděl do Děčína, kde nakonec v prodloužení urval dva body. Proti Mostu ale dokázali skórovat pouze jednou, zatímco soupeř Trutnovu nasázel gólů deset. Trutnov je tak na sedmém místě v tabulce.

HC Stadion naopak tabulce vévodí a nic na tom nezměnila ani nedávná prohra v Nové Pace, která nad Stadionem zvítězila těsně 5:4. Přerušila tak vrchlabskou vítěznou šňůru dvanácti zápasů. V posledním odehraném zápase ale Stadion vyhrál nad Vlky z Jablonce poměrem 9:1, v Mostě zase otočil zápas a vyhrál v prodloužení 3:2. Naváže Vrchlabí na vítězná utkání a získá tři body?

Zápas se odehraje ve středu 11. prosince od 18. hodin na trutnovském zimním stadionu. Vypravte se podpořit vrchlabský tým v důležitém derby!

Změny v kádru našeho A-týmu
Mílovými kroky se nám blíží uzávěrka přestupů (15.12.2019) s ohledem na možnost hráčů naskočit v případné kvalifikaci, do které bychom se v letošní sezóně určitě rádi dostali. Všechny možné varianty jsme pečlivě zvažovali ze všech možných úhlů pohledu a konzultovali jsme to i s Jardou Bednářem jako sportovním manažerem MTF HK.

Náš tým zatím šlape, takže jak jsem již avizoval, nebudeme dělat žádné zásadní změny ve složení týmu. Všichni jsme se shodli, že bychom přivítali ještě nějakou zkušenou posilu do zadních řad. Dá se říci, že jsme v průběhu sezóny byli v kontaktu s Jánem Nikem a nakonec jsme se s ním dohodli na vzájemné spolupráci do konci sezóny. Hodně nám vyšel vstříc Liberec, který ho bez problémů uvolnil a Jáno by měl naskočit již zítra v Trutnově.
Ján byl pro nás celkem jasná volba, protože splňuje veškeré předpoklady, které jsme od takového hráče očekávali. Je zkušený (přes 340 zápasů v Chance lize), je to dobrý bruslař, je tvořivý a je silný ve hře na modré čáře. Co je snad ještě důležitější, že má k našemu klubu, kde již působil v sezóně 2017-2018, výborný vztah a hodně stál o to, aby hrál v ambiciózním klubu s cílem postoupit. Pokud by se postup povedl, rád by tu zůstal.

Náš tým dočasně opouští Filip Jirásek, který zamířil do sousedního Trutnova. Filip u nás určitě nezklamal, je to mladý hokejista s velkým potenciálem a výborným charakterem. Chtěl větší zápasové vytížení a to v našem nabitém kádru není jednoduché realizovat. Takže po dohodě s MTF HK, kde je domovským hráčem, jsme Filipa uvolnili na hostování do 31.1.2020 do HC Trutnov. To znamená, že zítra naskočí proti nám, ale pro play-off s ním počítáme zpět do našeho týmu.

Vzhledem k menšímu hernímu vytížení v našem týmu jsme zařídili s Pavlem Bieglem střídavé starty pro bratry Moníky do krajské ligy, kde nastupují za HC Nové Město.

Při veškeré úctě a pokoře k našim soupeřům, považuji naši skupinu za lehčí a uvidíme až při zápasech play off a doufám, že i v kvalifikaci, jak na tom jsme v porovnání s ostatními ambiciozními celky II.ligy. Za ty já považuji zejména Šumperk, H.Brod, Kobru, Příbram a Tábor. Takže všechny naše kroky směřují k tomu, aby náš tým měl nejlepší formu a nejsilnější složení v závěru letošní sezóny. Doufáme, že se nám to vše povede a že zvítězí ten, kdo opravdu věří. My tomu věříme.