HC Stadion Vrchlabí – Na slovíčko s Markem Voženílkem...
Rozhovory

Na slovíčko s Markem Voženílkem...

24.11.2019
Lucie Horčičková

Marek Voženílek je šestadvacetiletý obránce pocházející z Pardubic, který letos zahájil svou druhou sezónu ve vrchlabském A-týmu. V minulé sezóně ale také Marek nastoupil do dvou zápasů za extraligové Pardubice. V letošní sezóně nastupuje už pouze za HC Stadion Vrchlabí...
V rozhovoru Marek zhodnotil sobotní domácí utkání i průběh letošní sezóny...

Jak bys zhodnotil jednotlivé třetiny sobotního domácí utkání proti Bílině ?
Zápas začal vyrovnaně, vstřelili jsme dva góly a ve druhé třetině náskok navyšovali a odskočili soupeři na 7 gólů, což nás trochu uspalo a řekli jsme si, že je po zápase. Třetí třetina se nám, díky, tomu vůbec nepovedla. Musíme se z toho poučit a hrát celých 60 minut naplno. Samozřejmě jsme rádi za 3 body.

Jak bys zhodnotil dosavadní průběh sezóny?
Zatím se nám daří, takže jsme všichni spokojeni. V zápasech dáváme hodně branek, což je dobře. Máme tým plný zkušených hráčů, takže všechno funguje tak, jak má.

Jak se připravujete na středeční derby se Dvorem Králové?
Na středeční zápas se začneme připravovat ihned od pondělního tréninku a uděláme vše pro to, abychom vyhráli a získali další tři body.

Jak se ti líbí ve vrchlabském klubu? Jsi tady spokojený?
Ve Vrchlabí jsem druhým rokem a jsem spokojený, líbí se mi, že je tu tým, který má nejvyšší ambice, sice je tu určitý tlak na výsledky, ale to nás všechny nutí k nejlepším výkonům. Mrzí mě, že se nám v loňské sezóně nepodařilo postoupit, ale doufám a všichni věříme, že letos se to podaří.

Co říkáš na vrchlabské fanoušky?
Fanoušci jsou super! Chodí na naše zápasy v hojném počtu a podporují nás i na výjezdech, takže by se dalo říct, že hrajeme pořád doma. Samozřejmě i oni by si ten postup zasloužili.

Čemu se ve volném čase věnuješ?
Pokud nějaký volný čas mám, tak se věnuji nejčastěji své přítelkyni a rodině.

Jak vypadá tvůj běžný den?
Můj běžný den vypadá následovně: ráno vstanu, jdu na pět hodin do práce, po práci přijdu domů, odpočinu si a jedu na trénink do Vrchlabí.

Máš v týmu nějakého oblíbeného spoluhráče? Koho? Proč?
Asi všechny. :-) Jsme super parta, která má společný cíl.