HC Stadion Vrchlabí – Na slovíčko s Lukášem Kastnerem...
Rozhovory

Na slovíčko s Lukášem Kastnerem...

03.11.2019
Lucie Horčičková

Lukáš Kastner je pětadvacetiletý útočník pocházející z Hradce Králové. Jeho předchozím působištěm byl HC BAK Trutnov, za který odehrál čtyři sezóny. Nyní obléká již druhou sezónu dres HC Stadionu Vrchlabí.
V rozhovoru Lukáš prozradil jména několika jeho oblíbenců z kabiny, včetně jejich přezdívek či typických dovedností, a také zhodnotil poslední dvě odehraná utkání...

Jak bys zhodnotil středeční utkání s Mostem, kdy jste bojovali o první místo tabulky?
Na utkání s Mostem jsme byli dobře připravení a namotivovaní, přece jen se hrálo o 1. místo. Sice byl Most oslabený o pár dobrých hráčů, ale i tak jsme nepodcenili důležitost utkání.

Co tvé zranění, které jsi v tomto utkání utrpěl? Jak se ti to stalo?
Dorážel jsem kotouč před brankou, přišla zezadu rána do zad krosčekem a při pádu přišel další krosček přímo na nos, který to odpískal a je zlomený... Nepochopil jsem jednání jak toho hráče, který to udělal, tak posouzení rozhodčího… To už je teď ale jedno. Hokej občas zabolí :-).

Jak hodnotíš poslední odehraný zápas v Jablonci, kde jste zvítězili 8:1?
Hodnotím ho velice pozitivně, mám obrovskou radost z mého kolegy z lajny Jirky Hozáka, kterému jsem mohl dnes 2x přispět nahrávkou na jeho vůbec první hattrick v kariéře. Jinak v Jablonci byla perfektní kulisa od našich fanoušků, kteří vytvořili domácí prostředí na tak nehostinném místě jako je Jablonec.

Probíhají už nějaké přípravy na středeční derby s Trutnovem?
Přípravy proběhnou počínaje pondělkem. Samozřejmě, už ale všichni máme v hlavě další zápas a to je derby. Určitě se budeme muset připravit lépe než naposledy.

Proč se vám, podle tebe, nedaří Trutnov už takovou dobu porazit? V čem, si myslíš, že to je?
Dokáží hokej znepříjemnit a mají dobrou obranu. Věřím, že toto derby bude na naší straně, přeci jen to dlužíme našim fanouškům, kteří tuto sezónu podávají opravdu famózní výkony!!!

Čemu se ve volném čase věnuješ?
Volný čas… V sezónním období moc času není, skoro žádný… Když teď bylo ale ještě v neděli, kdy máme volno, hezky a teplo, tak jsme s přítelkyní objeli několik památek, které jsme ještě neviděli. Jinak jsem velký fanoušek spánku, který si rád o volnu dopřeji.

Jak si strávil mezisezónu? Byl jsi někde na dovolené?
Výlety po ČR s přítelkyní. Moře jsme vynechali, protože velké teplo a rozžhavené sluníčko není zrovna můj šálek čaje. Udělali jsme si trip na Slovensko, kam jsme si vzali kola a najeli nebo našlapali po svých pár km kolem Ďumbieru a Chopoku. Taky jsme koukli do Tatralandie a klasické slovenské koliby na typické halušky s brynzou.

Jak vypadá tvůj běžný den?
Můj běžný den začíná v 6:30 budíkem a na 7. hodinu jdu do práce (naše firma se zabývá výrobou svítidel a skleněných objektů, které pojí krásná sklářská výroba ze severu Čech a také ruční práce českých pasířů, kteří pracují s mosazí). Poté, co zaklapnu notebook v práci, mě kolem 16:00 nabírají kluci a vyrážíme na trénink do Vrchlabí. Po tréninku se přibližně v 22:00 dostáváme zpátky do HK a jde se spát… A další den repete…

Kdo tě v hokeji nejvíce podporuje?
Od malička rodiče, kteří se mnou byli na každém kroku. Otec se dokázal dostat i na pár let do HC VČE Hradec Králové, aby mohl být náš vedoucí, takže jsme spolu mohli trávit i více času. Mamka a zbytek rodiny byli vždy věrně na tribuně. Ti mě budou podporovat, pravděpodobně, až do posledního zápasu. Teď se k nim přidala i moje přítelkyně, která nevynechá jediný domácí zápas a často vyrazí i na ty venkovní. Všem jsem za všechno moc vděčný.

Máš v týmu nějakého oblíbeného spoluhráče?
Všichni jsou moji oblíbení spoluhráči. Kdybych měl někoho vypíchnout, tak je to Mates (Štěpa Matějček) a zbytek hradecké posádky, která jezdí do Vrchlabí, protože probíráme hromadu osobních věcí, ale i věci spojené s hokejem. Dále Big Daddy a.k.a. Tom Brady - náš Quarterback (Martin Vágner), se kterým jsme nějaký čas jezdili a taky si rozuměli. V neposlední řadě Hozz (Jirka Hozák), se kterým mluvíme pouze anglicky a Pavel Mrňa, který je odborníkem v oblasti psychologie a vždy dokáže přijít s rozumnou radou, která člověku otevře oči.