HC Stadion Vrchlabí – Na slovíčko s Tomášem Bláhou...
Rozhovory

Na slovíčko s Tomášem Bláhou...

04.08.2019
Lucie Horčičková

Tomáš Bláha je třicetiletý útočník, který hraje za Vrchlabí již od sezóny 2013-14. V klubu také působí jako hlavní trenér starších žáků.
V krátkém rozhovoru Tomáš prozradil, kam se např. v červenci vydal na dovolenou nebo na kterého soupeře se v této sezóně nejvíce těší.

Jak bys takhle zpětně zhodnotil základní část loňské sezóny?
Základní část se mi hodnotí dobře, protože jsme ji vyhráli. Samozřejmě tam byl klasický výpadek, kdy nám to tam moc nepadalo, ale dostali jsme se z toho a došli si pro to první místo.

Co říkáš na vaše výkony v play-off?
Myslím si, že v play-off byly výkony dobré, ale po každém zápase jsme věděli, že je pořád co zlepšovat, abychom došli co nejdál. Bohužel se nám nepodařilo postoupit, což jsme si moc přáli a snažili jsme se pro to udělat všichni maximum. Letos ale máme další šanci a doufám, že už to klapne.

Které zápasy považuješ za nejpovedenější za celou sezónu a proč?
Pro mě to byly určitě zápasy s Kolínem, které měly svou kvalitu. Třešničkou byly zápasy se Sokolovem, kterému jsme, bohužel, v play-off nakonec podlehli.

Dopřál sis nějakou odpočinkovou dovolenou po tak dlouhé a náročné sezóně?
Dovolenou jsem strávil teď v červenci s rodinou u moře v Tunisku, ale úplně nevím, jestli to byla odpočinková dovolená, protože s dvěma dětmi to bylo docela náročné a snažil jsem se jim co nejvíce věnovat.

Co říkáš na nový herní model? Souhlasíš s ním nebo jsi proti?
Nový model bych asi radši moc nekomentoval… Absolutně se mi nelíbí, nechápu to a nerozumím tomu.

Jak si myslíš, že bude následující sezóna probíhat?
Myslet si můžu cokoliv, ale důležitá bude realita. Každopádně bych si přál, aby se nám dařilo ve všech směrech a vyhýbala se nám jakákoliv zranění. A řekl bych, že díky tomuto systému postupně ztratí derby svoje kouzlo, které doposud mělo.

Máš nějakého soupeře, na kterého se těšíš?
Tak celkově se těším na celou novou sezónu, ale nejvíc asi na nováčka 2. ligy - Novou Paku, která udělala historický postup.

Co říkáš na fotbalové utkání, které se v pátek odehrálo? Diváci si mohli všimnout, že ty ses utkání nezúčastnil… Co bylo důvodem?
Na zápase jsem nemohl být kvůli práci, kde jsem byl zrovna potřeba. Podle výsledku a ohlasů od kluků, si myslím, že to bylo super a mrzí mě, že jsem tam nemohl být také.

Jak trávíš teď přes léto volný čas?
Nejvíc času trávím určitě s rodinou, se kterou se snažíme jezdit na různé výlety a v těchto vedrech jsme většinou někde u vody.

Máš na zbytek prázdnin ještě nějaké plány kromě hokeje a přátelských utkání?
Moc velké plány nemám, už se i pomalinku rozjíždí sezóna u mládeže, u které ještě vlastně působím jako trenér a toho času na jiné aktivity už moc nezbývá.