HC Stadion Vrchlabí – "Pojď hrát hokej" sobotní akce se opět povedla sobotní akce se opět povedla" />
Tiskové zprávy

"Pojď hrát hokej"
sobotní akce se opět povedla

28.01.2019
Daniela Udatná

V sobotu 26.1.2019 se na našem Stadionu opět uskutečnila akce s názvem „POJĎ HRÁT HOKEJ“

Tuto akci zaštiťuje Český svaz ledního hokeje. Již po několikáté probíhá po celé České republice pod oficiálním názvem Týden hokeje.
Děti mají díky těmto akcím možnost okusit, jaké je to být hokejistou a rodiče naopak získat informace o tom, co vše tento sport obnáší.
Dosud se uskutečnilo 5 takovýchto týdnů, kterých se po celé republice zúčastnilo přes 20 000 dětí.

Ve Vrchlabí se sobotního dopoledne zúčastnilo celkem 43 dětí ve věku 4 až 8 let. Trenéři doufají, že se někteří z nich přidají již na příští trénink naší přípravky.

Začátek akce byl v 9 hodin. Děti se zaregistrovaly, obdržely dresy, speciálně připravené na tento den, a poté se již věnovaly programu, který simuloval klasický hokejový trénink.
Začaly s tzv. suchou přípravou, poté se odebraly do šaten, aby se připravily na trénink na ledě. Děti obdržely buď kompletní hokejovou výstroj, nebo alespoň brusle s hokejkami.

Program na ledě zahrnoval 4 stanoviště, kde se dětem věnovali trenéři všech kategorií našeho hokejového klubu.

Děti si vyzkoušely tyto disciplíny:

  1. sbírání míčků
  2. hra na babu a na mrazíka
  3. slalom a střelba na brankáře
  4. střelba na cíl

Po celou dobu byli na ledě také naši mladí hokejisté, kteří již aktivně trénují.

Pro rodiče byla, během rozcvičky dětí, připravena přednáška Mgr. Tomáše Jirků o tomto projektu. Rodiče také měli možnost zeptat se na jakékoli dotazy ohledně hokeje.

Dopoledne děti zakončily společnou fotkou s trenéry.

Komentář T. Jirků:
Náborovou akci Pojď hrát hokej v rámci Týdne hokeje jsme se rozhodli opět uspořádat v sobotu od 9:00 a bylo to již po několikáté, co jsme tuto akci organizovali. Očekávali jsme trochu méně dětí než v předešlých letech, ale přesto jsme byli zodpovědně připraveni. Byli jsme však velmi překvapeni, protože k nám na stadion dorazilo celkem 43 dětí, což považuji za obrovské číslo vzhledem k tomu, jak malé město jsme. Jsme hrozně rádi, že se nám podařilo zajistit hladký průběh akce a všechny děti si opravdu vyzkoušely, jaké to je být hokejistou. Tedˇ si jenom přejeme, aby se velká část zúčastněných dětí zapojila do naší hokejové přípravky.

Pro více informací klikněte zde