HC Stadion Vrchlabí – Vánoční program mládeže HC Stadionu Vrchlabí
Tiskové zprávy

Vánoční program mládeže HC Stadionu Vrchlabí

06.01.2019
Lucie Horčičková

Na rozdíl od našeho A-týmu mají v období vánočních svátků naše mládežnická mužstva celkem náročný program. Pro každou kategorii byl připraven celodenní turnaj, a to buď na domácím ledě, nebo jsme přijali pozvání od našich klubů z okolí. Také je zvykem, že poslední trénink v roce bývá věnován atraktivnímu zápasu rodičů s dětmi, který je plný dobré nálady, a kde hlavně rodiče mohou porovnat své hokejové dovednosti a síly se svými potomky.

Vánoční turnaje mládeže

Ročník 2012 a mladší absolvoval svůj první turnaj v životě. V sobotu 29.12 jsme navštívili stadion v Lomnici nad Popelkou, kde se kluci utkali v minihokeji proti domácímu týmu, Frýdlantu, Liberci, Turnovu a proti Mladé Boleslavi.

Komentář trenéra Tomáše Jirků:
Pro většinu kluků to byl první životní turnaj. Brankáře jsme vybírali na místě, podle toho, kdo z kluků chtěl jít chytat. Vůbec jsme neřešili výsledky a po celou dobu utkání svítilo na tabuli skóre 0:0. Určitě bych chtěl ale kluky pochválit, protože všech 5 zápasů odmakali naplno a myslím si, že si turnaj společně s rodiči moc užili.

Ročník 2011 se zúčastnil domácího vícesportovního turnaje, který se uskutečnil 28.12. za účasti mužstev z Lomnice nad Popelkou, z Turnova a také z Trutnova. V dopolední části si všichni zahráli každý s každým minihokej 4 na 4 a odpoledne všechny čekal souboj ve fotbalu, a to konkrétně v tělocvičně. Žádné výsledky se nepočítaly, avšak všechny děti si odnesly medaili za účast, nasazení a bojovnost.

Komentář trenéra Tomáše Jirků:
Tento turnaj pro nejmenší jsme organizovali již vloni. Letos jsme však chtěli jít jinou cestou, a to kombinace ledního hokeje s jiným sportem. Nakonec jsme se rozhodli pro fotbal v tělocvičně. Nepočítali jsme žádné výsledky, šlo pouze o to, aby si všichni zahráli stejně a měli dobrý pocit ze samotné hry.

Ročník 2010 a mladší odehrál krásný turnaj 22.12.v sobotu v Trutnově, kde hrála obě mužstva tohoto ročníku velmi vyrovnané zápasy s mužstvy Trutnova, Hradce Králové a Liberce.

Komentář trenéra Patrika Urbana:
Byl to turnaj rozdělený na dvě poloviny, kdy na jedné hrál A-team a na druhé hrál B-team. Děti i přes velkou snahu skončili na 4. místě, ale od trenérů dostali velikou pochvalu za bojovnost. Výsledek určitě neodpovídal výkonům, které kluci předvedli.

Ročník 2009 a mladší pozval 30.12. do Vrchlabí na turnaj O pohár starosty města mužstva z Třebechovic, Jablonce nad Nisou a Náchoda. Tento turnaj se odehrál systémem každý s každým, jak na ledě, tak také v tělocvičně, kde proběhla fotbalová část započítávána do celkového hodnocení turnaje.

Komentář trenéra Patrika Urbana:
Turnaj ročníku 2009 byl vícesportovní turnaj, kde děti nejdřív hráli hokej, a poté se přesunuli do tělocvičny na fotbal. V hokeji jsme začali dobře. První zápas kluci odjezdili a zaslouženě vyhráli. V druhém zápase však chyběla bojovnost a nasazení. Třetí zápas opět nebylo klukům co vytknout, ale na body to bohužel nestačilo. I přes skvělé výkony ve fotbale však náš tým obsadil 4. místo.

Mladší žáci se zúčastnili 30.12. turnaje v Děčíně, kde změřili své síly s domácím týmem, s Vansdorfem a s Bílinou. Jedno utkání se hrálo na 2 poločasy a každý z nich byl hodnocen zvlášť. Z turnaje jsme si nakonec po bojovném výkonu odvezli stříbrné medaile.

Komentář trenéra Tomáše Jirků:
Na základě pozvání mého kamaráda Dana Volrába jsme se rozhodli navštívit turnaj v Děčíně. Turnaj byl výborně připravený a vše probíhalo podle plánu. První dvě utkání jsme zvládli výborně a zaslouženě jsme vyhráli. Následoval rozhodující zápas celého turnaje proti Bílině. První poločas jsme prohráli smolně o jednu branku a ve druhém poločase jsme pouze remizovali 3:3, tudíž jsme skončili na krásném 2. místě. Rozhodně bych chtěl ale všechny hráče pochválit, protože celý turnaj odehráli ve vysokém tempu a bylo k vidění i několik krásných hokejových akcí.

Starší žáci byli také pořádajícím týmem a přivítali na našem stadionu mužstva z Jablonce nad Nisou, z České Třebové a z Trutnova. Turnaj byl také vícesportovní, kombinovaný s fotbalem. Hrálo se systémem každý s každým, kdy dopoledne se soupeřilo v ledním hokeji a po obědě následoval přesun do tělocvičny, kde se hrál fotbal.

Komentář trenéra Tomáše Bláhy:
Turnaj starších žáků dopadl tak, že ze 4 týmu jsme skončili 3., ale to vůbec není podstatné. především šlo o to, aby si to kluci užili. Kromě hokeje si také kluci zahráli fotbal, ale myslím si, že žádný nový Ronaldo tam nebyl. Hlavně jde o to, aby kluci byli sportovně všestranní a bavil je sport celkově.

Doufáme, že si naše děti program, který byl pro ně připraven mezi svátky, dostatečně užily a že s chutí budou pokračovat i ve druhé části hokejové sezóny 2018/2019.

Ještě jednou přejeme všem příznivcům hokejového klubu z Vrchlabí hodně štěstí v novém roce 2019...