HC Stadion Vrchlabí – "Doufám, že naše výkony budou gradovat" říká Patrik Urban
Rozhovory

"Doufám, že naše výkony budou gradovat" říká Patrik Urban

01.01.2019
Lucie Horčičková

Patrik Urban je pětadvacetiletý útočník, který se hokeji věnuje již od dětství. Odehrál několik sezón za mládežnické kategorie v Liberci a od sezóny 2014-2015 nastupuje za Vrchlabí. Ve vrchlabském klubu také působí jako hlavní trenér 3. + 4. třídy.
V rozhovoru zhodnotil první část sezóny A-týmu i dětí a prozradil, jak tráví Vánoce a Silvestra.

Jak bys zhodnotil první část sezóny, kterou máte za sebou?
Já si myslím, že ji můžeme hodnotit kladně. Vstup do sezóny nám vyšel na výbornou. Poté se dostavila v listopadu herní krize, kde jsme ztratili pár zápasů, ale myslím, že ta už je pryč a doufám, že naše výkony budou gradovat.

V čem, si myslíš, že jsou vaše největší nedostatky a naopak v čem, oproti jiným týmům, vynikáte?
No tak nedostatek vidím určitě ve hře dopředu. V některých utkáních si nedokážeme vytvořit dostatečný počet šancí. Naopak naše silná stránka je určitě obrana se skvělým Kubou Soukupem v bráně.

Který soupeř byl zatím pro vás nejtěžší a proč?
Soutěž je hrozně vyrovnaná. V minulých letech bylo pár horších týmů. Letos tomu tak ale není a každý může porazit každého. Mně osobně se líbil zápas se Sokolovem, který byl fyzicky hodně náročný. Byli výborně koncentrovaní do obrany a bylo to opravdu těžké utkání, ale podařilo se nám ho zvládnout.

V posledním utkání mohli diváci vidět tvou srážku s rozhodčím, při které si dostal plexisklem do nosu... Jsi v pořádku nebo to má nějaké následky?
Ano, jsem v pořádku. Měl jsem jenom menší šrám na nose. Teď už se té situaci mohu jen zasmát.

Máš nějakého spoluhráče, se kterým se ti hraje opravdu dobře a jste sehraní?
Tak už nějakou dobu hraji s Tomášem Jirků v obraně. Vím, kdy od něj můžu čekat nahrávku a kam si najet, takže to bych asi vyzvedl. Jinak v útoku hraji s Alešem Půlpánem a Michalem Procházkou už skoro půl sezóny. Není to špatný, ale některé zápasy by určitě šly odehrát líp. Doufám, že to v druhé polovině soutěže ještě ukážeme.

Mimo hraní za A-tým také působíš v klubu jako hlavní trenér 3. + 4. třídy... Jak bys zhodnotil jejich první část sezóny a jejich výkony?
Ano, to je pravda. Kluci udělali za první půlku soutěže veliký pokrok. 4.třídu teď čeká přechod na velké hřiště tak doufám, že ho zvládnou a hokej je bude bavit dál.

Jak probíhají jejich tréninky? Na co je potřeba, se u takhle malých dětí nejvíce zaměřit?
Tréninky máme třikrát týdně na ledě a jednou v tělocvičně. Naše tréninky jsou hodně o bruslení a obratnosti. Jinak samozřejmě hrají hodně her, aby je to bavilo. Je to zhruba 50% na 50%.

Čemu se věnuješ, když zrovna nemáš tréninky nebo zápasy, jak s dětmi, tak svoje?
Máme s přítelkyní syna Matěje, takže když nejsem na zimáku, tak veškerý čas trávím s nimi.

Jak si oslavil Vánoce a Silvestra?
Vánoce jsem oslavil s rodinou. Každý rok to střídáme, jednou jsme u mamky a jednou u babičky a dědy od přítelkyně. K večeři máme vždy bramborový salát a řízek nebo vinnou klobásu, podle toho, na co má kdo chuť. Po večeři krájíme jablka a poté jdeme ke stromečku, kde už na nás čekají dárky.
Na Silvestra jsme se šli podívat navečer za kamarády, ale potom jsme už byli doma a oslavili to s rodinou.