HC Stadion Vrchlabí – "Na derby v Trutnově se těšíme" říká Marek Voženílek
Rozhovory

"Na derby v Trutnově se těšíme" říká Marek Voženílek

24.10.2018
Lucie Horčičková

Marek Voženílek je pětadvacetiletý obránce pocházející z Pardubic, který letos nově oblékl vrchlabský dres. Mimo Vrchlabí ale také občas nastupuje, již od loňské sezony, do zápasů za extraligové Pardubice. V krátkém rozhovoru s tímto hráčem se můžete dočíst, jak hodnotí dosavadní výkony týmu nebo jak se těší na sobotní derby v Trutnově, kde si jednu sezonu také zahrál.

Jak byste zhodnotil domácí utkání proti Jablonci, které jste vyhráli 4:2?
Věděli jsme, že Jablonec je kvalitním soupeřem a připravovali jsme se na to. Utkání nebylo lehké, jelikož soupeř se nevzdal ani za stavu 3:0. Nicméně jsem rád, že jsme vyhráli.

V čem, si myslíte, že jste byli lepší než Jablonec? A byl naopak Jablonec v něčem lepší než vrchlabský tým?
Jablonec byl možná trošku lepší v první třetině, ale rozhodla produktivita a my jsme ji měli nakonec lepší. Takže určitě vyrovnané utkání, ve kterém jsme nakonec byli lepší my.

Jak hodnotíte výkony týmu, které jste od začátku sezóny doposud podali?
Výkony týmu bych zhodnotil pozitivně, jelikož se nám daří vyhrávat většinu zápasů, ale pořád je začátek sezony, takže nechci nic zakřiknout.

Je něco, co byste měli zlepšit?
Vždycky je na čem pracovat a myslím si, že postupem času budou naše výkony ještě lepší.

Jak se chystáte na sobotní derby s Trutnovem?
Chystáme se na toto utkání tak, jako na každé jiné. Trenéři nás samozřejmě upozorňují na silné stránky soupeře, ale jinak pracujeme normálně a těšíme se na derby.

Jak se vám proti Trutnovu hrálo, když jste tam 2014-2015 hrál?
Tak mezi tím jsem si odskočil ještě do Kolína, ale v Trutnově znám pár kluků. Ale jinak je to pro mě zápas jako každý jiný a chci vyhrát.

Ještě v loňské sezoně jste nastupoval za Kolín, kde jste působil celkem 3 sezony... Jaké byly zápasy proti Kolínu v novém dresu?
Hrál jsem vlastně jen první zápas, druhý jsem neodehrál, jelikož jsem byl povolán do Pardubic, ale těšil jsem se, jelikož je to atraktivní utkání se skvělou diváckou kulisou.

Co vás přimělo ke změně klubu? Jste ve Vrchlabí spokojený?
Já jsem do poslední chvíle čekal, jak se vyvine situace v Pardubicích, ale jelikož pro mě nebylo místo v kádru, z nabídek co jsem měl mi jako nejvíce korektní přišla ta z Vrchlabí, jelikož se tu vytvořil silný tým s vysokými ambicemi. Jednání ze strany trenéru bylo velmi otevřené a byla to jedna z věcí, kvůli kterým jsem se rozhodl jít právě do Vrchlabí. V kabině máme super kolektiv a myslím si, že jsme skvělá parta.

Jak se vám daří v extraligových Pardubicích, za které občas nastoupíte?
V Pardubicích jsem odehrál dva zápasy a řekl bych, že jsem vyloženě nepropadl. Extraliga je přece jen jiná soutěž než druhá liga, takže jsem byl malinko nervózní. Jen je škoda, že jsme nevyhráli. Určitě budu rád, když bude možnost si za Pardubice ještě zahrát, ale teď jsem zase ve Vrchlabí a připravuji se na další zápas.

Čemu se věnujete ve volném čase? Máte nějaký oblíbený sport kromě hokeje?
Momentálně si zařizujeme s přítelkyní bydlení, takže se věnuji tomu. Jinak se ale rád podívám na nějaký seriál nebo film. Chtěl bych zkusit lukostřelbu, ale jinak oblíbený sport je prostě hokej.

Jak dlouho se hokeji věnujete a kdo vás k němu přivedl?
K hokeji mě přivedli rodiče a začal jsem s ním asi ve třech letech v Pardubicích.