HC Stadion Vrchlabí – Další novou posilou našeho týmu je Jiří Hozák
Rozhovory

Další novou posilou našeho týmu je Jiří Hozák

16.09.2018
Lucie Horčičková

Jirka Hozák je jednadvacetiletý útočník pocházející z Prahy, který je známý jako "dlouhán", protože měří 193cm. V krátkém rozhovoru prozradil, jak se mu v novém klubu a městě líbí a jak hodnotí první dvě vyhraná mistrovská utkání.

Jak bys zhodnotil utkání proti Nymburku, které jste vyhráli 4:0?
Zhodnotil bych ho pozitivně, protože jsme vyhráli. Zase jsme nedostali gól, takže dva zápasy už jsme neinkasovali, což je pozitivní. Od pondělí budeme zase dál trénovat a připravovat se na další zápas. Doufám, že to takhle udržíme co nejdéle.

Jak hodnotíš první utkání v Kolíně?
V Kolíně to bylo takové poměrně nervózní z obou stran, protože to byl první zápas a my jsme čekali, s čím oni do toho vstoupí. Čekalo se půlku zápasu na první gól a na obou stranách byly šance, ale zároveň jsme byli na obou stranách jaloví a nic jsme neproměňovali. Naštěstí jsme to tam urvali na 1:0 a myslím si, že jsme si to zasloužili.

Jak si myslíš, že je vaše mužstvo sehrané, když se letos sešlo v týmu tolik nových hráčů?
Myslím si, že to stále není stoprocentní, ještě se v lajnách všichni hledáme, ale myslím si, že máme všechny čtyři lajny skvělých hráčů a určitě je to vidět. Každá lajna dokáže dát gól, což je velmi pozitivní a věřím, že s přibývajícím časem to bude ještě lepší a lepší.

Co říkáš na nové spoluhráče?
Spoluhráči jsou super! Není nic, co bych na nich viděl špatného. Hned jak jsem přišel, tak mě všichni skvěle přijali a fakt jsou tady všichni skvělí. Musím říct, že jsem zatím ve své kariéře nezažil lepší partu, jako máme teď tady. Každý vychází s každým, což se také asi bude promítat na ledě.

Jak se ti ve Vrchlabí líbí?
Líbí se mi tady moc! Je to tady takový menší a útulný, což je fajn. Líbí se mi, že je to odtud blízko do Špindlu a myslím si, že to tady bude v zimě super a bude tu co dělat.

Ve kterém klubu, kde si zatím hrál, se ti líbilo nejvíce?
To je dost těžká otázka. Já jsem byl vlastně celý život na Spartě, potom jsem byl rok ve Státech, ale po návratu jsem byl opět na Spartě. Dále jsem byl dva roky v Prostějově, chvíli na Slávii, takže se to opravdu těžko hodnotí. Samozřejmě mám nejvíce vzpomínek na Spartu, protože jsem tam zažil krásné chvíle. Když ale vezmu jen ten dospělý hokej, tak nemůžu říct nic špatného o žádném klubu. Vždy jsme měli skvělou partu, tím je ten hokej výjimečný, každý se vždycky těší do té kabiny. Tím, že je to tady ve Vrchlabí takový rodinný, tak je to ještě víc mocný.

Čemu se rád věnuješ ve volném čase?
Moc volného času nemám, protože studuji vysokou školu a potom se věnuji hodně hokeji. Když ale nějaký ten volný čas je, tak jdu někam rád s kamarády nebo si zasportovat, asi jako každý jednadvacetiletý kluk.

Jak zvládáš skloubit školu s hokejem, když máte tréninky v týdnu každý den?
Teď je to zatím jednoduché, protože škola začíná až na začátku října, ale potom si člověk musí ten rozvrh trošku přizpůsobit. Dobře si to všechno připravit, být v kontaktu s vyučujícími a pokud možno se učit a ty zkoušky zvládat, aby se to potom nekupilo.