HC Stadion Vrchlabí – Děti moje,hr na ně...
Žáci

Děti moje,hr na ně...

24.08.2018
Lucie Horčičková

Trenér mládežnických kategorií Honza Žďára přináší několik slov k průběhu letní přípravy a přípravám na novou sezonu mládeže.

Přípravy na začátek hokejové sezony pomalu vrcholí nejenom v našem „A“ mužstvu, ale také se na novou sezónu připravují všechny naše mládežnické kategorie, včetně našich nejmenších hokejových nadějí.
Zde je především kladen důraz na co největší všestrannost a seznamování se sportem jako takovým, v co nejširší možné míře. Práce s mládeží má v našem klubu dlouholetou tradici a vysokou úroveň a zůstává jednou z hlavních priorit i v letošní sezóně.

V letní přípravě, která víceméně navazovala na konec zimní, si kluci měli možnost jednou v týdnu v tělocvičně vyzkoušet a osvojit základy gymnastiky, házené, košíkové a dvakrát v týdnu v prostředí krásného vrchlabského fotbalového stadionu procvičit fotbalové dovednosti a vyzkoušet i některé atletické disciplíny.
Celá letní příprava následně vyvrcholila dětským sportovním dnem v areálu manželů Zátopkových, kde každoročně HC Stadion Vrchlabí pořádá pro všechny vrchlabské děti sportovní víceboj ve všestrannosti. V průběhu prázdnin v červenci proběhl všesportovní příměstský tábor spojený s vrchlabským fotbalovým klubem. V druhém srpnovém týdnu HC Stadion pořádal pro nejmladší kategorie hokejový kemp, také formou příměstského tábora. Na konci prázdnin ještě spolu kluci stráví celý týden společně v areálu kempu Liščí farma, odkud budou docházet na zimní stadion a kde je především čekají táborové hry a zábava.

Zároveň od srpna mají nejmladší kategorie možnost jednou v týdnu navštěvovat kurzy plavání na Vojenské zotavovně Bedřichov. Po půlhodinovém rozcvičení a protažení v místní tělocvičně následně hodinu a půl tráví v bazénu, kde se učí základům plaveckých stylů prsa a kraul. Tento kurz by měl probíhat až do konce roku a prolínat se částečně s hokejovou sezónou. Stejně tak by mělo být zachováno v průběhu sezóny možnost jednou v týdnu cvičení v tělocvičně.

Doufáme, že se důraz na všestrannost odrazí nejenom ve výsledcích našich mládežnických kategorií, ale především k lásce ke sportu jako takovému.

Fanda svého klubu - Honza Žďára