HC Stadion Vrchlabí – Proti Jablonci se Stadionu nedařilo
Zápasy

Proti Jablonci se Stadionu nedařilo

23.08.2018
Daniela Udatná

Další, v pořadí už čtvrté utkání, odehrál HC Stadion v přípravě na novou sezonu. Proti Jablonci ale nedokázal skórovat, soupeř ho přehrál poměrem 5:2.

Stadion nevstoupil do začátku zle, ale po pár nevyužitých šancích byl v 5. minutě vyloučen Vašíček a domácímu Plíhalovi se povedlo ranou do horního rohu otevřít skóre. V 17. minutě domácí využili další přesilovou hru zásluhou Tejka, který zvládl zakončit rychlé přečíslení. Hostující tým ale přispěchal s okamžitou odpovědí a po buly ve středním pásmu se dostal k puku Pavel Mrňa. Ten ranou pod horní tyčku ukončil první třetinu za stavu 2:1.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hráči HC Vrchlabí, bohužel ale doplatili na špatnou koncovku a skóre se tak neměnilo. Ve 29. minutě byl vyloučen domácí Bříška na dvě minuty za napadení a hostující Bendik, který dostal trest do konce utkání. Hosté byli vyloučeni záhy ještě jednou a Stadion měl přesilovku 4 na 3, kterou ovšem nedokázal využít hlavně zásluhou výborně chytajícího Žalčíka. Po skončení přesilovky to ale byli domácí, kteří zásluhou Tondra ve 34. minutě dokázali odskočit na 3:1. Stadion měl následně příležitost se vrátit ihned do zápasu, ale nová posila Aleš Půlpán trestné střílení neproměnil. Ve 37. minutě měli domácí štěstí, když nahození od Michala Pavlů skončilo až v bráně. Jiskru naděje do poslední části ještě stačili ve 40. minutě vykřesat hosté zásluhou Urbana.

Ve třetí třetině se čekal nástup hostů, ale ve 42. minutě dal svůj druhý gól Tondr. Oba týmy pak měly ještě pár šancí, ale ani jedna z nich už nebyla využita.

Související články