HC Stadion Vrchlabí – HC Stadion porazil HC RODOS Dvůr Králové
A Team

HC Stadion porazil HC RODOS Dvůr Králové

18.08.2018
Daniela Udatná

HC Stadion veze z ledu ve Dvoře Králové svou první výhru v sezóně.

První třetinu začal hostující tým vyloučením za příliš mnoho hráčů na ledě (5:16), domácí tuto šanci neproměnili, přesto se zanedlouho ujali vedení a v deváté minutě, po střele Kociána (Sedláček),otevřeli skóre na 1:0. V 11 minutě byl vyloučen domácí Petira za sekání, Stadion šanci nevyužil. v 17 minutě si Dvůr opět zahrál přesilovou hru po sekání Urbana, ani tato přesilová hra nebyla využita. Vrchlabskému celku se nedařilo skóre dorovnat, až téměř až na konci třetiny, v 19 minutě vyrovnal skóre hostující Hnik za asistence Hidveghyho. První třetina tedy skončila nerozhodně 1:1.

Druhá třetina byla vyrovnanější a ze strany Stadionu přicházelo i více střel.Ve 22. minutě oslavil svůj tým domácí Havlas za sekání, HC Stadion na tuto výzvu uměl odpovědět a ve 23. minutě vstřelil Štěpán Havránek (Jirků, Kastner) vítěznou branku tohoto utkání (1:2). Po této brance následovala řada vyloučení, ve 23. minutě byl vyloučen hostující Moník za podražení, ve 28. minutě domácí Brokeš za nedovolené bránění a do třetice hostující Procházka za napadení. Ve 37. minutě navýšil Mrňa (Vašíček) skóre Vrchlabí na 3:1. Ve 38 minutě byl ještě vyloučen hostující Havránek, Stadion přesto nepustil domácí do větší šance a do konce třetiny si udržel vedení.

Třetí třetinu ovládli led vrchlabští hráči, na kterých bylo vidět, že většina stresu s třetím gólem opadla. Celou třetinu si Stadion domácí tým hlídal a držel se v jejich pásmu. Ze strany Stadionu přišlo několik střel, v 50 minutě zvýšil skóre David Chalupa na 1:4. V 57. minutě dal poslední gól zápasu Jak Kerekanič, který uzavřel skóre na konečných 1:5. Celý zápas byl chvílemi vyhrocený - spoustu soubojů u mantinelu apod. V 60. minutě byl poslední vyloučený Pavel Mrňa za nedovolené bránění.