HC Stadion Vrchlabí – Vyjádření Jiřího Jakubce k nadcházející sezoně
Tiskové zprávy

Vyjádření Jiřího Jakubce
k nadcházející sezoně

01.06.2018
Daniela Udatná

Přinášíme Vám oficiální vyjádření vedení HC Stadion Vrchlabí, zastoupené Jiřím Jakubcem,
k nadcházející sezóně...

Předpokládám, že všichni příznivci našeho klubu jsou již velice netrpěliví a očekávají první informace o nadcházející sezóně. V poslední době jsme byli opravdu na informace skoupí.
Pravým důvodem bylo, že naše organizace - náš klub, prochází obdobím změn a některé z nich jsou celkem zásadní. Většina z nich se týká sportovní stránky a to zejména A-týmu, tedy toho, co většinu z Vás asi nejvíce zajímá.
Já pevně věřím, že změny povedou k tomu, co si všichni přejeme a tím je jednoznačně zkvalitnění týmu a posílení kádru.

Než se dostanu ke sportovní stránce věci, tak určitě nejzásadnější změnou je výraznější vstup staronového partnera, Petra Dědka, zpět do našeho hokejového klubu.
Petr Dědek nikdy nepřestal být naším partnerem, potom co jsme od něho klu převzali naprosto bez jakýchkoliv závazků, nás již od první sezóny podporoval a to nijak symbolickou částkou.
Od letošní sezóny se pan Dědek s Alešem Cermanem dohodli na ještě podstatně výraznější pomoci našemu klubu a já pevně věřím, že se to odrazí na zvýšení kvality práce v celé naší organizaci. Získali jsme tak velice silného partnera a nezbývá nám než upřímně poděkovat a doufat, že tuto šanci dokážeme proměnit.
S Petrem Dědkem již připravujeme rozhovor, ve kterém Vám objasní důvody, které ho dovedly k tomuto kroku.

S výše uvedeným souvisí i naše sportovní plány do budoucna. A to jak dlouhodobé, tak krátkodobé - ty pro příští sezónu. Nic se nemění na našich základních prioritách, které jsme si v klubu vytyčili.
I nadále nechceme slevit nic z naší práce s mládeží. Naopak, zde se chceme nadále zlepšovat a zkvalitňovat veškeré činnosti, které to obnáší. Od náborů, práce s mateřskými školkami přes přípravkové a žákovské kategorie až po dorosteneckou a juniorskou kategorii, kterou zase odehrajeme pod hlavičkou HC Krkonoše.
Co se týká A-týmu, tak pro letošní sezónu máme ty nejvyšší cíle a otevřeně hovoříme o postupu do WSM ligy.
Letos tento cíl deklaruje v II.lize asi nejvíce týmů za poslední období, takže nás čeká obrovská zkouška a výzva.
Na začátku existovala i teoretická možnost nákupu licence pro WSM ligu, ale to jsme hned zamítli, protože toto není cesta pro HCS Vrchlabí. Dlouho jsme vedli jednání a přemýšleli, jak tuto výzvu uchopit. Nakonec jsme se rozhodli jít cestou, která mě dává největší smysl a nazval bych ji cestou vrchlabského srdce.
Za poslední sezóny jsme si vybudovali silné jádro týmu, které je schopné dlouhodobě hrát na špičce této soutěže a o tyto hráče, v kombinaci s vhodným doplněním, to chceme celé opřít. S tímto úkolem je nám připraven pomoci i Mountfield HK, který nám slíbil maximální podporu a věřím, že v osobách Aleše Kmoníčka i Tomáše Martince máme výborné spojence. Navíc se nám vrací z hradecké juniorky naši odchovanci, pro které by to měla být obrovská motivace.

V příštím týdnu Vám přineseme více informací ke kádru A-týmu a také o systému 2. ligy pro sezónu 2018/2019.
Systém jsme se již předběžně dozvěděli dnes (1.6.2018) na aktivu v Praze, nicméně vedení ČSLH všechny zúčastněné požádalo o strpení s uveřejněním informací do příštího týdne, kdy by vše mělo být potvrzeno oficiálně, my tento požadavek samozřejmě respektujeme.

Změn bude v této sezóně spoustu a každý vrchlabský fanoušek se má jistě na co těšit. Více příští týden...