HC Stadion Vrchlabí – Na slovíčko s Tomášem Šťastným
Rozhovory

Na slovíčko s Tomášem Šťastným

28.02.2018
Lucie Horčičková

Na pár otázek jsme se zeptali pětadvacetiletého útočníka Tomáše Šťastného, který působí ve vrchlabském klubu již pátou sezonu. Jak on hodnotí poslední odehrané zápasy a co říká na soupeře, se kterým se HC Stadion utká v 1.kole play-off? To si přečtěte vy sami.

Jak bys zhodnotil středeční utkání proti Bílině?
Upřímně ani nevím, co říct... Poslední odehrané zápasy nebyly dobré. Nezbývá nám už nic jiného, než se z toho poučit a hrát úplně jinak v play-off. Možná je ve finále dobře, že po relativně dobré sezoně, se nám tohle stalo teď před play-off a nebudeme si myslet kdo ví, kam dojdeme, ale začneme hrát hezky, tak jak máme a dodržovat to, co máme.

Kde si myslíš, že máte největší nedostatky?
Poslední zápasy neumíme bránit, ale vůbec... Dobře, góly dáváme, ale hrozně propadáme a ty góly i dostáváme. Když prohráváme, tak se do zápasu těžko vrací, ještě když hrajeme proti někomu, kdo není tak hokejový jako my. My chceme hrát hokej, moc nestřílíme, takže je to těžký.

Naším soupeřem do 1.kola play-off je Kobra Praha, která také není jednoduchým soupeřem a loni se s ní vypadlo... S čím do zápasů s ní půjdete a jak si myslíš, že se to bude vyvíjet?
Půjdeme do toho určitě s tím, že v Praze budeme hrát jenom jednou a já doufám, že vyhrajeme třikrát za sebou, protože na to máme. Sice jsme tady doma s Kobrou dvakrát prohráli, ale vždycky se s nimi hraje hokej, protože tam mají šikovné kluky a nejsou to žádní hlupáci. Takže tam určitě nebudou žádné záludnosti nebo praní, jako by bylo třeba v tom derby nebo tak. I když by bylo derby hezké pro diváky, tak já si myslím, že tohle bude více hokejovější, že bude hodně gólů a že si oba týmy zahrají hokej. Doufám, že postoupíme.

Jak si myslíš, že týmu pomáhají kluci z hradecké juniorky, Jan Hlaváč a nyní i Radek Pilař?
Kluci z juniorky pomáhají hodně. Uvidíme teda, jak je teď budou v Hradci pouštět. "Pilka" by tu s námi měl být už pořád, to je dobrý kluk, jak do party, tak i na ledě je výborný. No a Honza Hlaváč, ten má zkušenosti veliké, na začátku jsme se trošku hledali, ale teď si to už sedá a je to čím dál tím lepší. Pro mě je vůbec čest, že si s takovým hokejistou můžu zahrát a moc si to užívám.