HC Stadion Vrchlabí – Získá HC Stadion body na ledě Draků z Bíliny?
A Team

Získá HC Stadion body na ledě Draků z Bíliny?

12.01.2018
Raina Tomanová

K dalšímu zápasu zajíždí Vrchlabí do Bíliny. Týmy se mezi sebou utkají teprve podruhé - 22. kolo bylo odloženo na 3.2.2018. První vzájemný duel vyhrál HC Stadion poměrem 5:3. Draci tak mají možnost si před domácími diváky zlepšit reputaci. Nyní jsou na předposledním místě v tabulce s 31 body, zatímco HC Stadion se posunul na druhou příčku a stejně jako Jablonec má 57 bodů.

HC Stadion má za sebou dlouhou vítěznou šňůru, kterou započali v polovině prosince vítězstvím nad Letňany 6:3. Následovala kontumační výhra nad Mostem, poté Vrchlabí rozstřílelo Jablonec poměrem 10:5. Na samostatné nájezdy udolali vrchlabští Kobru Praha 4:3. Nový rok začal pro Vrchlabí skvěle, výhra nad Trutnovem potvrdila dobrou formu. Na ledě Děčína se hostům dokonce podařilo vstřelit 11 branek a v posledním odehraném zápase Vrchlabí zvítězilo nad Buldoky z Řisut 6:3. Získá HC Stadion další tři body do tabulky?

Drakům se naopak v letošním sezoně moc nedaří. V novém roce se jim podařilo zvítězit pouze kontumačně nad Mostem. Na domácím ledě, proti Vlkům z Jablonce, Bílina prohrála v prodloužení 4:5, v základní hrací době nedokázala zvítězit ani nad Kobrou Praha, kdy padla 2:3 také v prodloužení. Naposledy Draci zvítězili v posledním utkání roku 2017 nad HC Letňany, které porazili 5:2. V sobotním utkání budou muset předvést maximální výkon a o body se poprat.

Zápas se odehraje na bílinském zimním stadionu od 17:30 hodin.

Jiří Jakubec k utkání v Bílině:
Zítra nás čeká soupeř z Bíliny, se kterým jsme v letošní sezóně odehráli pouze jediné utkání a zvítězili jsme na jejich hřišti 3:5. Bílina je v domácím prostředí vždy nebezpečná a dokázala zde porazit Jablonec i Trutnov. Doufám ale, že náš rozjetý vlak nezastaví. Máme teď super sérii, tak věřím, že ji protáhneme. V posledních zápasech nám tam padlo hodně gólů a tak jsme pomalu začali zapomínat na obranu. Víme, že dozadu hrát umíme, takže tento zápas bude spíše o koncentraci.
K zítřejšímu zápasu z pracovních důvodů nemohou nastoupit David Pojkar a Jirka Šimoníček.
Navíc hradecká juniorka hraje zítra důležitý zápas proti brněnské Kometě, takže všichni kluci, co k nám mají střídavé starty, budou hrát za Mounfield. Jsme s nimi ale předběžně dohodnuti, že hned po zápase skočí do auta a pojedou si dát druhý zápas v jednom dni do Bíliny.:-)
Takže zítra u onlajnů držte svému týmu pěsti.