HC Stadion Vrchlabí – Týden hokeje
Tiskové zprávy

Týden hokeje

23.09.2017
Daniela Udatná

"Pojď hrát hokej" - sobotní akce děti opět zaujala

Sobotní dopoledne se na našem stadionu ve Vrchlabí odehrála akce s názvem „POJĎ HRÁT HOKEJ“.

Akce, kterou zaštiťuje Český svaz ledního hokeje, probíhá po celé České republice s oficiálním názvem Týden hokeje. U nás se jí zúčastnilo celkem 28 dětí ve věku 4 až 8 let.

Děti se sešly v 9 hodin, aby absolvovaly připravený program, který simuloval hokejový trénink. Program zahájila tzv. suchá příprava. Zatímco se děti spolu s trenéry rozcvičovaly, rodiče se zúčastnili přednášky, kterou si pro ně o tomto projektu připravil Mgr. Tomáš Jirků.

Po rozcvičce se děti odebraly do kabin, kde obdržely buď kompletní hokejovou výstroj nebo brusle s hokejkami, aby mohly pokračovat v tréninku na ledě. Trénink na ledě obsahoval 4 stanoviště, kde si děti vyzkoušely střelbu na cíl, slalom s pukem, obratnost na bruslích a také si zahrály hru „Na Mrazíka“. Na konci proběhlo společné focení dětí s trenéry.

Akci lze považovat za velice úspěšnou, protože děti by rády pokračovaly v trénincích s naší přípravkou nebo prozatím ve školičce bruslení. Co je ale nejdůležitější, dopoledne jsme si všichni náramně užili!

Pokud byste se příště chtěli přidat i vy, další akce je naplánovaná na leden 2018 a jste srdečně zváni.