HC Stadion Vrchlabí – Na Kobře jsme díky fanouškům byli doma, říká nejlepší střelec Tomáš Šťastný
Rozhovory

Na Kobře jsme díky fanouškům byli doma, říká nejlepší střelec Tomáš Šťastný

27.03.2017
Raina Tomanová

HC Stadion ukončil sezonu ve čtvrtfinále, ve kterém padl s pražskou Kobrou 2:3 na zápasy. Proti soupeři se postavil po výhře v osmifinále, kde se utkal s Kolínemn a zvítězil v sérii 4:3. K rozhovoru jsme si pozvali Tomáše Šťastného, nejlepšího střelce této sezony a reprezentanta ČR v hokeji na univerziádě v Kazachstánu.

Je konec sezony. Ve čtvrtfinále jste nestačili na tým pražské Kobry. Co myslíš, že rozhodlo o postupu soupeře?

Že jsme „dokázali“ třikrát za sebou prohrát (úsměv). My jsme to přesně takhle měli naplánované už dopředu (smích). Chtěli jsme první zápas urvat u nich, věděli jsme, že víc zápasů se nám tam vyhrát asi nepodaří. Takže jsme chtěli vyhrát tam, potom doma, o třetí vítězství se u nich pokusit, a hlavně jsme to chtěli ukončit doma. A věděli jsme, že jestli ten třetí nebo čtvrtý zápas prohrajeme, tak že už to může být špatné. A nakonec to tak dopadlo.

Série s Kolínem byla také vyrovnaná a rozhodl až sedmý zápas. Jak jsi odpočíval mezi zápasy, resp. mezi sériemi?

Aby to nevyznělo nějak blbě, já jsem odpočívat nepotřeboval. Já jsem měl celou dobu sil spoustu, žádnou únavu jsem nepociťoval. Fyzicky jsem byl úplně v pohodě.

Vrchlabí mělo ve skupině Západ nejvyšší návštěvnost. Jak hodnotíš diváckou kulisu, jak doma, tak venku?

Byli neskuteční doma i venku. My jsem s tím počítali, že doma bude hodně fanoušků, že to bude super a věděli jsme, že za námi přijedou i ven. Přijeli jak do Kolína, kde byli super, na Kobře jsme byli jako doma, takže bychom všem chtěli poděkovat.

Jaký zápas byl z tvého pohledu nejlepší?

Nejlepší zápas? Super zápas byl první zápas v Kolíně, takže druhý v sérii, kdy jsme tam dokázali tu sérii srovnat. A pak samozřejmě nezapomenutelný byl ten sedmý zápas doma, to byla paráda.

A jaký zápas byl naopak nejhorší?

Pro mě nejhorší zápas byl ten, který jsem nedohrál (smích). To byl zápas na Kobře, druhý v sérii. A potom v Kolíně, kdy jsme dostali osm gólů.

S Dominikem Novákem jsi reprezentoval ČR v hokeji na zimní univerziádě. Jaký největší zážitek sis odvezl?

Největší zážitek mám asi z celé organizace. V Almaty chtějí mít i normální olympiádu, takže o nás tam bylo postaráno jako na klasické olympiádě. Bylo tam úplně všechno. Byli jsme v úplně nové, velké vesnici, společná jídelna. S ostatními sportovci jsme se potkávali, na ostatní sporty jezdili. Celé to bylo neskutečné.

Jací byli vaši soupeři? Čínu jste porazili vysoko 15:0.

Nevěděli jsme, jací budou oproti minulé univerziádě. Ale je to Čína, ti jsou disciplinovaní, a jsou jako na vojně. Pořád jim ten hokej ale chybí. Švédsko samo o sobě je dobré, Kazachstán byl doma, takže ti nechtěli nechat nic náhodě. Kanada taky super, hokej tam byl výborný.

Na kontě máš nejvíc vstřelených gólů, v počtu kanadských bodů jsi hned za kapitánem Filipem. Považuješ sezonu za vydařenou?

Z mého pohledu ano. Já jsem rád za ty body, celou dobu hraju s Fildou, on má těch bodů nejvíc, já jsem hned za ním, za to bych mu měl asi poděkovat (smích). Protože z něho trochu těžím. A kdyby nebylo toho zranění na konci, což mi je líto, tak bych ji považoval za úspěšnou. Takhle mě to trochu mrzí.

Co uděláš s volným časem? Proběhne nějaká dovolená?

Volný čas věnuju studiu, abych potěšil rodiče (smích). Dovolenou plánuju za měsíc, s přítelkyní poletíme do Londýna.