HC Stadion Vrchlabí – Série s Kobrou se přesouvá na vrchlabský led.
Preview k zápasu

Série s Kobrou se přesouvá na vrchlabský led.

13.03.2017
Alan Šrámek

Série hraná s Kobrou na tři vítězství se rozjela dvanáctého března a Stadion se v nedělní odpoledne dostal do jejího vedení. Kobra v prvním utkání nestačila na svém ledě na výkon hokejistů z Vrchlabí a tak si celek z Krkonoš přivlastnil první bod do série.

Kobra Praha si v předchozí sérii poradila s Pískem, ačkoliv se čekal mnohem lehčí postup od pražského klubu. Kobra opanovala první utkání v Praze, kde Písek porazila vysoko 8:2. Následovala druhá výhra, ovšem tentokrát na ledě písku v poměru 3:2. Na další vítězství si museli hráči z hlavního města počkat až do pátého utkání, kde doslova smetli Písek poměrem 12:2. V šestém utkání si Kobra na jihu Čech pojistila postup vítězstvím 3:1 a celkovým poměrem 4:2 postoupila do další fáze Play Off.

O sérii Vrchlabí s Kolínem bylo napsáno a řečeno mnoho. Velmi vyrovnaná bitva hraná na sedm utkání vzala Stadionu hodně sil, ovšem to se nikterak neprojevilo na výkonu Horalů v utkání s Kobrou. Ti se vydali v neděli sehrát utkání do Prahy, kde se postavili favorizované Kobře. Ještě, než se stačili fanoušci, kteří cestovali z Vrchlabí, usadit na svá sedadla, tak se Stadion radoval brankou Maďara, který vedení Vrchlabí podpořil druhou brankou v páté minutě. Vrchlabí hnané svými fanoušky přidalo v druhém dějství třetí branku a vše vypadalo na jednoduché vítězství. To byl ovšem velký omyl, domácí Kobra za nepříznivého stavu zbraně nesložila a po brankách D. Bílka, Šteinera a Semráda bylo v sedmačtyřicáté minutě vyrovnáno. Vyrovnaná bitva došla až do prodloužení, kde o vítězství Vrchlabí rozhodl v přesilové hře Tomáš Šťastný.

Druhé utkání čtvrtfinálové série mezi Vrchlabí a Kobrou odehrají oba celky na vrchlabském ledě 14.3. od 18:00. Přijměte naše pozvání a příjďte se podívat na zápas s vítězem základní části skupiny Západ.