HC Stadion Vrchlabí – Bitva o šest bodů skončila lépe pro Vrchlabí = odstup na pět bodů od Klášterce
A Team

Bitva o šest bodů skončila lépe pro Vrchlabí = odstup na pět bodů od Klášterce

13.02.2017
Jan Přikryl

Druhý únorový víkend bylo na programu čtyřiatřicáté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole se zrodila dvě překvapení. První bylo k vidění v Klatovech, kam přijeli nevýrazní Buldoci z Řisut, ale k překvapení všech si odvezli všechny body. Druhé se zrodilo v Bílině, kam zajížděli Vlci z Jablonce a ty měli s domácími Draky plné ruce práce a odvezli si pouze dva body za výhru v prodloužení.

Vlci znovu museli do prodloužení

Chcete vědět, jaké to je zahrát si v hokeji prodloužení? Zeptejte se jabloneckých Vlků, kteří neskončili utkání v základní hrací době už potřetí za sebou a počtvrté z pěti utkání. Tentokrát odevzdali bod předposlední Bílině. A nakonec mohou být rádi, protože jejich sok vedl už 3:0! Jablonec nad Nisou nicméně po zpackané první třetině zabral a postupně ztrátu umazal, na 3:3 srovnával Bříška. Načež v prodloužení rozhodl Nevyhoštěný. Hosté nakonec získali dva body, ten jeden ztracený jim ale může chybět. Ať už při dohánění první Kobry či bránění náskoku před Klatovskými. Za Draky dvakrát skóroval Procházka.

HC Draci Bílina – HC Vlci Jablonec nad Nisou 3:4 po prodloužení (3:0, 0:1, 0:2 – 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Procházka (Polák, Nedrda), 10. Trübenekr (Petraš, Moravec), 15. Procházka (Bohm, Nedrda) – 26. Mulač (Brokeš, Frk), 51. Brokeš (Bříška), 58. Bříška, 63. Nevyhoštěný.

Řisuty závodí o šestku

Hokejisté ze Slaného do Klatov nezajížděli v dobré formě, na zádech si nesli prohry s Vrchlabím a Děčínem. Přesto Řisuty obraly SHC o důležité body. Přitom začaly špatně, po prvních dvaceti minutách prohrávaly 0:3 a s hosty to vypadalo zle. Pak tým s buldokem ve znaku zatahal za delší konec lana. Dvěma brankami se prezentoval ve druhém dějství, třemi v závěrečném, Řisuty nad Klatovskými zvítězily 5:3. Nevzdávají tak závod o šestou příčku, kterou drží Trutnov. Klatovy naopak nevyužily možnost přeskočit Jablonec na druhém místě.

SHC Klatovy – HC Řisuty 3:5 (3:0, 0:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 14. Špaček (Tulačka), 19. Tulačka (Vracovský, Kružík), 19. Němec (Houfek, Kubík) – 23. Kos (Borovanský, Sedláček), 39. Hegenbart (Kolařík, Kulich), 41. Krpata (Sedláček), 56. Borovanský (Krpata, Babický), 60. Kos.

Kobra smetla Trutnov

Mužstvo pražské Kobry vypadá před koncem základní části na prvním stupínku neohroženě. V minulém zápase s druhým Jabloncem nad Nisou Pražané zaváhali, hned o víkendu však přichází náprava. S Trutnovem si Kobra větší starosti nedělala. Rozhodla prakticky už v první třetině, po které vedla 3:0, mrzet ji tak nemuselo méně podařené prostřední dějství, v němž domácí dvakrát skórovali, ale i dvakrát inkasovali. V 58. minutě pečetil pražský úspěch Jakeš. Dvě branky v utkání nastřílel právě Jakeš, ale i jeho spoluhráč Jedlička. Trutnov se začíná bát o šesté místo.

HC Kobra Praha – HC BAK Trutnov 6:2 (3:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Jedlička (Antončík), 7. Matějček (Hlinka, Vlach), 14. Jedlička (Antončík, Bílek P.), 31. Antončík (Jakeš), 35. Jakeš (Jedlička, Antončík), 58. Jakeš (Švaříček) – 26. Konečný (Junek, Hlaváček), 30. Kastner.

Děčín nedal Sokolovu šanci

Baník v minulém utkání s předposlední Bílinou získal tři body, ale tentokrát vyšel naprázdno po jednoznačném průběhu. Poslední tým tabulky skupiny Západ inkasoval v Děčíně dohromady šestkrát, ač se dlouho držel. Po čtyřiceti minutách totiž Medvědi vedli pouze 2:0 a vše nasvědčovalo tomu, že Sokolov ještě favorita utkání potrápí. Drama se nekonalo. Děčínští přidali další čtyři přesné zásahy, nakonec Sokolovské smetli 6:0. Baník má jistotu, že zůstane poslední, to Medvědi stále mohou pomýšlet nejen na sedmé, ba dokonce i šesté umístění. Na Trutnov jim chybí čtyři body.

HC Děčín – HC Baník Sokolov 6:0 (1:0, 1:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 3. Vacek (Volráb), 22. Zajan (Molnár), 46. Faigl (Kopta, Vacek), 46. Oliverius (Zika, Molnár), 59. Zika (Oliverius), 60. Vaněk (Kopta).

Nejlepší hráčské výkony 34. kola

Jakub Procházka – Bílina (2+0), Matěj Kos – Řisuty (2+0), Michal Borovanský – Řisuty (1+1), Šimon Antončík – Kobra (1+3), Jiří Jakeš – Kobra (2+1), Jakub Jedlička – Kobra (2+1), Tomáš Šťastný – Vrchlabí (1+1)

Trenér kola: M. Procházka - Řisuty

Jeho tým dokázal po nevýrazných výkonech zabrat a vyhrát na ledě favorita z Klatov.

All-Star 34. kola

Pavel Bílek (Kobra)- Jakub Sedláček (Řisuty) Jan Molnár (Děčín)- Jakub Jedlička (Kobra) Matěj Kos (Řisuty) Tomáš Šťastný (Vrchlabí)

Program 35. kola – Sobota 18. 2. 2017

Klášterec - Klatovy 17:00, Řisuty – Kobra 17:00, Děčín – Bílina 18:00, Trutnov - Jablonec 18:00