HC Stadion Vrchlabí – Výhra s Řisuty + výhra Klášterce v prodloužení = odstup dvou bodů
A Team

Výhra s Řisuty + výhra Klášterce v prodloužení = odstup dvou bodů

09.02.2017
Jan Přikryl

Druhou únorovou středu bylo na programu třiatřicáté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole byl na programu šlágr mezi vedoucí Kobrou, která zajížděla na led třetího Jablonce. Zápas skončil smírně a druhý bod si přispali jablonečtí Vlci. Překvapení se zrodilo na ledě Sokolova, který dokázal porazit Bílinu a připsat si plný bodový zisk poprvé od 23.11 2016, kdy právě dokázali porazit dnešního soupeře na jeho ledě.

Sokolov v souboji outsiderů přetlačil Bílinu

Dva celky ze samého suterénu tabulky skupiny Západ se střetly ve středu na sokolovském ledě. Jako první udeřili do černého hosté z Bíliny, když se trefil Trübenecker. Srovnáno bylo záhy, po trefě Čejky. Přesto ještě do první pauzy Draci Procházkou strhli vedení na svou stranu, ale to bylo vše, co z gólového hlediska vymysleli. Gombár s Rulíkem ve druhé části zvrátili stav na stranu Baníku a Sokolovští už těsný náskok uhájili.

HC Baník Sokolov – HC Draci Bílina 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Čejka (Račanský, Trapl), 33. Gombár (Sláma), 39. Rulík (Říha) – 4. Trübenecker (Bačák, Petráš), 14. Procházka (Polák).

Chmel zajistil Medvědům bod, druhý trefil Klášterci Hrdlička v nájezdech

Vyrovnaný duel viděli diváci v Klášterci nad Ohří. Dle průběhu středečního zápasu je konečná remíza a dělba bodů zasloužená. Jako první otevřel skóre děčínský Navarra. Odpověď našel kanonýr Vrtek a na jeho trefu navázal spoluhráč Mála. V době, kdy už se skoro zdálo, že žlutomodří udrží těsný náskok, srovnal děčínský Chmel a šlo se nakonec až do nájezdů. V nich byl jediným úspěšným exekutorem domácí Hrdlička, a tak Klášterec bral důležitý bod navíc.

HC Klášterec nad Ohří – HC Děčín 3:2 po sam. náj. (0:1, 1:0, 1:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 26. Vrtek (Hrdlička, Mála), 45. Mála (Cestr, Hrdlička), rozh. náj. Hrdlička – 6. Navarra (Chmel, Zajan), 56. Chmel (Hašek, Michajlov).

Trutnov si vyšlápl na Klatovy a upevnil si šestou příčku

Dvě třetiny duelu Trutnova s Klatovy přinesl, dle postavení týmů v tabulce, očekávaný průběh. Klatovští hráli v tomto zápas v první třetině prim, skóre načal Špaček, a i přes vyrovnání Tomáše Půlpána, Martin Beneš opět poslal favorita do vedení. Skóre se znovu hnulo až ve třetí části, kdy Tomáš Půlpán dal domácím naději, avšak Kružík znovu rozradostnil klatovskou družinu. Samotný závěr ale patřil Drakům, a to famózně. Západočeši nestačili koukat, když Chytráček srovnal, Ukhin zvrátil stav a Tomáš Půlpán jako třešničku pro domácí upravil na 5:3, což bylo pro celek od Úpy sladké vítězství.

HC Draci Trutnov – SHC Klatovy 5:3 (1:2, 0:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 12. T.Půlpán (P.Beneš, Chytráček), 50. T.Půlpán (Abrahám), 55. Chytráček (P.Beneš), 58. Ukhin (Píša), 60. T.Půlpán – 9. Špaček (Vracovský, M. Beneš), 14. M. Beneš (Pacanda, Kružík), 54. Kružík (Slavík, Pacanda).

Šlágr v Jablonci dělil body

Očekávaný duel prvního se třetím týmem tabulky skupiny Západ. To byl zápas vedoucí Kobry Praha v Jablonci nad Nisou. Diváci, kteří by čekali brankové hody, museli být zklamaní. V zápase totiž padly nakonec jen tři branky, a to se body dělily. Vždyť na první gól se čekalo celou půlku řádné hrací doby. Pak stav načal hostující Daniel Vlach, čímž hodil rukavici kanonýru Kamilu Bříškovi, aby srovnal. Vše došlo až do prodloužení, které trvalo něco málo přes minutu. Na zteč zavelel obránce Tomáš Zeman a po jeho trefě Vlci brali bod navíc.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Kobra Praha 2:1 po prodl. (0:0, 1:1, 0:0 – 1:0)
Branky a nahrávky: 33. Bříška (Havlas, Babec), 62. Zeman (Mulač) – 30. Vlach (D. Bílek, Hlinka).

Nejlepší hráčské výkony 33. kola

Lukáš Hrdlička – Klášterec (0+2) + rozhodující nájezd , Jaromír Chmel – Děčín (1+1), Tomáš Půlpán – Trutnov (3+0), Michal Borovanský – Řisuty (2+1), Matěj Kos – Řisuty (1+2), Daniel Svoboda – Vrchlabí (1+2)

Trenér kola: R. Kurfürst – Sokolov

Jeho tým dokázal vyhrát poprvé od 23. listopadu 2016 právě také proti Bílině.

All-Star 33. kola

Jiří Stejskal (Jablonec)- Jaromír Chmel (Děčín) Peter Beneš (Trutnov)- Tomáš Půlpán (Trutnov) Daniel Svoboda (Vrchlabí) Lukáš Hrdlička (Klášterec)

Program 34. kola – Sobota 11. 2. 2017

Bílina - Jablonec 17:30, Klatovy – Řisuty 17:30, Kobra - Trutnov 18:00, Děčín – Sokolov 18:00