HC Stadion Vrchlabí – Výhra v derby + povinné vítězství Klášterce = odstup zůstává jednobodový
A Team

Výhra v derby + povinné vítězství Klášterce = odstup zůstává jednobodový

06.02.2017
Jan Přikryl

První únorový víkend bylo na programu dvaatřicáté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole byl na programu šlágr mezi druhými Klatovy a třetími Vlky z Jablonce. Zápas museli rozhodovat, až samostatné nájezdy, které lépe zvládli hostující Vlci. Na programu bylo také Krkonošské derby mezi domácím Stadionem Vrchlabí a Draky z Trutnova. Domácí zápas zvládli a připsali si tak důležité body.

Ve šlágru kola úspěšnější Vlci

Oba týmy jsou poslední dobou specialisty na prodloužení. Zatímco Klatovští si nastavenou pětiminutovku či nájezdy zahráli třikrát z posledních čtyř duelů, Jablonec nad Nisou dvakrát z minulých tří. Není divu, že mač nerozhodlo základních šedesát minut, vždyť proti sobě vyjely celky z druhého a třetího místa tabulky. V regulérním hracím čase padlo na každé straně po třech brankách. Když rozlousknutí nepřišlo ani při hře ve třech, rozhodl o vítězi v samostatných nájezdech Tomáš Brokeš. Klatovy a Vlky od sebe po dnešku dělí dva body, navíc to ani jeden z nich nemá daleko na vedoucí Kobru Praha.

SHC Klatovy – HC Vlci Jablonec nad Nisou 3:4 po sam. náj. (0:1, 2:2, 1:0 – 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Pacanda (Švarc), 34. Vlček (Tulačka), 45. Pacanda (Kružík, Špaček) – 14. Moravec (Bříška, Babec), 22. Moravec (Babec, Bříška), 33. Pavlů, rozh. náj. Brokeš.

Naděje Sokolova jsou už jenom v rovině teorie

Matematika je jednoduchá. Baníku zbývá do konce základní části odehrát pět utkání, přičemž ztrácí třináct bodů na předposlední deváté místo. Šance, že se ještě odrazí ze dna tím pádem zůstávají v rovině teorie. Sokolov navíc padl potřinácté v řadě, tentokrát si na něm smlsl Klášterec nad Ohří. Hotovo bylo za necelých šestnáct minut. V té chvíli hosté vedli 4:0, načež po zbytek střetnutí v pohodě hlídali svůj náskok. Baník se zmohl na dvě trefy, víc ale nestihl. Po těsném nezdaru v Řisutech zaváhal i před domácím publikem. Klášterec je naopak ve výborné formě, nadále bojuje o čtvrté místo.

HC Baník Sokolov – HC Klášterec nad Ohří 2:6 (0:4, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 28. Gombár (Trapl), 51. Trapl (Gombár, Janata) – 3. Páleník (Macháček, Toušek), 11. Kulich (Diviš), 11. Toušek (Macháček, Kuncl), 16. Zicho (Toušek, Macháček), 40. Hrdlička (Vrtek, Mála), 43. Toušek.

Děčín konečně zabral

Čtyři porážky a dost. Hráči Děčína nutně potřebovali zastavit pád tabulkou a také udržet aspoň malý kontakt se šestou příčkou. Obojí se povedlo díky vítězství nad Řisuty. Pro Severočechy má tříbodová nadílka o to větší cenu, že jejich sobotní soupeř ze Slaného čítá podobný zisk jako Medvědi. Děčínští servírovali divákům dvě branky v první, jednu ve druhé a další dvě ve třetí třetině, Řisuty téměř k ničemu nepustili. Hosté střídají prohry s úspěchy, jestli chtějí lepší než osmou příčku, čeká je před koncem základní části těžká práce.

HC Děčín – HC Řisuty 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Vacek (Faigl, Navarra), 20. Hašek (Molnár, Oliverius), 33. Vaněk (Kopta, Sýkora), 46. Oliverius (Hašek), 49. Navarra (Faigl) – 22. Sedláček (Čurilla).

Přetahovaná v Bílině pro Kobru

Dlouho nic nenasvědčovalo tomu, že diváci na severu Čech sledují zápas předposledního s prvním. Pražský celek šel v první třetině do trháku o dvě branky, ale hned na startu druhé části o náskok přišel. A i když si jej Kobra zase vzala zpátky, Draci ve 47. minutě utkání opět vyrovnali. Na body to ale Bílinským přeci jen nestačilo. Hosté prokázali zkušenost, necelé dvě minuty před poslední sirénou poslal čtvrtý kotouč do domácí branky Hlinka, chvíli po něm výhru Pražanů pečetil Antončík. Kobra je stále první, pět bodíků před Klatovskými. Bílina to má na osmé místo stále daleko.

HC Draci Bílina – HC Kobra Praha 3:5 (0:2, 2:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 22. Petráš (Bohm), 29. Petráš, 47. Bačák (Jirkovsky) – 3. Andrlík (Jedlička, Jakeš), 13. Verbík R., 32. Jedlička (Cafourek, Jakeš), 59. Hlinka (Matějček), 60. Antončik (Jedlička).

Nejlepší hráčské výkony 32. kola

Zdeněk Petráš – Bílina (2+0), Jiří Moravec – Jablonec (2+0), Tomáš Pacanda – Klatovy (2+0), Ondřej Toušek – Klášterec (2+2), Aleš Macháček – Klášterec (0+3), Martin Filip – Vrchlabí (1+2)

Trenér kola: P.Hlaváč - Vrchlabí

Jeho tým dokázal vyhrát derby nad rozjetým Trutnovem.

All-Star 32. kola

Jakub Jelínek (Vrchlabí)- Jiří Moravec (Jablonec) Martin Klement (Vrchlabí)- Filip Hlinka (Kobra) Tomáš Pacanda (Klatovy) Ondřej Toušek (Klášterec)

Program 33. kola – Středa 8. 2. 2017

Sokolov – Bílina 18:00, Klášterec - Děčín 18:00, Trutnov - Klatovy 18:00, Jablonec - Kobra 18:00