HC Stadion Vrchlabí – Prohra v Jablonci + výhra Klášterce na nájezdy = odstup pouhého bodu
A Team

Prohra v Jablonci + výhra Klášterce na nájezdy = odstup pouhého bodu

02.02.2017
Jan Přikryl

První únorový den bylo na programu jednatřicáté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole byl na programu šlágr mezi vedoucí pražskou Kobrou a druhými Klatovy. Překvapení se zrodilo, když Sokolov dokázal dovést své utkání na ledě Řisut do prodloužení, kde ovšem na druhý bod nedosáhl. Do Trutnova dorazili Medvědi z Děčína a druhý tým co má ve znaku Draka Bílina se představila na ledě pátého Klášterce.

Parádní přestřelka v Klášterci, padlo 15 gólů

Středeční podvečer na hokeji v Klášterci nad Ohří, to byl určitě parádní hokejový zážitek. Byla to totiž pořádně ofenzivní podívaná, v níž aktéři divákům nabídli v řádné hrací době čtrnáct gólů a tu patnáctou pak jako třešničku na dortu v nájezdech. Přitom po první třetině to na nějakou přestřelku vůbec nevypadalo, žlutomodří vedli hubeně 1:0. Od druhé třetiny však začalo to pořádné rodeo. V ní padlo osm gólů. Divokou remízu 7:7 pak domácím zachraňoval v závěru Zdeněk. V tu dobu už produktivní Vrtek s Hrdličkou měli na kontě tři kanadské body. Vladislav Vrtek pak rozhodl nájezdy a zapsal Kláštereckým bod navíc.

HC Klášterec nad Ohří – HC Draci Bílina 8:7 po sam. náj. (1:0,4:4,2:3-0:0)
Branky a nahrávky: 1. Vrtek (Hrdlička), 21. Šmejc, 29. Macháček (Hierman, Toušek), 32. Hrdlička (Vrtek, Kuncl), 34. Dejmek (Bečka, Šmejc), 46. Hrdlička (Vrtek, Mála), 57. Zdeněk (Toušek, Macháček), rozh. náj. Vrtek – 21. Pokorný (Nedrda), 24. Böhm (Procházka, Bořík), 34. Petraš, 36. Böhm (Bořík), 45. Procházka, 46. Procházka (Fučík), 55. Procházka (Pokorný, Petráš).

Řisuty v tabulce klesají, o bod je obral i Sokolov

Hokejisté Řisut se v tabulce západní skupiny propadají stále níže. Naposledy v domácím prostředí slánského stadionu hostili beznadějně poslední Sokolov a nedokázali vydolovat plný bodový zisk. Těsný náskok vzal za své tři minuty před koncem, když na 2:2 srovnal Račanský. Pak přece jenom domácí urvali výhru, v prodloužení se trefil kanonýr Borovanský. I tak to ale byla pro Středočechy nečekaně těžká fuška.

HC Řisuty – HC Baník Sokolov 3:2 po prodl. (1:0,0:0,1:2-1:0)
Branky a nahrávky: 5. Janeček (Keller), 45. Slavíček (Kulich), 65. Borovanský – 51. Říha (Čejka, Binias), 58. Račanský (Říha, Čejka).

Děčínu v Krkonoších pšenka nekvetla

Jeden vstřelený gól děčínským hokejistům v Trutnově nestačil. Na zimním stadionu, těsně v blízkosti řeky Úpy, byli produktivnější místní Draci. Abrahám se Smékalem zajistili vedení 2:0, poté snížil Kaltenböck, avšak víc už Medvědi nestačili. V samém závěru na 3:1 upravil Aleš Půlpán, čímž definitivně rozhodl o tom, že Děčín si z Krkonoš domů žádné body neodveze.

HC BAK Trutnov – HC Děčín 3:1 (1:0,1:0,1:1)
Branky a nahrávky: 3. Abrahám (Chytráček, Kastner), 26. Smékal (Janoušek, Chytráček), 59. A. Půlpán (Fedulov, Ukhin) – 47. Kaltenböck (Zika).

Klatovy v české metropoli urvaly dva body

Pětapadesát sekund stačilo klatovskému Benešovi, aby otevřel skóre magnetu kola skupiny Západ. Duel prvního s druhým týmem poté nabral na obrátkách. Pražané se vzchopili, a když Matějek, Hlinka a Jakeš otočili stav, měli trenéři Klatov Vostřák s Kučerou o čem přemýšlet. Své ovečky však nabudili tak, že Uhlík s Pacandou dokázali srovnat. Prodloužení trvalo jen jednatřicet sekund. Pak na modré napřáhl klatovský Špaček a Západočeši si domů přibalili bod navíc.

HC Kobra Praha – SHC Klatovy 3:4 po prodl. (1:1,2:1,0:1-0:1)
Branky a nahrávky: 5. Matějek, 32. Hlinka, 34. Jakeš (Jedlička, Antončík) – 1. Beneš (Hlaváček), 39. Uhlík (Švarc), 45. Pacanda (Beneš, Němec), 61. Špaček (Topinka, Uhlík).

Nejlepší hráčské výkony 31. kola

Vladislav Vrtek – Klášterec (2+2), Lukáš Hrdlička – Klášterec (2+1), Jakub Procházka – Bílina (3+1)

Trenér kola: P.Vostřák - Klatovy

Jeho tým dokázal odvést z ledu lídra tabulky 2 body po výhře v prodloužení.

All-Star 31. kola

Oto Jeschke (Trutnov)- Ondřej Žalud (Jablonec) Ivan Říha (Sokolov)- Lukáš Hrdlička (Klášterec) Vladislav Vrtek (Klášterec) Jakub Procházka (Bílina)

Program 32. kola – Sobota 4. 2. 2017

Bílina – Kobra 17:30, Klatovy - Jablonec 17:30, Sokolov - Klášterec 17:30, Děčín - Řisuty 18:00