HC Stadion Vrchlabí – Je hezké, že jsme první. Mohli jsme mít ale větší náskok, hlásí Tomáš Šťastný
Rozhovory

Je hezké, že jsme první. Mohli jsme mít ale větší náskok, hlásí Tomáš Šťastný

16.11.2016
Redakce

Bodoval ve čtyřech posledních zápasech v řadě, ve kterých zapsal sedm kanadských bodů. Mladý útočník ve službách Vrchlabí Tomáš Šťastný táhne ofenzivu svého celku a pochvaluje si spolupráci se zkušeným borcem Martinem Filipem.

Poslední dva zápasy vrchlabským hokejistům nevyšly, přesto zůstávají v čele tabulky západní skupiny druhé ligy. Stejně bodů mají i druhá Kobra a třetí Řisuty. „Koukal jsem na ostatní skupiny, tam to tak vyrovnané na body není. U nás jsou týmy od prvního do třetího místa bodově srovnané, což asi nikdo nečekal. Když ale třeba dvakrát prohrajeme, klidně můžeme být pátí, nebo šestí,“ uvědomuje si Tomáš Šťastný.

Vrchlabští naposledy padli v krkonošském derby s Trutnovem, kdy soupeř vyrovnal 13 sekund před koncem základní hrací doby a v prodloužení obral domácí celek o další bod. „Na to nemůžeme říct vůbec nic, protože úplně stejné to bylo v Trutnově, kde jsme zápas otočili. Teď to dopadlo stejně akorát naopak. Kluci z Trutnova říkali po utkání to samé. Porážka bolela. Je to škoda, asi pětkrát jsme s nimi totiž neprohráli. Až teď doma před našimi diváky,“ mrzí čtyřiadvacetiletého hokejistu.

Ten v dosavadních 14 zápasech nastřádal už 21 kanadských bodů za 12 branek a devět asistencí. „Hodně mi pomáhá Martin Filip, na ledě si vyhovíme. Ostatní kluci často rotují, ale my spolu už hrajeme asi dva a půl roku,“ chválí svého zkušeného parťáka. „Na začátku mě hlavně uklidňoval, protože jsem hrál stále juniorským stylem. Říkal mi, že musím více přemýšlet a předvídat dopředu. Za dobu, co spolu nastupujeme, jsem se to docela naučil. Na ledě vím, co udělá. Vyhovujeme si,“ dodává.

Přitom v létě se zdaleka necítil tak dobře, že by pravidelně sbíral body. „Poté, co jsem přišel z Litoměřic, to bylo špatné. V přípravě jsem se hledal. Uklidňoval jsem se, že mistráky teprve přijdou a zatím je to dobré. Snad to tak bude pokračovat,“ přeje si hokejista, který se chvilku mihl i v americkém týmu Paso Rhinos.

Ve čtvrtek čeká vrchlabský tým další ostrý zápas, tentokrát na ledě Řisut. „Těším se. Hraje se na velkém hřišti, bude se hodně bruslit, což mi vyhovuje. Škoda, že na Řisuty moc lidí nechodí. Snad nás přijede povzbudit nějaká skupina našich fanoušků a budeme tam jako doma,“ věří Šťastný.

Jaké mají ve Vrchlabí ambice? „Prvním cílem je baráž, a pak uvidíme. Držíme se na špici, ale mohli jsme mít klidně třeba o osm bodů víc. Hodně zápasů jsme ztratili na konci, nebo jsme byli jasně lepší, ale neproměňovali šance. Je hezké, že jsme první, ale mohli jsme mít větší náskok,“ ví dobře útočník Stadionu.

Čím si vysvětluje zbytečně ztracené body v závěrech utkání? „Vůbec nevím, čím to je. Ztráty většinou plynou z jedné nebo dvou individuálních chyb, které se na sebe nabalí. Často jsme soupeře předčili. Vytvořili jsme si hodně šancí, ale měli jsme rozhodnout dříve,“ uzavírá Tomáš Šťastný.