HC Stadion Vrchlabí – Výhra v Havlíčkově Brodu nám zajistila čtvrtfinále play off
A Team

Výhra v Havlíčkově Brodu nám zajistila čtvrtfinále play off

15.02.2016
Jan Přikryl, Michal Šandor

Druhou únorovou sobotu bylo na programu třiatřicáté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole byl k vidění šlágr mezi Klatovy a pražskou Kobrou. Zápas vyšel lépe domácím. Překvapení se zrodilo v Písku, kam dorazili hráči Sokolova. Čtrnáct gólu mohli diváci vidět na ledě posledního Jindřichova Hradce, kam zavítali Plameny ze Žďáru, kteří zaznamenali jedenáct gólu.

Předposlední Sokolov překvapil v Písku

Písečtí hokejisté, kteří se nachází na desátém místě, jež garantuje účast v předkole play off, přivítali na svém ledě Sokolov. Jihočeši roli favorita nezvládli a překvapivě Baníku podlehli 4:5. Sokolov po celé klání vedl, přičemž rozhodující náskok si vypracoval na přelomu první a druhé třetiny, kdy poslali Západočechy do dvougólového trháku Račanský a Zikmund.

IHC Písek - HC Baník Sokolov 4:5 (2:3, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 10. Jirků (Vlček), 16. Vlček (Urbanec), 47. Vlček, 57. Sýbek – 10. Jirušek (Šik), 12. Račanský (Zikmund), 20. Račanský, 27. Zikmund (Kukla), 56. Zikmund.

Přetahovanou v Klášterci pro sebe uzmuli Vlci

Na góly bohaté utkání bylo k vidění v Klášterci, kam si to namířila smečka jabloneckých Vlků. Severočeši si během prvního dějství vypracovali vedení 2:0, jenže nadějný stav neudrželi a Hrdlička dvěma góly srovnal. Vlci poté ještě dvakrát vedli, ovšem Klášterečtí pokaždé našli adekvátní odpověď a v čase 55:27 dokonce převrhl misky vah na jejich stranu Deveri. Avšak ani domácí si náskok nepohlídali a po brance Brokeše musel duel do prodloužení. Z něj uběhlo jen šestačtyřicet sekund, když o bonusovém bodu pro Jablonec rozhodl Tomáš Demel.

HC Klášterec nad Ohří - HC Vlci Jablonec nad Nisou 5:6 po prodloužení (2:2, 1:2, 2:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Hrdlička (Mála, Jáchym), 13. Hrdlička (Jáchym, Mála), 31. Deveri (Charousek, Vrtek), 48. Jáchym (Hrdlička), 56. Deveri (Hammerbauer) – 9. Nevyhoštěný (Demel), 11. Nevyhoštěný (Demel, Pavlů), 27. Bříška (Tondr, Pavlů), 40. Bříška (Tondr, Zeman), 59. Brokeš (Tondr, Bříška), 61. Demel.

Draci doma nestačili na Nymburk

Středočeši byli v souboji s Bílinou jasným favoritem a svůj status nakonec přeci jen potvrdili, ale neměli to vůbec jednodoché. Draci totiž otevřeli skóre po brance Dominika Štěpky, leč poté začal úřadovat NED Hockey. Smejkal s Bičištěm vnesli do nymburských řad pořebný klid, který třetím gólem umocnil Protivný. Bílina už dokázala pouze snížit Petrášem, a všechny body tak putovaly do Nymburka.

HC Draci Bílina - NED Hockey Nymburk 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Štěpka (Štěpánek, Petráš), 51. Petráš (Štěpánek) – 14. Smejkal (Loučka, Pýcha), 17. Bičiště (Eis), 38. Protivný (Ječný, Saňa).

Klatovy v přestřelce přetlačily Kobru

Hned čtrnáct gólů viděli diváci na zimním stadionu v Klatovech, kde se ve šlágru 33. kola představila pražská Kobra. Hráči z hlavního města vedli 2:0 a posléze 5:2, jenže ani jednou svůj hodně nadějný náskok neudrželi. Západočeši dokázali vždy srovnat krok a ve 36. minutě domácí Tomáš Pacanda dokonce poslal Klatovy do trháku 6:5. Na tento zářez ještě zareagoval hostující Šteiner, jenomže na trefy Topinky a Pacandy už Pražané reakci nenašli.

SHC Klatovy - HC Kobra Praha 8:6 (2:2, 4:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 15. Tulačka (Holý, Přikryl), 19. Holý (Přikryl), 31. Michel (Tulačka, Přikryl), 32. Marcel (Beneš, Švarc), 35. Němec (Švarc), 36. Pacanda (Topinka, Holý), 49. Topinka (Švarc), 60. Pacanda – 11. Kysela (Novák, Strnad), 13. Novák (Strnad), 24. Lang (Novák), 25. Vacek (Hanták, Škop), 27. Šteiner (Borovanský, Strnad), 42. Šteiner (Vlach, Kysela).

Souboj Děčína a Řisut ovládli Medvědi

V duelu dvou týmů ze spodní poloviny tabulky se proti sobě postavily Děčín a Řisuty. Domácí rozhodli o svém vítězství v první polovině mače, kdy po dvou brankách Haška a trefách Ziky a Oliveriuse vedli 4:0. Buldoci se zmohli pouze na kosmetickou úpravu výsledku, přičemž konečnou podobu 4:2 zařídli Sladký a Muláček.

HC Děčín - HC Řisuty 4:2 (1:0, 3:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Hašek (Volráb), 22. Zika (Faigl, Oliverius), 22. Oliverius (TS), 27. Hašek – 38. Sladký (Ovčinikov), 57. Muláček (Kalla, Slavíček).

Trutnov v důležitém zápase podlehl Táboru

Hokejisté Trutnova mohli ještě reálně pomýšlet na účast v předkole play off, ovšem k tomu potřebovali porazit Tábor a doufat v zaváhání Písku. Druhá podmínka splněna byla, leč ta první nikoliv. Kohouti nenechali nikoho na pochybách, potvrdili roli jasného favorita a zpod Krkonoš si odvezli všechny body za výhru 6:1.

HC BAK Trutnov - Hockey Club Tábor 1:6 (0:1, 0:3, 1:2)
Branky a nahrávky: 47. Shamolin (Kubica) – 11. Polodna (Boháč), 22. Seidl (Matušík, Březina), 23. Seidl (Polodna, Boháč), 27. Vaniš (Přibyl), 44. Přibyl (Kellner), 53. Vaniš (Boháč).

Žďár si v Jindřichově Hradci otevřel střelnici

Málo vídanou střelnici si na Zimním stadionu Jana Marka v Jindřichově Hradci otevřel Ždár nad Sázavou. Beznadějně poslednímu týmu tabulky nasypal rovných jedenáct branek a zvítězil vysoko 11:3. Na této demolici se nejvíce podílel David Březina, autor tří gólů a stejného počtu asistencí.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec - SKLH Žďár nad Sázavou 3:11 (1:3, 1:4, 1:4)
Branky a nahrávky: 14. Severa (Voíříšek), 33. Severa (Voříšek, Brabec), 45. Brabec (Severa) – 8. Březina (Rašner), 17. Březina (Vítek, Kovářů), 20. Gregar (Březina), 22. Lojek (Březina), 34. Kunstmüller (Střecha), 35. Štěpánek (Kaňka, Beneš), 36. Březina, 50. Štepánek (Kunstmüller, Březina), 51. Střecha (Gregar), 58. Střecha (Gregar), 58. Vítek (Kaňka, Štěpánek).

Zápas mezi Pelhřimovem a Kolínem byl odložen z důvodu výskytu příušnic v kabině Ledních Medvědů. O osudu tohoto mače rozhodne 18. února Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje.