HC Stadion Vrchlabí – Prohra v Písku nás odsunula mimo příčky zaručující přímý postup do čtvrtfinále
A Team

Prohra v Písku nás odsunula mimo příčky zaručující přímý postup do čtvrtfinále

01.02.2016
Jan Přikryl

Poslední lednovou sobotu bylo na programu již jednatřicáté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole byli na programu dva šlágry. Vlci z Jablonce hostili na svém ledě Kozli z Kolína a Kohouti z Tábora hostovali na hřišti Havlíčkova Brodu. Oba duely dopadli lépe pro domácí hokejisty. Zrodilo se i několik překvapení. Uzdravený Pelhřimov na svém ledě porazil Plameny ze Žďáru a Nymburk ukořistil na ledě Klatov důležité dva body v boji o předkolo play off.

Obrat Brodu řídil Třetina

Havlíčkův Brod prožívá skvělé období. Před nebývale finišujícími hráči z Vysočiny se sklonil i druhý Tábor. To přitom Boháč se Seidlem zařídili Kohoutům rychlé dvoubrankové vedení. Kontaktní branka do šatny ale domácí nakopla a v druhé polovině bylo klání už jasně v jejich režii. Čtyřmi body se na vítězství Brodu podílel agilní Třetina.

BK Havlíčkův Brod – Hockey Club Tábor 5:2 (1:2, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 20. Kuchta (Kozlík, Loginovskij), 33. Endál (Přidal, Třetina), 47. Třetina, 55. Semrád (Přidal, Třetina), 57. Endál (Třetina, Kulhánek) – 6. Boháč (Březina, Černý), 9. Seidl (Matušík, Heršálek)

Přes ztracené play off Klášterci závěr sezony vychází

Play off už je pro hráče Klášterce nad Ohří v nedohlednu, poslední zápasy ale hráčům z Podkrušnohoří vycházejí na výbornou. Dnes zejména zásluhou skvělé obrany přehráli nedaleký Baník Sokolov, který v této sezóně má potíže s kádrem a bylo tedy úspěchem, že na utkání dorazil s kompletní trojicí formací.

HC Klášterec nad Ohří – HC Baník Sokolov 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Charousek (Koblitz, Hrdlička), 36. Vrtek (Charousek, Dlouhý) – 57. Říha (Račanský, Jirušek)

Řisuty vezou z Bíliny dva body

Po dvou bezbrankových třetinách se diváci v Bílině dočkali dvou rychlých branek na začátku té třetí. Štěpánek na jedné a Náprstek na druhé straně zařídili dělbu bodů. Následné nájezdy rozhodl asistent u jediné branky hostí Kužel. Ani jeden z celků ale do play off letos už nepronikne.

HC Draci Bílina – HC Řisuty 1:2sn (0:0, 0:0, 1:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 43. Štěpánek – 41. Náprstek (Kužel, Kos), rozh. náj. Kužel

Klatovy podlehly Nymburku, ten drží desáté místo

Velmi našlapaná je situace na třetím až sedmém místě tabulky. Každý bod proto může hrát v konečném zúčtování rozhodující roli. Třetí místo Klatov už pevně drží Vlci z Jablonce a pouhé tři další body zůstaly farmě extraligové Plzni k dobru na sedmé Vrchlabí. Nymburk si naopak ziskem dvou bodů zuby nehty udržel desátou příčku před zle dotírajícím Trutnovem.

SHC Klatovy – NED Hockey Nymburk 3:4p (0:1, 2:1, 1:1 – 0:1)
Branky a nahrávky: 28. Pacanda (Topinka, Sklenička), 32. Michel (Sklenička, Přikryl), 45. Tulačka (Přikryl, Špaček) – 15. Bičiště (Barbora), 32. Eis (Rittig), 51. Loučka (Novák), 62. Knesl

Trutnov nezískal povinné body, na Nymburk ztrácí

Proti předposlednímu celku tabulky to měly být povinné tři body a další atak desáté pozice středočeského Nymburka. Po přesvědčivé druhé části hry ale přišla velmi nepovedená část poslední. Trutnov ztratil tříbrankové vedení a čtyři minuty před koncem dokonce prohrával. Alespoň bod Drakům nakonec zajistil v poslední minutě hry Aleš Půlpán.

HC BAK Trutnov – HC Děčín 4:5p (0:0, 3:1, 1:3 – 0:1)
Branky a nahrávky: 33. Píša (Beneš, A. Půlpán), 34. A. Půlpán (Chytráček, Píša), 36. Vácha (TS), 60. A. Půlpán – 39. Zika (Oliverius), 43. Volráb, 50. Hašek, 56. Zika (Oliverius), 63. Hašek (Kaltenböck, Volráb)

Kobra v Jindřichově Hradci potvrdila roli favorita

Další tým s ambicemi na přímou účast ve čtvrtfinále na hřišti posledního celku nezaváhal. Vyrovnaná byla pouze první polovina utkání, v níž Pražané neproměnili několik dobrých příležitostí a dlouho disponovali pouze jednobrankovým náskokem. Klid do hry hostí vnesl čtvrtou brankou Antončík. Kobra má v boji o třetí až sedmé výhodu jedno utkání k dobru.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec – HC Kobra Praha 2:6 (2:3, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Šesták (Košťál, Popelka), 17. Brabec (Voříšek) – 2. Novák (Borovanský, Verbík), 12. Hanták (Cafourek, Vacek), 16. Slanina (Novák, Borovanský), 31. Antončík, 32. Jakeš (Antončík), 46. Hanták (Šteiner)

Pelhřimov stále útočí na play off, přehrál Plameny

Po třech odložených utkáních se Medvědi z Pelhřimova opět představili ve druholigovém kolotoči. Stále to navíc myslí vážně s bojem o desátou příčku. Jejich chuť bojovat o předkolo play off pocítili hráči Žďáru nad Sázavou, kteří sice třikrát dotáhli jednobrankovou ztrátu, počtvrté ale už na branku Hadravy odpovědět nedokázali.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – SKLH Žďár nad Sázavou 4:3 (2:2, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Vantuch, 13. Kasalý (Bezděk, Vysloužil), 29. Vylíčil (Adam, Kůrka), 40. Hadrava – 7. Kovářů, 16. Štěpánek (Lojek), 33. Kovářů (Pleva)

Ve šlágru kola úspěšnější Jablonec

Další cenný skalp si ve šlágru jedenatřicátého kola připsali Vlci z Jablonce. Jejich současná třetí příčka je pravděpodobně zasloužená. Dnes se před nimi totiž sklonil i vedoucí celkem tabulky. Výhru Vlků řídila trojice Bříčka, Tondr, Šulc. Nikdo jiný se na brankách domácích nepodílel.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – SC Kolín 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Bříška (Tondr, Šulc), 55. Šulc (Tondr), 58. Tondr (Bříška) – 29. Malý (Semirád), 40. Malý (Pácal)