HC Stadion Vrchlabí – Krakonošův turnaj přípravky 2008
A Team

Krakonošův turnaj přípravky 2008

17.01.2016
Jana Poskerová

Brněnský hokejový klub byl po letním soustředění na vrchlabském ledě tak spokojený, že se rozhodl uspořádat tady ve Vrchlabí dva turnaje a to pro ročník 2008 a 2007.

Krakonošův turnaj pro ročník 2008 proběhl teď o víkendu 16. - 17.1.2016. Do turnaje nastoupily týmy Slovan Bratislava, Orlíci Uničov, Sparta A, Sparta B, Slavoj Zbraslav, BK Mladá Boleslav, Hvězda Praha a domácí HC Krkonoše.

Pořadatelé kluby rozdělili do dvou skupin: Slovan, Uničov, Sparta B, Krkonoše - Sparta A, Slavoj Zbraslav, BK Mladá Boleslav, Hvězda Praha. V sobotu se tedy kluci během dne rvali o umístění ve skupině a odpoledne měli zpestřeno dovednostními soutěžemi.

Domácí klub skončil ve skupině na 3.místě po prohře se Slovanem a Uničovem, vyhrát se jim podařilo nad Spartou B.

V neděli se Krkonoše utkaly se třetím v pořadí z druhé skupiny, což byla Hvězda Praha, zápas domácí hráči ovládli a Hvězdu porazili 17:0. Poté už je čekal poslední zápas o 5.místo a soupeř z extraligového klubu Mladé Boleslavi.
Boleslav se sice dostala do vedení, ale vrchlabští kluci se semkli, vyrovnali a poté už převzali taktovku utkání a soupeře porazili 13:4.

Absolutním vítězem turnaje se stala Sparta A, která ve finálovém boji porazila jediného zahraničního účastníka turnaje, Slovan Bratislava. Třetí skončili Orlíci z Uničova, kteří zvítězili nad Slavojem Zbraslav. Páté místo připadlo domácím Krkonošům v sestavě: Míša Losenický - Kuba Cerman, Tomáš Srnský, David Buchar, David Binder, Tomáš Mrkva, Matěj Kučera, Marek Jon, Tomáš Gabriel, Patrik Klanica, Ondra Posker, Matěj Turek a Ondra Mach; šestá byla Mladá Boleslav, sedmé místo vybojovala Sparta B a osmé místo zůstalo na Hvězdu Praha.

Klukům z HC Krkonoše patří velká pochvala za bojovnost a vyrovnaný výkon, který předvedli po oba dny. Stejně tak velká pochvala pro organizátory turnaje, který si všichni hráči užili.

Krakonošův turnaj pokračuje o víkendu 23. - 24.1.2016, kdy se mezi sebou utkají hráči ročníku 2007.