HC Stadion Vrchlabí – Výhra v Děčíně a ztráty favoritů nás přiblížily k čelu tabulky
A Team

Výhra v Děčíně a ztráty favoritů nás přiblížily k čelu tabulky

06.12.2015
Jan Přikryl

Druhý adventní víkend se nesl ve znamení jubilejního dvacátého kola západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole bylo k vidění několik překvapení. Klatovy se oklepaly z výprasku v Sokolově z minulého kola a na svém ledě porazily vedoucí Kozly z Kolína. Další překvapení se zrodilo ve Slaném, kde svoje domácí zápasy hrají Řisuty. Po prodloužení dokázaly zdolat Kohouty z Tábora. Na led Havlíčkova Brodu zajížděli v dobrém rozpoložení hrající Vlci z Jablonce nad Nisou. Svou formu z minulých zápasů potvrdili a díky zkušenostem svých hráčů dále pronásledují nejlepší čtyřku.

Kohouti nevyužili zaváhání Kolína, prohráli v Řisutech

Po dlouhé době se Kozlové z Kolína nedočkali bodového zisku, ale jejich nejbližší konkurent z Tábora jejich zaváhání nevyužil. Řisuty po druhé části jednu branku ztrácely, ale ve třetí části srovnal Arnošť, aby v prodloužení zařídil druhý bod pro domácí Babický.

HC Řisuty – Hockey Club Tábor 4:3 po prodl. (1:1, 1:2, 1:0 – 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Záleský (Sedláček, Fortelka), 22. Slavíček, 47. Arnošt (Náprstek, Kužel), 64. Babický (Fortelka) – 15. Matušík (TS), 31. Seidl (Matušík, Vaniš), 37. Matušík (Vaniš).


Pražané rozhodli zápas s Nymburkem ve třetí třetině

Nymburský led letos není nedobytný. Pražská Kobra ovšem nemá v posledních zápasech nejlepší formu. Podle očekávání bylo utkání vyrovnané až do začátku poslední části, kdy se ale trefil Hanták a nasměroval utkání do hostujících kolejí. Výhru Kobry potvrdili svými brankami ještě Borovanský s Antončíkem.

NED Hockey Nymburk – HC Kobra Praha 1:4 (1:1, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 12. Bičiště (Šimek) – 3. Verbík (Steiner), 42. Hanták (Jedlička), 49. Borovanský (Novák, Steiner), 49. Antončík (Cafourek).


Vítězná série Kozlů skončila v Klatovech

Kozlové teprve podruhé v sezóně prohráli a dali tak šanci svým nejbližším soupeřům v tabulce. Kohouti z Tábora ale získali pouze bod a podobně jako dnešní přemožitel Kozlů z Klatov ztrácejí čtveřici bodů. Výhra Klatov se zrodila už v první části. Obě branky domácích v této třetině zařídila dvojice Kristl - Beran.

SHC Klatovy – SC Kolín 3:2 (2:0, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Kristl (Beran, Marcel), 12. Beran (Kristl), 30. Schleiss (Houfek, Kepka) – 29. Morkes (Jankovský, Zumr), 37. Semirád (Veselý, Hanzl).


Trutnov je po výhře nad Sokolovem stále na dohled desáté pozici

Velmi dobrý výkon předvedli Draci proti Sokolovu, poslední část ovšem takticky nezvládli. Trojice Tvrdek, Kukla a Račanský zařídila vyrovnání, a domácí tak museli být rádi za vítězství v prodloužení. Ve druhé části mohl zápas rozhodnout z trestného střílení Chytráček, ale neuspěl. Trutnov na desáté místo ztrácí body dva, Baník už sedm.

HC BAK Trutnov – HC Baník Sokolov 3:2 po prodl. (2:0, 0:0, 0:2 – 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Kubica (Půlpán T., Kastner), 20. Fedulov (Kastner, Chytráček), 62. Půlpán (Kastner, Půlpán) – 49. Tvrdek (Kukla, Račanský), 55. Kukla (Račanský, Tvrdek).


Havlíčkův Brod Vlky trápil, ti utvrdili příslušnost k elitní šestce

Nevyzpytatelný Havlíčkův Brod trápil Vlky až do poslední minuty základní hrací doby. První třetinu dokonce momentálně sedmý tým tabulky vyhrál, zkušený a hostům loajální Bříška však v druhé části stav otočil. Naděje domácích pohřbil v poslední minutě dvěma brankami do opuštěné klece Tondr.

BK Havlíčkův Brod – HC Vlci Jablonec nad Nisou 2:5 (2:1, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 10. Loginovskij (Endál), 14. Vala (Kozlík, Kuchta) – 4. Nevyhoštěný (Pavlů), 31. Bříška (L. Tondr, Šulc), 35. Bříška (L. Tondr, Šulc), 60. L. Tondr, 60. L. Tondr (Šulc).


Vajgar dále prohlubuje krizi, prohrál i s Kláštercem

Souboj dvou celků ze dna tabulky ovládl tým z Podkrušnohoří. Jindřichův Hradec má na kontě stále mizivých pět bodů. V bodový zisk dnes doufali domácí až do poslední desetiminutovky. Po završeném hattricku Deveriho už se ale žádný hráč Vajgaru neprosadil, Klášterečtí tak mají stále šanci protlačit se mezi nejlepší desítku.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec – HC Klášterec nad Ohří 3:5 (0:0, 3:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 27. Voříšek (Bílek), 33. Bílek (Voříšek, Kříž), 40. Šafář (Voříšek) – 22. Deveri (Hammerbauer), 37. Deveri (Hammerbauer, Nguyen), 41. Andres (Drobný, Vrtek), 54. Deveri (Jáchym), 56. Hammerbauer (Nguyen).


Písek zvítězil v Pelhřimově brankou šest vteřin před koncem

Lední Medvědi pokračují ve zlepšených výkonech a na dosah měli i vítězství nad Pískem. Jejich jednobrankové vedení ale smazal tři minuty před koncem Slavík a šest vteřin před poslední sirénou zařídil tři body pro Písek Vlček. Písečtí tak svoji pozici na konci nejlepší desítky neztratili.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – IHC Písek 4:5 (0:1, 1:1, 3:3)
Branky a nahrávky: 30. Votápek (Vylíčil), 41. Vylíčil (Vysloužil, Kubát), 48. Votápek (Vylíčil, Vysloužil), 49. Vysloužil (Vylíčil, Wasserbauer) – 19. Pašek (Marek, Ferebauer), 29. Sýbek (J. Bernád, Novák), 45. Sýbek, 57. Slavík (Sýbek), 60. Vlček.