HC Stadion Vrchlabí – Překvapí Děčín Vrchlabí?
A Team

Překvapí Děčín Vrchlabí?

04.12.2015
Tomáš Brož


Ve dvacátém kole narazí HC Stadion na Medvědy z Děčína. Zápas začíná v 18:00 na děčínském zimním stadionu.

Medvědi se v minulé sezóně pohybovali v první polovině tabulky a ve finále se umístili na osmém místě. Letošní výsledky jim ale spokojenost do týmu rozhodně nepřinášejí. Na rozdíl od loňského roku totiž zatím tápou a hledají se. Po devatenácti zápasech mají na svém kontě pouhých patnáct bodů a jsou na předposledním místě tabulky. Za nimi je pouze pětibodový Jindřichův Hradec. Aktuální forma se dá také popsat jako mizerná. Medvědi poslední čtyři zápasy prohráli se skóre 7:24. Na jejich obranu však nutno podotknout, že odehráli zápasy proti Kobře Praha, Nymburku, Táboru a týmu z Řisut. Poslední zaznamenanou výhru mají domácí hokejisté proti středečnímu soupeři Vrchlabí, tedy Drakům z Bíliny. V Bílině jasně vyhráli 4:1. Na domácím ledě ale dokázali zvítězit naposledy v desátém kole, uvidíme tedy, jestli tuto velmi nepříjemnou sérii dokážou přetrhnout, nebo se dál povezou na vlně porážek.

Vzájemné zápasy z minulé sezóny zvládly oba týmy před domácím publikem. HC Stadion doma nejprve zvítězil 7:5, když se čtyřmi body blýskl Martin Filip a na druhé straně zazářil tříbodový Kuchynka. Druhý zápas v Děčíně už ale tak slavný pro Vrchlabí nebyl. HC Stadion v něm o pět gólů prohrál a konečný stav utkání byl 9:4 pro domácí, když Kuchynka opět ukázal svůj um a vstřelil hattrick. V předminulé sezóně Vrchlabí dokázalo oba dva zápasy ovládnout a zvítězilo 4:2 a 2:1.

V kanadském bodování si zatím nejlépe vede sedmatřicetiletý Michal Oliverius se sedmnácti body. O bod méně má právě Štěpán Kuchynka, který na Vrchlabí vskutku umí. V obraně se v ofenzivních činnostech nejlépe vede Radomíru Vaňkovi se sedmi asistencemi a Janu Havlíčkovi se dvěma góly a čtyřmi nahrávkami.