HC Stadion Vrchlabí – I přes ztrátu bodu s Bílinou se Vrchlabí přiblížilo třetí příčce
A Team

I přes ztrátu bodu s Bílinou se Vrchlabí přiblížilo třetí příčce

03.12.2015
Marek Komárek, Tomáš Nejedlo

První prosincové a celkově devatenácté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy přineslo velké překvapení v Podkrušnohoří. Domácí Baník Sokolov smetl farmu Plzně Klatovy 6:1, čímž pomohl Vrchlabí v bitvě o třetí místo. Blízko bodové ztrátě byl také Kolín, když na domácím ledě brankou šestnáct vteřin před koncem přetlačil nevyzpytatelný Havlíčkův Brod. Na záda horalům dýchají Vlci z Jablonce a stále ještě i pražská Kobra. Druhým překvapením kola je domácí vítězství Klášterce nad Pískem. Právě Jihočeši a nedaleký Trutnov jsou po tomto kole mimo pozice zaručující postup do play off.

Klášterec rozhodl vyrovnaný duel s Pískem v závěru

Hokejisté Klášterce by se jistě rádi pohybovali ve vyšších patrech západní skupiny druhé ligy. Leč dosud získali jen sedmnáct bodů a patří ke chvostu tabulky. Naposledy však Klášterečtí na domácím ledě zabodovali. Za stavu 2:2 vstupovali aktéři do třetí třetiny a tam se lámal pomyslný chléb. Do té doby totiž Písečtí drželi naději na bodový zisk, avšak ta se rozplynula v posledních deseti minutách. Pak totiž třemi góly rozhodli Huňady, Vrtek a Mála a Jihočeši odjeli s prázdnou.

HC Klášterec nad Ohří – IHC Písek 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 19. Vrtek (Andres), 39. Jáchym (Vrtek, Deveri), 52. Huňady (Hammerbauer, Deveri), 58. Vrtek (Andres, Charousek), 59. Mála (Jáchym, Žižka) – 30. Marek (Urbanec, Škopek), 36. Jirků.


Jablonec splnil roli favorita, Vajgaru nasázel sedm gólů

Na dalekou cestu až do Jablonce nad Nisou se vydali hráči posledního týmu tabulky Jindřichova Hradce. Na ledě Vlků se Vajgarští ukázali spíše jako sparingpartneři domácím, kteří od počátku utkání tvrdili muziku. Že utkání už je plně rozhodnuto, bylo jasné po dvou třetinách hry. V té době totiž Jablonečtí vedli již 5:0 a v poklidu dovedli duel do zdárného konce. Až v samém závěru se prosadil Záhora, čímž zaznamenal alespoň čestný úspěch. Dvěma góly se blýskli domácí Bříška s Frkem.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 7:1 (2:0, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. Bříška (Petrmichl), 7. Brokeš (M. Tondr), 21. Bříška (Šulc), 29. Petrmichl (Mulač), 37. Frk (Pavlů), 55. Nevyhoštěný, 58. Frk (Mulač) – 56. Záhora (Port, Bárta).


Kolín rozhodl s Havlíčkovým Brodem 16 sekund před koncem

Lídr tabulky západní skupiny z Kolína hostil Havlíčkův Brod. Ve 13. minutě se hrálo podle předzápasových not, kdy skóre otevřel domácí Jakub Semirád. Ve druhé třetině však Bruslaři zatnuli Kozlům tipec, když Kondratěv s Kuchtou otočili stav ve prospěch hostů. Až ve třetí třetině se drama rozuzlilo v, možná pro hosty, krutý rezultát. Nejprve totiž vyrovnal Petr Morkes, a když na světelné tabuli svítilo 59:44, Josef Malý poslal Středočechy do extáze! Vedoucí celek tabulky tak uhájil svůj led a i nadále vévodí skupině Západ.

SC Kolín – BK Havlíčkův Brod 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Semirád (Hanzl), 45. Morkes (Skokan, Hanzl), 60. Malý (Veselý) – 31. Kondratěv (Vlasov), 36. Kuchta (Kozlík).


Patnáctigólovou přestřelku zvládl lépe Pelhřimov

Kdo ve středečním podvečeru zavítal na pelhřimovský zimní stadion, určitě nelitoval. Domácí Lední Medvědi přivítali Řisuty a obrany si vybraly den otevřených dveří. Řisutští hokejisté byli patrně ještě v autobuse, protože jak jinak si vysvětlit, že po třinácti minutách hosté prohrávali již 0:5. Bylo tedy patrné, že utkání je takříkajíc rozhodnuto. Avšak diváci se ani nadále nenudili, útočné choutky obou mužstev totiž převyšovaly obrannou hru a výsledek 9:6 hovoří za vše.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – HC Řisuty 9:6 (6:1, 1:2, 2:3)
Branky a nahrávky: 1. Vysloužil (Martin Hadrava, Kopic), 9. Martin Hadrava (Votápek, Adam), 11. Baldwin (Vylíčil, Kůrka), 13. Martin Hadrava (Vysloužil, Adam), 14. Dominik Kasalý (Bezděk, Kubát), 18. Marek Hadrava (Wasserbauer, Votápek), 36. Bonnel (Vylíčil), 50. Martin Hadrava (Marek Hadrava), 52. Bezděk (Marek Hadrava) – 16. Sladký (Bílek, Slavíček), 24. Ovchinnikov (Kos, Janeček), 40. Babický (Náprstek), 42. Muláček (Krpata), 43. Bílek, 57. Fortelka.


Sokolov nadělil druhým Klatovům překvapivý půltucet

Druhý mančaft tabulky zavítal ve středečním podvečeru na sokolovský led. Domácí se vybičovali k výbornému výkonu a zaslouženě byli odměněni sladkým tříbodovým ziskem. Baník položil základ úspěchu už v úvodu utkání, kdy po necelých osmi minutách hry vedl již o tři góly. V té době byli Klatovští jako opaření a až do konce zápasu se nedokázali dostat zpět do hry. Třemi kanadskými body přispěl zkušený Kamil Tvrdek.

HC Baník Sokolov – SHC Klatovy 6:1 (3:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. Beránek (Kašpar), 3. Tvrdek (Krejsa), 8. Jirušek (Tvrdek, Gombár), 32. Račanský (Kukla), 46. Kukla (Tvrdek, Račanský), 47. Beránek (Binias, Zikmund) – 55. Pacanda (Topinka, Němec).


Kobra překvapení nepřipustila, Děčín odjel s prázdnou

První třetina na pražské Kobře byla ještě bezbranková, od druhé části se už však děčínská hráz prolomila a favorit se naladil na svou notu. Dvěma góly přispěl někdejší sparťanský útočník Jiří Jakeš, a když se k němu přidali spoluhráči Šteiner, Jedlička a Hanták, bylo rozhodnuto. Až necelé dvě minuty před koncem řádné hrací doby čestný úspěch zaznamenal zkušený Michal Oliverius.

HC Kobra Praha – HC Děčín 5:1 (0:0, 4:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 28. Jakeš (Novák), 34. Šteiner (Borovanský), 36. Jakeš (Borovanský, Novák), 38. Jedlička (Hanták), 53. Hanták (Antončík, Drahorád) – 59. Oliverius (Fojt, Sýkora).


Duel sousedů v tabulce rozhodl Žďár ve druhé třetině

Dva mančafty ze středu tabulky se utkaly na žďárském ledě a do vedení šel po necelých sedmi minutách hostující Trutnov, když se trefil Perutek. Ještě do první pauzy však vyrovnal Štěpánek a od druhé části už hráli prim domácí. Prosadili se hráči, kteří prošli vyššími soutěžemi, zde především první ligou. Vyrovnání obstaral Lukáš Krupka, někdejší hráč Mladé Boleslavi či Jihlavy a později vítězný gól trefil ostřílený Michal Kaňka, bývalý hráč Kladna. Petr Chytráček pak již stihl jen snížit a Plameny slavily výhru.

SKLH Žďár nad Sázavou – HC BAK Trutnov 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Štěpánek, 23. Krupka (Štěpánek), 31. Kaňka (Štěpánek) – 7. Perutek (Smékal, Janoušek), 36. Chytráček (Půlpán A., Kubica).


Nymburk v Táboře zlobil, ale vyšel střelecky naprázdno

Jen vstřelený gól chyběl nymburským hokejistům k tomu, aby více potrápili favorizovanější Tábor. V 19. minutě otevřel skóre domácí David Kellner a tento stav trval prakticky po celou dobu utkání. Táborská obrana v čele s Klestilem v brance pracovala spolehlivě a nedovolila tak soupeři skórovat. V samém závěru utkání druhý gól trefil Jakub Matušík a bylo hotovo.

Hockey Club Tábor – NED Hockey Nymburk 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Kellner (Polodna), 59. Matušík (Havran).