HC Stadion Vrchlabí – Do Vrchlabí zavítají Kohouti z Tábora
A Team

Do Vrchlabí zavítají Kohouti z Tábora

27.09.2015
Marek Komárek

Sváteční osmadvacátý zářijový den oslaví hokejisté Tábora ve Vrchlabí. Důvodem jejich návštěvy je druholigové mistrovské utkání. Domácí rozhodně nečeká lehký soupeř. V pátek totiž Kohouti na vlastním ledě přehráli silnou Kobru Praha 4:1 a jsou za vedoucím Kolínem v tabulce druzí. Vrchlabští v posledním kole také zvítězili, když rozhodující branku klání s Nymburkem vstřelil Jiří Jebavý pouhé tři desetiny vteřiny před koncem. Dostanou se Táborští v případě ztráty Kozlů do čela tabulky, nebo se Vrchlabí natlačí do první šestky zajišťující přímý postup do čtvrtfinále?

Začátek sezóny mají hráči z jihu Čech velmi dobrý. Jediný bod ztratili trochu překvapivě ve třetím kole na vlastním ledě. Soupeřem jim byly nevyzpytatelné Řisuty. Celky Děčína, Nymburka a naposled také Kobry Praha inkasovaly dohromady šestnáct branek a na body pomýšlet nemohly. Nejproduktivnějším hráčem Kohoutů je Jakub Matušík. Stíhají ho Stanislav Polodna a Jan Březina. V brance Tábora pravděpodobně uvidíme zkušeného Tomáše Klestila, jemuž kryje záda mladý David Novák. Mezi základní stavební kameny obrany Jihočechů patří Jan Kanov, Ladislav Hlaveš a Martin Semrád.

Sestava Tábora proti Kobře Praha:
Klestil (Novák) – Semrád, Hlaveš, Kanov (A), Klíma, Heršálek (A), Kříž, Dvořák, Kellner, Mrkvička, Polodna, Březina, Matušík (C), Seidl, Severa, Zayml, Vaniš, Blažek

Poslední vzájemná utkání Vrchlabí a Tábora:
sobota 8. 11. 2014 - Vrchlabí - Tábor 3:2p (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Jakubec (Lenoch, Vlach), 51. Fořt (Urban), 61. Vlach (Filip) – 18. Seidl (Dvořák, Havran), 59. Mařík (Boháč)

sobota 31. 1. 2015 - Tábor - Vrchlabí 9:1 (2:1, 5:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. Hlaveš (Kanov, Matušík), 17. Mařík (TS), 21. Kellner (Mrkvička), 25. Mařík (Matušík), 26. Mrkvička (Kellner), 28. Mařík (Dvořák), 36. Hlaveš (Mařík), 47. Györi (Mrkvička), 56. Mrkvička (Kanov) – 12. Matějka (Urban, Fořt)

Utkání pátého kola západní skupiny druhé ligy začne na stadiónu ve Vrchlabí v 17:00.