HC Stadion Vrchlabí – Pátá a sedmá třída táhnou za jeden provaz
Žáci

Pátá a sedmá třída táhnou za jeden provaz

25.03.2015
Jana Poskerová

Kategorie páté a sedmé třídy je celou sezónu propojená nejen zápasově, oba týmy jezdí pospolu, ale také výsledkově. Jejich body se sčítají. A tak díky bravurnímu výkonu sedmáků se do druhé části soutěže probojovala i pátá třída.

HC Krkonoše 5.třída to jsou ročníky 2003 - 2004. Tým se poprvé sešel v srpnu na soustředění v Herlíkovicích.Pod názvem HC Krkonoše se trénují kluci z Vrchlabí (8), Dvora Králového (3) a Trutnova (4). V průběhu sezony se do týmu zapojili kluci ročníku 2005, jmenovitě Červinka, Fiala, Grof, Vedral, Novotný. Sezónu začali kluci čtyřmi přátelskými zápasy a pak už nastoupili do ostré sezóny. První mistrovské utkání skončilo prohrou s Hronovem 0:13. Ve hře bylo znát,že kluci se seznamují s hrou na velké hřiště. V první polovině soutěže kluci odehráli 18 utkání s bilancí 5 výher a 1 remíza. A jak bylo již zmíněno, body páté a sedmé třídy se sčítají a tak díky výborným výkonům sedmáků, kteří svůj ročník vyhráli, postoupila také pětka do finálové skupiny.

Ve finálové skupině kluci odehráli 14 utkání, kde získali za jednu výhru 2 body a proto jim patřila poslední příčka se skóre 31:130. Pro trenéry Tomáše Bláhu, Petra Fialu a Radka Svobodu nebyly důležité výsledky, ale předvedená hra, zapracování mladších hráčů a to, že celou sezonu byli kluci schopni hrát s o rok a někteří i s o dva roky staršími borci. Kluci odvedli za celou sezónu obrovský kus práce! Koncem března je čeká víkendový turnaj v Litoměřicích, kde Krkonoše porovnají své síly a výkonnost proti týmům jako jsou Karlovy Vary, Beroun, Litoměřice a dalším zajímavým soupeřům. Pak už čeká borce a hlavně rodiče odpočinek po náročné a dlouhé sezoně.

Sedmá třída
Skvěle rozjeli svou sezonu v krajském přeboru starších žáků letos sedmáci. V první polovině sezony jen jedinkrát zaváhali a těsně prohráli s Hradcem Králové, ostatních jedenáct utkání s přehledem vyhráli a do nadstavbové části (Hradecký + Liberecký kraj) šli z 1. místa.
Ve druhé části soutěže narazili již na silnější soupeře a dařilo se střídavě. Ze čtrnácti utkání sedm vyhráli, jednou remizovali a šestkrát prohráli. Nakonec skončili s 15 body na celkovém 4. místě. (1. místo TJ Bílí Tygři Liberec, 2. místo HC Benátky, 3 .místo BK Mladá Bolelav.