HC Stadion Vrchlabí – Tým 2005 první sezónu na celém hřišti
Žáci

Tým 2005 první sezónu na celém hřišti

16.03.2015
Jana Poskerová

Pro malé hokejisty je zlomová 4. třída, kdy v prosinci končí soutěž minihokeje a vždy od nového roku začínají hrát regulérní zápasy na celém hřišti a ve standardním počtu hráčů. Letos vedl za Vrchlabí čtvrtou třídu Petr Fiala.

Tréninky ročníku 2005 tj. 4. třídy probíhaly dohromady s hráči 5. třídy, což znamenalo, že obě kategorie trénovali Petr Fiala, Tomáš Bláha a střídavě i Radek Svoboda. Jde o tréninky náročné, hravé, soutěživé, tedy takové, jaké mají v této kategorii tréninky být. Rodiče hráčů, kteří na tréninky dojíždějí ze Dvora Králové, jsou náročností a obsahem nadšení. Do tréninku se také střídavě zapojovali i hráči z ročníku 2006, jmenovitě Srnský, Beneš, Sporysch, Motyčka a Kopecký, ti byli postupně v počátečních kolech soutěže zařazováni do týmu a hráli i na velké hřiště.

Za ročník 2005 nastupovali v letošní sezóně Petr Fiala, Jáchym Grof, Jan Novotný, Filip Vedral, Dan Vlk, Kuba Klepš a svatyni hájil Kuba Červinka, ze Dvora do týmu přibyli Josef Rutrle a Niky Leder, při přechodu na velké hřiště se tým spojil s trutnovskou kategorií 2005 a to byli brankář Tomáš Dub a hráči Tran Tadeáš, Soukupová Hanička, Havlík Martin, Bon Maksym, Stojkovič Matyáš a Kotyk Vojtěch.

A co říkají statistiky první části soutěže, tedy do 7.12.2014? Bylo sehráno 28 zápasů, v kterých 2005 vstřelila 282 golů a 130 dostala. Z 28 zápasů bylo 22 výher a pouze 4 prohry. V průměru na zápas bylo vystřeleno na branku 20 střel, celkově ca 533 střel a při vstřelených 282 gólech se jedná téměř o 54% úspěšnost.
Hodnocení v novém roce: Od 1.1. 2015 sehrál doplněný hokejový tým osm zápasů s celkovým záporným skóre 50 : 65 – čtyři vítězství a čtyři prohry. Navíc toto družstvo bylo doplňováno mladšími hráči, nejprve z Trutnova a v dalším zápase byli vyzkoušeni hráči ročníku 2006 z Vrchlabí.

V této sezoně se s týmem udělal velký kus práce a ještě větší kus je před nimi. Trenér děkuje všem hráčům a rodičům, stejně jako vedoucímu mužstva panu Vedralovi za pomoc a trpělivost v této sezoně. Stejně tak je potřeba ocenit práci trenérů a jejich přísný, ale spravedlivý přístup. Zároveň tak je velmi pozitivně hodnoceno tréninkové spojení se starší kategorií Tomáše Bláhy.

Vzkaz pro kluky od trenéra a vedoucího mužstva: "Přejeme všem klukům hezké jaro, léto a prázdniny a těšíme se na příští sezonu 2015-2016 a věříme, že se ve zdraví setkáme k další, byť i tvrdé přípravě, na novou sezónu."