HC Stadion Vrchlabí – Předvánoční derby již tuto sobotu! Přijedou Draci z Trutnova
Preview k zápasu

Předvánoční derby již tuto sobotu! Přijedou Draci z Trutnova

17.12.2014
Raina Tomanová

Před sebou máme poslední domácí zápas v tomto kalendářním roce a lepší tečku než derby s Trutnovem jsme si nemohli přát. Draci přijedou odčinit porážku na vlastním ledě ze začátku sezóny, kdy vrchlabští hráči zvítězili poměrem 3:1.

Draci z Trutnova odehráli poslední domácí zápas v letošním roce ve středu proti Nymburku. Boj to byl do posledních sil, nakonec si ale nymburští odvezli těsnou výhru 6:5. Trutnov je v tabulce na 12. místě s 23 body. Drakům se na začátku sezony nedařilo, z prvních osmi utkání si odváželi pouze tři body za vítězství nad Draky z Bíliny. Nejvíce branek obdržel Trutnov v utkání s Děčínem, který vyhrál poměrem 7:2. Naopak nejvyšší vítězství slavili trutnovští v domácím zápase proti Pelhřimovu, kdy vyhráli 8:5. Kromě jediného utkání s Kolínem, které skončilo po prodloužení, Trutnov vždy vyhrál či prohrál v základní hrací době. V 18. kole dokonce Draci dokázali porazit první Kobru Praha na jejím ledě a odváželi si cenné vítězství 2:1.

HC Stadion Vrchlabí ve středu zajížděl na led Jablonce, kde zvítězil až po samostatných nájezdech 4:3. Jako jediný proměnil nájezd vrchlabský Vlach. V předchozím zápase na domácím ledě proti Jindřichovu Hradci mohli diváci vidět dokonce 14 branek, z nichž devět bylo do branky hostů a Vrchlabí tak zvítězilo rozdílem čtyř branek poměrem 9:5. Z posledních šesti odehraných zápasů získalo Vrchlabí 11 bodů a nyní se nachází na 5. místě s 34 body. Přidá HC Stadion další body v posledním domácím zápase letošního roku?

První vzájemný zápas sezony 2014/2015 se odehrál již ve třetím kole na ledě Trutnova. A hokej to byl více než zajímavý. Po první třetině vedlo Vrchlabí brankou Jakubce, ve druhé ale Draci dohnali ztrátu trefou Luštince. To však bylo, co se gólů týče, od Trutnova vše – v poslední části se dvakrát trefili vrchlabští hráči a z trutnovského ledu si odvezli všechny tři body.

Pro diváky, kteří ještě váhají, zda na sobotní derby dorazí, máme pozvánku přímo od trenéra Josefa Řeháčka: „Bude to poslední letošní zápas doma a chtěl bych, aby nám fanoušci pomohli. Derby bude těžké, Trutnov bojuje, zvedá se, dělá dobré výsledky. Myslím si, že nás čeká kvalitní soupeř. Nesmíme nic podcenit a zodpovědně se na utkání připravit.“

A pro ty z vás, kteří nejste přímo z Vrchlabí, budou připravené autobusy, které vás dovezou až před stadion a po zápase bude možnost zpětného odvozu. Časy a místa odjezdů autobusů jsou následující:

BUS 1

16:30 Podhůří - motorest
16:35 Kunčice - pošta
16:40 Kl. Lhota - potraviny
16:50 Hostinné - AN
16:55 Prosečné - školka
17:05 Lánov - AN
17:15 ZS Vrchlabí

BUS 2

16:45 Jilemnice AN
16:50 Hrabačov – autobusová zastávka
16:55 Valteřice - křižovatka na Brannou
17:00 Hor. Branná - u zámku
17:05 Dol. Branná - potraviny COOP
17:15 ZS Vrchlabí

Odvoz po zápase bude 15 minut po skončení utkání.

Zápas začíná tradičně v 18 hodin. Diváci mohou přijít dříve, pokladny budou otevřeny od 16:00. Pro trutnovské fanoušky bude připraven vchod na zimní stadion z ulice Hálkova od 17:00, před stadionem bude vše označeno. V rámci bezpečnosti budou probíhat důsledné kontroly. Doufáme, že naplníme celý stadion, a ukážeme všem, kdo je vládcem Krkonoš! Omluvenky se nepřijímají :-)