HC Stadion Vrchlabí – Nová sezona je tu! HC Stadion zajíždí do Jindřichova Hradce
Preview k zápasu

Nová sezona je tu! HC Stadion zajíždí do Jindřichova Hradce

11.09.2014
Raina Tomanová

První mistrovský zápas nové sezony 2014/2015 je na programu v sobotu 13. září. Vrchlabský tým zajíždí až do dalekého Jindřichova Hradce, kde se pokusí získat první body do tabulky. Vajgar nebude lehký soupeř, v přípravných zápasech dokázal 4x zvítězit, jeden zápas prohrál a poslední utkání skončilo nerozhodně 5:5.

HC Stadion Vrchlabí v přípravě absolvoval celkem šest zápasů. V půlce srpna zavítal na led Kolína, který si se Stadionem poradil 5:3. Následovala dvě utkání na vrchlabském ledě, ve kterých zvítězil domácí tým – poprvé proti jabloneckým Vlkům 4:3 a podruhé proti prvnímu soupeři z Kolína 5:4. Obě utkání skončila až po samostatných nájezdech, HC Stadion tak zkusil v zápasech všechny možné varianty. Následně se odjíždělo k odvetnému zápasu na led Jablonce, kde Vrchlabí opět zvítězilo těsným poměrem 2:1. Poté již však nezískalo ani bod, poslední dva zápasy se odehrály proti Nymburku, ve kterých Vrchlabí prohrálo nejprve po nájezdech 3:4 a poslední příprava proběhla před domácími diváky v úterý 9. září, kdy HC Stadion nezvládl poslední třetinu a podlehl nymburskému týmu 2:4. Trenér Josef Řeháček je však s přípravou spokojený a nyní již požene tým tabulkou vzhůru.

Jindřichohradecký Vajgar má za sebou také šest přípravných zápasů. Proti třem soupeřům se postavil jednou na domácím ledě a podruhé venku. První prověrkou pro Vajgar byl zápas s Moravskými Budějovicemi, který vyhrál těsně 3:2. V dalším zápase Jindřichův Hradec „zakopl“ a v zápase proti Ledním Mědvědům z Pelhřimova prohrál o tři branky 3:6. V odvetě na domácím ledě proti pelhřimovskému týmu se mu naopak povedlo vyhrát o pět branek, když Vajgar zvítězil 7:2. Také proti Budějovicím se Vajgaru dařilo a výhra 3:1 jen potvrdila stávající formu mužstva. Následovala dvě utkání proti týmu HC David Servis České Budějovice. V prvním Vajgar zvítězil poměrem 6:2, odvetný zápas skončil nerozhodně 5:5 a utkání se neprodlužovalo. Celkově tak Jindřichův Hradec prošel přípravou téměř bez chybičky a prvním mistrovském zápase na domácím ledě bude chtít svoji formu zúročit.

Základní informace

Rok založení klubu: 1929
Klubové barvy: žlutá, modrá, bílá
Webové stránky: www.klhvajgar.cz

Vedení klubu

Předseda představenstva: Mgr. Štěpán Poláš
Technický manažer: Ing. František Dvořák

Realizační tým

Hlavní trenér: Jaroslav Brabec
Asistent trenéra: Luboš Voříšek
Vedoucí týmu: Josef Kuliš
Kustodi: Milan Kešner, Václav Vondrus
Lékař: MUDr. Otakar Kovář

Zápas se odehraje na jindřichohradeckém stadionu v sobotu 13. září od 18 hodin.

Foto: Petr Kraus