HC Stadion Vrchlabí – Lidi se musejí naučit brát sport více jako zábavu, říká Martin Filip
Rozhovory

Lidi se musejí naučit brát sport více jako zábavu, říká Martin Filip

14.07.2014
Raina Jarošová

V rozhovoru s Martinem Filipem, který je dnes již nedílnou součástí vrchlabského týmu, se dozvíte, jak tráví volné chvilky před nástupem na led, jaký sport kromě hokeje je mu blízký a také co si myslí o fanoušcích.

Jak se těšíš na nadcházející sezonu? Pauza nebyla moc dlouhá, letní příprava je v plném proudu. Jak si ji (ne)užíváš?
Těším se, těším… Jako na všechno, co zrovna není, a víte, že přijde. Organizovaná letní příprava mně nikdy moc k srdci nepřirostla, ale již asi 12 let si ji dělám sám a tak si ji uzpůsobím k obrazu svému. Převažuje u mě kolo a posilovna, s běháním jsem seknul… Šetřím pohybový aparát :-)

Jak sis užil volné dny před letní přípravou?
Pojem „volný den“ nějak neznám. Bydlím na vesnici a tak se vždycky nějaká činnost najde. S barákem a se zahradou nemáte nikdy hotovo :-)

Co očekáváš od přípravných zápasů, které začínají už v půlce srpna?
Očekávám od nich sehrávání se a zkoušení nových hráčů, zjišťování našich slabin a nedostatků. Prostě příprava na sezónu.

Jak si myslíš, že budou vypadat derby s Trutnovem? První zápas vás čeká hned na začátku sezony.
Doufám, že nejen „derby“ dovede do ochozů spoustu fanoušků a ti uvidí kvalitní hokej a budou se bavit. Zápasy s Trutnovem jsem viděl jenom z tribuny, ale i tak jsem byl příjemně překvapen. To jiskření bylo cítit všude. Tak snad tyto duely neztratí nic na svém náboji ani ve II. lize.

Řekli jste si již, kam by se mohl tým v následující sezoně dostat?
Jako tým začínáme oficiálně až v srpnu a tým jako takový se bude skládat a chvíli potrvá, než si věci sednou, to je normální. Proto bych se do nějaké prognózy od stolu nepouštěl, uvidí se, až jak budeme vypadat na ledě. Já osobně bych si přál minimálně zopakovat výsledky z loňské sezóny.

Jak se těšíš na spolupráci se „staronovým“ trenérem Pepou Řeháčkem?
„Řehy“ je za ty roky trénování již ostřílený lodivod, má vztah k Vrchlabí, tak snad vše bude fungovat jak má :-). Něco jsme spolu již zažili a já doufám, že se rychle zorientuje v II. lize a bude nás vést od vítězství k vítězství...

Myslíš, že fanoušci budou chodit ve větším počtu, než tomu bylo v minulé sezoně?
Já v to pevně doufám! Nemyslím si, že by jich chodilo doma málo, ale přeci jen návštěvy by mohly být vyšší. Chápu, že neznámý soupeř z druhé strany republiky asi není úplně kasovní trhák, ale jde přeci o hru, pocit vítězství, vyřvání se a uvolnění při skandování, zanadávání si na rozhodčího, protože ten to zaručeně vždycky špatně odpíská :-) Lidi se musí naučit brát sport víc jako zábavu, jít se na zimák pobavit, nabít energií, pokecat se známými, uvolnit se – prostě si to užít!!!

Jak bys pozval fanoušky na první domácí přípravný zápas?
Přijďte se kouknout, ať jste v obraze. Ať víte co je nového, jak se změnil kádr, abyste to mohli říct známým a ti šli příště s Vámi. Nebo se přijďte jenom podívat, jestli je na zimáku led a jaké se točí pivo v bufetu nebo jestli klobásy nejsou kratší :-)