HC Stadion Vrchlabí – HC Krkonoše už to mají za sebou
A Team

HC Krkonoše už to mají za sebou

07.07.2014
Jana Poskerová

Posledním červnovým pátkem skončila pro hráče HC Krkonoše letní příprava a ne všechny týmy ji ukončili tradičním tréninkem. Hráči 7. a 8. třídy strávili svůj čas na lezecké stěně ve Špindlu, pro nejmladší přípravku připravili trenéři buřty a šipkovanou na Kačáku.

Přípravka začala letní přípravu výstupem na Žalý. Jako hlavní trenér se nejmladších kategorií (ročníky 2006, 2007, 2008 a mladších) ujal zkušený hokejový matador Jiří Jakubec. Další trenérské pozice jsou zajištěny Jaroslavem Vaníčkem, Tomášem Jirků a Janem Mullerem. Nejmladší trénovali 2 x týdně, využívali především venkovní plochy ve Vejsplachách a areál Zátopek ve Vrchlabí, jednou za dva týdny si chodili zahrát florbal do tělocvičny. S jakou představou šel Jirka Jakubec do trénování. „Zatím jsem se ještě nerozhodl, jestli chci pokračovat v hokejové kariéře, ale určitě vím, že se chci věnovat dětem. S mládeží jsme tady vždy pracovali dobře, v minulé sezóně jsme ze školičky vybrali i překvapivý počet hráčů do přípravky a s těmito dětmi budu nyní pracovat dál. Pro mě není největší prioritou, aby ti kluci vyhrávali turnaje, zatím je nejdůležitější, aby je bavil sport a aby se naučili pracovat v týmu. Teď v létě je důležité, aby kluci nebyli zaměřeni jen jednostranně, proto jsme s nimi v terénu, do tréninku zařazujeme fotbálek a využíváme tělocvičnu. Mým cílem je, naučit je všestrannosti. Nechci, aby když je dáme na tyč, tak na ní chvíli viseli a pak spadli. Ale stejně tak, je to musí bavit. Z donucení se trénovat nedá. Myslím, že jsme pro kluky vytvořili optimální trenérský tým, Jarka Vaníček je zkušený trenér, Tomáš Jirků studuje v Praze fakultu tělesné výchovy, takže brzy na celý trénink bude tím nejpovolanějším a my ostatní máme zkušenosti, trenérské licence a hlavně nás to s klukama baví.“

A jak bude vypadat trénink na ledě? „Budeme pokračovat v tom, co už jsme s týmem začali, my s Jarkou Vaníčkem si vezmeme na starost nejstarší ročník, Tomáš Jirků bude trénovat 2007 a Honza Muller pak 2008. Počítáme s tím, že se k nám ještě přidají někteří hráči, zatím je však předčasné někoho jmenovat. Ročník 2006 si odehraje své zápasy, bude určitě doplňovat ročník 2005, stejně jako nám budou chodit pomáhat ročníky 2007 a 2008. Pro nejmladší kluky plánujeme stejně jako vloni turnaje s přípravkou z Trutnova. Je to pro nás nejjednodušší cesta, jak kluky navyknout na hru a už máme se soupeřem z Trutnova dobré zkušenosti z minulé sezóny.“ Před prázdninami připravili trenéři pro kluky opékání buřtů a oblíbenou šipkovanou na Kačáku. Nejmladší ročníky se potkají zase v srpnu na letním hokejovém soustředění.

U starších ročníku se žádné velké změny neudály, zpestření tréninků jim trenéři zařazovali postupně, ať to byla možnost využívání sauny, bosu nebo zakončení sezóny na lezecké stěně ve Špindlu: "Pro někoho to bylo poprvé, někdo to již dříve vyzkoušel, v každém případě to zvládli všichni. Kluci si tak protáhli pěkně svoje svaly a hlavně si zde vyzkoušeli, jak se jim hodí jejich vymakané hokejové nohy, jejichž síla je důležitá nejen na ledě, ale právě i při lezení. V areálu Sv.Petra jsme si zároveň všichni poprvé vyzkoušeli zahrát discgolf, bojovnost kluků se projevila i zde. Nebyla by to naše trenérka Kamča, kdyby nezakončila trénink oblíbenými kliky, a tak jsme si to dali i zde. Tím jsme ukončili letní přípravu a nyní si užíváme - po té celoroční dřině - zaslouženě prázdniny, dodává k poslednímu tréninku vedoucí mužstva Věrka Matlochová.

Také sedmáci a osmáci jedou v srpnu na soustředění, kromě toho mají také možnost zúčastnit se dvoudenního hokejového kempu, který HC Stadion Vrchlabí pořádá.

Všem hráčům HC Krkonoše přejeme hezké prázdniny.