HC Stadion Vrchlabí – Můj cíl je co nejvyšší, říká nový trenér seniorského týmu
A Team

Můj cíl je co nejvyšší, říká nový trenér seniorského týmu

05.05.2014
Jana Poskerová

Letní příprava pomalu začíná a první jméno, o kterém je jasno, je na trenérském postu. Do Vrchlabí se vrací Josef Řeháček, který zná klub z druhé a první ligy. Za svého trenérského působení slavil s týmem postup do první ligy.

Pane Řeháčku, vracíte se do klubu po třech letech, kde jste v uplynulém čase působil a jak došlo k Vašemu návratu?
Po ukončení první ligy ve Vrchlabí jsem pokračoval v trénování a to v Písku, Litoměřicích a Budějovicích. Na angažmá ve Vrchlabí jsem se dohodl s vedením klubu. Hokej se tady vždy dělal a dělá dobře, proto jsem i měl zájem působit zase tady. Měl jsem rozjednané angažmá i v první lize, ale nakonec jsem se rozhodl pro Vrchlabí. Tři roky jsem pořádně nespal doma, tak jsem i rád, že se můžu vrátit k rodině. Raději budu působit ve II.lize tam, kde mají lidi hokej rádi.

Přicházíte těsně před letní přípravou, už máte nějaký koncept?
Nejradši bych trénoval každý den, ale je mi jasné, že to ve II.lize není možné. Teď momentálně jsme všichni na startu, jedná se s hráči, čeká se na jejich vyjádření, musíme se s týmem sejít a nastavit si, jak je možné se časově sladit, aby příprava k něčemu byla. Najdeme kompromis a začneme trénovat. Určitě bych rád spojil některé tréninky také s juniorkou, aby se kluci mohli připravit na seniorský hokej. Jestli bych se mládeži věnoval nějak více, to zatím nevím, momentálně budu působit hlavně jako trenér A týmu. Příští týden by také mělo být upřesněno jméno mého asistenta, zatím můžu jen říct, že to nebude nikdo z hrajících hráčů.

S jakými ambicemi se vracíte do Vrchlabí?
Cíle pro letošní rok určí vedení klubu, ale můj cíl je co nejvyšší.

Jak vzpomínáte na své působení ve Vrchlabí?
Jenom v dobrém, byly to nejhezčí trenérská léta, na Vrchlabí nedám dopustit, ať už je to prostředí, lidi, hala, postup, byly to prostě ideální roky.

Vy sám za sebou máte kariéru hokejového útočníka, vzpomenete si ještě, jak jste s hokejem začínal?
Hlavně po mě nechtějte roky, to už si nevzpomínám. (Směje se.) S hokejem jsem začínal ve Smržovce ještě na přírodním ledě. Hráli jsme přátelák s Libercem a po zápase jsem od Liberce dostal nabídku k nim. A v Liberci jsem strávil celou svou hokejovou kariéru, tedy zhruba 25 let. Potom jsem si dal od hokeje asi dvouletou pauzu, až přišla nabídka na post trenéra.

Co považujete za největší trenérský úspěch?
Jednoznačně postup s Vrchlabím do I.ligy.

A na podobnou sezónu by Josef Řeháček mohl třeba s týmem navázat také v nadcházející sezóně 2014/2015.