HC Stadion Vrchlabí – HC Krkonoše - sezóna skončila
A Team

HC Krkonoše - sezóna skončila

25.03.2014
Jana Poskerová

Úspěšnou sezonu za sebou mají také týmy HC Krkonoše, které letos sjezdily za svými soupeři celou republiku. Vyprávět by mohly zejména týmy juniorů, dorostu a mladšího dorostu.

Školička bruslení
Náš model školičky bruslení se plně osvědčil v letech minulých, takže jsme v něm pokračovali i v letošní sezóně. Dvanáct ostřílených instruktorů, letos poprvé v klubových stejnokrojích, se plně věnovalo našemu nejmenšímu potěru. Školičkou bruslení letos prošlo více než 250 dětí s více či méně pravidelnou účastí. Díky "nezimnímu" počasí bylo letos i mnoho jednorázových adeptů ze vzdálených míst, kteří byli velmi mile překvapeni kvalitním zázemím a bohatým programem. Průměrná návštěva sobotních lekcí byla více než 60 dětí, z kterých se povedlo zásluhou zejména Pavla Biegla začlenit 16 kluků do přípravky. Máme tak výborně "zasazeno a teď už jen zalévat a opečovávat“!! 

Přípravka
Máme v této kategorii deset kluků, úžasných bojovníků, kteří ve dvanácti mistrovských zápasech prohráli pouze 1x. Dále absolvovali tři turnaje – v Trutnově byli na 3.místě a 2.místo vybojovali ve Vrchlabí na domácím, skvěle zorganizovaném turnaji a na 3. místě skončili v Benátkách. Turnaje v Benátkách se už účastnili také hráči ročníku 2007 a mladší, kteří teprve přešli ze školičky, s účastí se poprali statečně.
Jediným méně úspěšným turnajem bylo vystoupení v Liberci. Tam kluci utržili čtyři prohry, ale všechny těsné a pro kluky to byla veliká zkušenost. Ještě nás v této kategorii čeká turnaj v Lomnici. Za zmínku také stojí výborná spolupráce s trutnovským týmem v této kategorii, kdy jsme s hráči ročníku 2006, 2007 a mladšími odehráli tři přátelská utkání, plná nadšení, elánu, radosti a někdy i krkolomných bouráků. Tímto jim a zejména Robinu Vlčkovi chceme poděkovat.

2005
Do konce roku absolvovali hráči dvanáct soutěžních zápasů a jen ve čtyřech prohráli, po novém roce sehráli sedm opět vítězných utkání. Také tento tým se zúčastnil vánočního turnaje ve Vrchlabí - byť silně zdravotně zdecimováni - skončili kluci na třetím místě. Čtyři hokejisté narození v roce 2005 vypomáhali o rok staršímu celku (ročník 2004) v mistrovských utkáních. A naopak ročník 2005 je doplňován hráči z kategorie 2006. Vzhledem k tomu, že se v kategorii 2005 minihokeje neuvádí výsledková tabulka, nemáme porovnání o umístění našeho mužstva.

2004
Do konce roku 2013 hrál tým ještě mini hokej. Kluci sehráli celkem 24 zápasů, z toho vybojovali 15 výher, 7x se prohrálo, jednou remízovalo a jednou soupeř nenastoupil. Celkově se umístili na čtvrtém místě. Tohoto výsledku jsme dosáhli výkony našich sedmi hráčů a také s nimi hráli čtyři hráči z ročníku 2005. Po novém roce jsme přešli na celé hřiště a zároveň se tým spojil s ročníkem 2004 z Trutnova. Na velkém hřišti čekalo na tým osm zápasů, ve třech byli vítězní, ve čtyřech slavil výhru soupeř a jednou se remizovalo.

5.třída
Počínaje soustředěním v Herlíkovicích začala příprava na sezonu, přechod z léta na led tu byl znát, ale kluci se s tím statečně poprali a vyrazili vstříc žákovské lize. Na začátek odehráli pár přátelských utkání, počínaje s HC Triglav (Slovinsko), HCM Jaroměř, HC Poděbrady, HC Sparta Praha, HC Bílí Tygři Liberec. Pro nabuzení a motivaci jsme zorganizovali zájezd na utkání KHL Lev Praha - Avantgard Omsk, kluci se pak s nadšením vrhli do trénování. V základní části se tým trochu hledal, ale každým zápasem šel nahoru. Spolupráce se sedmou třídou nám pomohla k dosažení postupového třetího místa do finálové skupiny s týmy Libereckého kraje. Na rozdíl od základní skupiny se kluků ve finále spíš daří a tak se předpokládá, že umístění do čtvrtého místa se podaří. Tečkou za sezonou bude urnaj v Litoměřicích spolu s týmy HC Sparta, HC Pardubice, BK Mladá Boleslav atd. Sezona páté třídy byla úspěšná a teď už se kluci budou s radostí připravovat na další.

6.třída
Velmi dobrou sezonu odehrál letos tým HC Krkonoše v žákovské lize 6.tříd. Jde o čtyřkolový systém devíti družstev, kde naši kluci potkali silné soupeře zvučných jmen jako HC Slavia Praha, Bílí Tygři Liberec, HC Letci Letňany a další. Není ani jeden tým v soutěži, se kterým by naši kluci nedokázali vybojovat body. Jen s Bílými Tygry nedokázali zatím vyhrát, zatím zaznamenali dvě remízy a v posledním kole Tygrům podlehli. Naopak není v soutěži ani jeden tým, který by naše kluky neporazil, přestože to někdy byly lacině darované body. Ale to k hokeji patří a o to zajímavější byla letošní sezona, protože v každém zápase bylo o co bojovat. HC tak skončili na 6. místě.

7.třída
Hráči 7.třídy se umístili po odehraném 2.kole soutěže Starších žáků - Královéhradeckého kraje na 4.místě v tabulce se skórem 89:68. Tým odehrál celkem 14 zápasů, ze kterých bylo 9 vyhraných a 5 prohraných. Kluci tak splnili náš cíl, který jsme si dali na začátku letošní hokejové sezony a to bylo, postoupit do finálové skupiny a odehrát další zápasy i s postupujícími týmy z Libereckého kraje. Druhá část sezony byla pro tento tým již slabší. Kluci měli problémy vytvořit si respekt u svých nových soupeřů. Zde už byl také celkem dost viditelný ročníkový rozdíl. Většina týmů totiž měla hráče hlavně r.2000, zatímco naši nastoupili do všech zápasů s čistým r.2001. Ze 13 odehraných utkání v této části soutěže kluci 10x prohráli, 2x vyhráli a 1x měli remízu. Tým obsadil 8. příčku.

8.třída
Svěřenci trenéra Jardy Řeháka se umístili po odehrané 1. polovině základní části 2013/14 na 7. místě v tabulce s 11 body a skórem 70:136. Tým do této doby odehrál celkem 17 zápasů, z toho 11 bylo prohraných, 5 vyhraných a 1 remíza. Mužstvo se skládá převážně z hráčů r. 2000, ale trenér dával prostor také klukům r.2001, kteří se v jeho týmu pravidelně střídali a v pohodě se zařadili mezi starší kluky. Druhá polovina sezony byla v podobném duchu jako ta první. Výhry se střídaly s prohrami a remízami. Po zatím celkem odehraných 32.zápasech, je 17 prohraných, 11 vyhraných a 4 remízy. Kluci obsadili 6. místo. Letošní sezona byla tedy pro hráče r.2000-2001 celkem úspěšná. Definitivní tečkou této sezony však bude ještě účast na mezinárodním hokejovém turnaj ve Světlé nad Sázavou, kde pevně věříme v pěkné umístění.
Samozřejmostí také je, že i nadále musí každý hráč na sobě neustále pracovat a to jak na ledě, tak i mimo něj. Vedení klubu nám velmi pomáhá tím, že nám umožnilo využívat prostory posilovny ZS , kam kluci chodí pravidelně cvičit na BOSU pod vedením profesionální trenérky Kamily Klausové-Kubátové a zároveň také pravidelně navštěvují saunu na ZS. Všechny tyto mimoledové aktivity našim mladým hokejistům velmi pomáhají k lepší kondici, k lepšímu držení těla a regeneraci.

Mladší dorost
Mladší dorost vstupoval do sezony 2013/14 s úkolem obsadit v základní části střed tabulky. Bohužel již první zápasy naznačovaly, jakým směrem se budou dorostenci pohybovat. Není tajemstvím, že ročník 99 byl od šestek nejslabším ročníkem. Po odchodu dalších hráčů v loňském roce, už tak oslabený tým i přes posily z jiných klubů, nedokázal navázat na úspěchy mladšího dorostu v loňské sezoně. Velkou roli neúspěchu v prohraných ale i ve zcela zdárně se vyvíjejícím se utkání, kdy se v závěru prohrálo, sehrála nezkušenost, někdy i nedisciplína hráčů, kteří přišli jako prvoročáci do ml. dorostu. I přes tento fakt, kluci neházeli flintu do žita a v zápasech se snažili nechat vše. Věříme, že v příští sezoně posily ročníku 2000, dovedou mladší dorost k lepším výsledkům.

Starší dorost
V loňské sezóně se dorostu podařilo vybojovat postup do celostátní Ligy staršího dorostu. V sezóně 2013/2014 tedy naskočili do druhé nejvyšší soutěže v ČR. Jelikož pro ně byla většina soupeřů i úroveň soutěže velká neznámá, cíl byl udržet tuto soutěž i pro následující rok. Tento cíl se však podařilo splnit již po odehrání základní části C.E.B. Ligy staršího dorostu, kdy v deseti členné skupině obsadili čtvrté místo, které jim zajistilo postup do dalších bojů o baráž do Extraligy staršího dorostu a zároveň si pojistili účast v C.E.B. LSD i pro příští sezónu. Už postup do skupiny hrající o baráž do extraligy staršího dorostu byl úspěch. V této skupině navíc obsadili krásné čtvrté místo.

Junioři
Tým juniorů hrál v letošní sezoně druhou nejvyšší juniorskou soutěž, po základní části skončili hráči HC Krkonoše na 3. místě (nedejte se zmást tabulkami). Tím si chlapi vybojovali postup do baráže o extraligu juniorů a v následných bojích obsadili krásné 6. místo. Soutěž byla náročná, jak na přejezdy, tak na soupeře, ale hráči Krkonoš z ní vyšli se ctí a je nutno je jen chválit. Tým potrápily zranění a také nedostatek hráčů, ale za podpory hráčů z dorostu se vše zvládlo. I když útočníci občas zaskakovali na pozici beků. Kluci ocenili také to, že se mohli zapojit do týmu HC Trutnov a HC Stadion Vrchlabí. Trenér Radovan Biegl je na své svěřence právem hrdý.